Leuke ideeën voor verlichting tijdens de feestdagen

Leuke ideeën voor verlichting tijdens de feestdagen

  • 11 december 2017

  • Door Woonhome.nl

De maand december staat in het teken van licht! Links en rechts valt het je wellicht al op. Mensen versieren hun huis van binnen en buiten met de mooiste en vrolijkste lichtjes. Wil je je huis en tuin op een originele manier versieren tijdens de feestdagen? Bekijk dan de volgende ideeën:

1. Originele kerstboom van lichtjes

Op de afbeelding zie je het al: je hoeft natuurlijk geen kerstboom in huis te nemen! Je kunt ook kiezen voor een mooi kunstwerk van licht op de muur. Hierdoor creëer je een unieke kerstboom en heb je de gezellige sfeer van de kleine lichtjes in huis. Wat dacht je van een kerstboom gemaakt van ledstrips? Deze vind je bij lampdirect. Je maakt de lichtjes gemakkelijk vast met ijzerdraad, washitape of met behulp van kleine spijkertjes.

2. Energiezuinige lampen

Kies voor energiezuinige lampen. Je kunt beter investeren in zuinigere verlichting, dan de eerste en goedkoopste kerstslinger die je tegenkomt. In de koude en donkere wintermaanden gebruik je al vaak meer energie dan gemiddeld.  Energiezuinige verlichting is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

3. Houten kerstboom met lichtjes

Maak een houten boom voor in de tuin! Verzamel ongeveer 8 tot 16 houten planken. Zaag steeds twee planken op dezelfde lengte en zaag de volgende twee planken 10 centimeter korter. Zo ga je ongeveer acht keer door. Vervolgens boor je in het midden van de planken een gat waar een houten stok of bezemsteel doorheen kan. Stapel de planken op de houten stok. Voor de tussenruimtes gebruik je een blokje hout of spijker in de steel. Resultaat: je eigen kerstboom van hout!

Versier de boom met kerstverlichting en kerstballen en werk hem af voor buiten of gebruik hem binnen in plaats van een dennenboom.

4. Nette kerstverlichting voor volgend jaar

Na de feestdagen ruim je de kerstspullen weer op. Wat een gedoe is het om de lampjes weer netjes op te bergen! Alhoewel… Het opbergen is vast niet zo’n probleem, volgend jaar met kerst is het uit de knoop halen van alle lichtjes vaak ontzettend lastig. Denk er eens aan om een speciale haspel aan te schaffen. Ook kun je je kerstversiering goed oprollen op een stuk karton of een kledinghanger. Dat maakt kerstversiering opruimen een stuk gemakkelijker!

Met deze tips maak jij versieren met kerstverlichting niet alleen leuk, maar ook uniek én berg je na de feestdagen je feestverlichting binnen een handomdraai weer op.

Op welke manier versier jij het liefst je huis met kerstverlichting?

Bekijk ook

De tafellamp brengt sfeer én functioneel licht in huis!

Verlichting in het interieur is van groot belang voor de sfeer en functionaliteit. Sfeerverlichting brengt …

Bekijk

Hout voor landelijke stijl in huis

Woontrends komen en gaan, maar de landelijke inrichting zal altijd wel een blijvertje zijn. Met …

Bekijk

Top 5 cadeaus voor mannen

Wat is het soms toch lastig om een cadeau uit te zoeken voor een man! …

Bekijk

Relaxt in de tuin: 3x moderne tuinmeubelcollecties met trendy tuinbanken

Elk jaar zien we weer de mooiste tuinmeubels en tuinsets voorbij komen. Er wordt volop …

Bekijk