Licht is belangrijk, zorg daarom voor een goede lichtinval in je huis

  • 26 februari 2016

  • Door Woonhome.nl

Wist je dat mensen die in een licht huis wonen vaak gelukkiger zijn dan mensen die in een te donker huis wonen? Dit komt omdat licht goed voor je gezondheid en je humeur is. Lees verder en ontdek 3 manieren om een goede lichtinval in jouw huis te creëren.

woonhome-schuifpui-ideaal-voor-je-huis-shuif-pui

Een schuifpui: ideaal voor je huis!

Als je een woonkamer hebt die aansluit aan je tuin dan is een schuifpui ideaal voor jouw huis. Veel woningen hebben een deur naar de tuin maar met een schuifpui creëer je meer licht in je woning en stap je zo de tuin in. Een schuifpui is eigenlijk een heel groot raam die je kan openschuiven waardoor je direct de tuin in kan lopen. Wat er erg mooi uitziet, is als de vloer van je woonkamer en het terras in je tuin dezelfde kleur hebben. Hierdoor loopt de woonkamer mooi over in de tuin en lijkt de woonkamer ook nog eens een stuk ruimer. Wat ook belangrijk is, is dat het glas in de schuifpui geïsoleerd glas is. Door deze isolatie in de schuifpui gaat er vele malen minder warmte verloren.

woonhome-meer-licht-lichtkoepel

Meer licht en lucht met een lichtkoepel

Als je een plat dak boven je woonkamer hebt dan is er nog een manier om meer licht in je woonkamer te krijgen. Namelijk doormiddel van een lichtkoepel. Een lichtkoepel is een bol raam die op het platte dak wordt geplaatst, waardoor het licht vanaf boven de kamer binnen valt. Een lichtkoepel kan ook open waardoor je woonkamer lekker gelucht kan worden, hierdoor komt er frisse lucht je huis binnen wat weer goed is voor je gezondheid. Veel natuurlijk lichtinval is gezond en de lampen hoeven hierdoor overdag niet aan wat tevens bespaart op de energierekening. Zonnepanelen op je dak zorgen voor een nog groter energiebesparing.

“Met veel lichtinval in je huis, blijft het ook langer licht binnen. Zo hoef je minder snel de lampen aan te doen. En ook dat bespaart weer op de energierekening!”

woonhome-serre-overkapping-glazen-dak-uitbouw-huis

Een extra sfeervolle ruimte met een Serre in huis

Wat er ook voor zorgt dat het overdag niet snel meer te donker wordt in je woning is een serre. Een serre is simpelweg een glazen aanbouw aan je huis richting de tuin. In een serre heb je het gevoel dat je buiten bent omdat je omringt ben door ramen. In de serre kan je bijvoorbeeld van een spelletjesavond met je familie of een goed glas wijn met je beste vriend en vriendin. Naast meer licht creëert een serre een extra sfeervolle ruimte in je huis.

Bron foto’s:

sculp.it (Luc Roymans)
insideout.com.au
homeadore.com
deboerserrebouw.nl

Bekijk ook

Jonge gezinnen beginnen aan een nieuw leven, buiten de stad

De bevolking van Nederland is hard aan het groeien. Elke dag ontstaan er nieuwe gezinnen …

Bekijk

Keuken industrieel inrichten: 4 tips

De industriële woonstijl komt steeds vaker terug. Niet alleen in de woonkamer, maar ook de …

Bekijk

Een aangepaste woning voor ouderen leuk inrichten

Als we denken aan een aangepaste woning voor ouderen, dan zal de reeks aan aanpassingen …

Bekijk

Blokhut met overkapping in de tuin: heerlijk tijdens elk seizoen!

Heb jij voldoende ruimte in de tuin voor opslag? Een ruimte waar je bijvoorbeeld tuingereedschap …

Bekijk