Maak een statement met een robuuste eettafel

Maak een statement met een robuuste eettafel

  • 18 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Heb jij al een robuuste eettafel in huis? Dit industriële meubelstuk is echt een must have geworden voor in het interieur. En dan hebben we het vooral over de tafels met een stoere uitstraling. Het is een trendy basic die zeker nog jaren populair blijft. Zonder twijfel een goede investering! We vonden het daarom de moeite waard om er een heel artikel aan te wijden.

Een robuuste eettafel past het best bij een stoer interieur!

Een robuuste eettafel past het best bij een stoer interieur!

Zwaar tafelen met een robuuste eettafel

Onder een robuuste eettafel verstaan we tafels met een grof tafelblad en/of poten met een zwaar uiterlijk. Het is het tegenovergestelde van een elegante en verfijnde look. Deze stijl is dus vooral geschikt voor mensen die houden van een stoer interieur. Een robuuste tafel is echt een statement in jouw eetkamer of open keuken! Bovendien zijn de tafels meestal vrij groot en staan ze erg stevig. Het is dus perfect voor uitgebreide etentjes met vrienden of een gezellige lunch met de kinderen.

Verschillende houtsoorten

De populairste robuuste tafels zijn die met een houten blad. Dit materiaal geeft een warme en natuurlijke touch aan de eetkamer. Je kunt kiezen tussen allerlei verschillende houtsoorten: van teak en mangohout tot eiken en kersenhout. En dan ook nog met verschillende afwerkmogelijkheden. Past een massief houten tafelblad helaas niet in jouw budget? Dan is een MDF of kunststof blad met houtlook ook nog een optie.

Zwart metalen onderstel geeft jouw eetttafel een industriële en moderne look!

Zwart metalen onderstel geeft jouw eetttafel een industriële en moderne look!

Industrieel of landelijk onderstel

Een robuuste eettafel met zwart metalen onderstel valt bij de meeste mensen in de smaak. Het is industrieel, maar wel met een moderne touch. Met echte stalen poten haal je de invloeden van een fabrieknog duidelijker in huis. Ben je meer fan van de sfeervolle landelijke look? Kies dan voor een robuust houten U-frame of X-frame.

Kwaliteit op de eerste plaats

De eettafel is zo’n product waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Het is dus belangrijk om ook te kijken naar de kwaliteit. Doe research naar goede merken en bedrijven. Stap eventueel verschillende winkels/showrooms binnen om de tafels in het echt te zien. Onze tip: kijk bij de Bommel meubelen. Deze robuuste tafels zijn van topkwaliteit. Ze ontwerpen en produceren alle eiken tafels helemaal zelf – van boom tot product!

Wil jij toch liever een eettafel met een landelijke look? Kies dan voor robuuste houten frames!

Wil jij toch liever een eettafel met een landelijke look? Kies dan voor robuuste houten frames!

Robuuste tafel op maat

Kun je jouw perfecte robuuste eettafel niet vinden? Niet getreurd! Het is vaak mogelijk om een tafel helemaal op maat te laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld een ander onderstel onder het houten blad laten zetten, een andere kleur kiezen of gaan voor een ander formaat.

Bekijk ook

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk

Tips om je huis beter te ventileren

Iedereen weet dat het belangrijk is om het huis goed te ventileren. Een goede ventilatie …

Bekijk

Maandspecial maart: Muurmode

Posters, schilderijen, foto’s, klokken, beelden en muurstickers… In de maand maart staat wanddecoratie centraal op …

Bekijk

De mooiste lichtinval creëren met raamdecoratie

De lichtinval in een woning zorgt ervoor dat je interieur leeft. Het natuurlijke licht geeft …

Bekijk