Maak een trendy zomerproof tuin met deze tips

Maak een trendy zomerproof tuin met deze tips

  • 10 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Vorig jaar overviel de zomer ons land nogal. De lente was nog niet begonnen of we tikten al temperaturen van 30 graden aan. Daarom wil je dit jaar goed op voorbereid zijn! Begin nu vast met het inrichten van jouw zomerproof tuin of balkon en je bent helemaal klaar voor die hete zomer. Deze tips helpen je op weg.

Haal de loungeset uit de berging en maak ze goed schoon zodat jij klaar bent voor de zomer!

Haal de loungeset uit de berging en maak ze goed schoon zodat jij klaar bent voor de zomer!

Zorg voor schaduw in je tuin

In de zon zitten is heerlijk met 20 graden maar te veel zon is ook niet goed. Zorg daarom dat je schaduw in je tuin of op je balkon hebt. Soms heb je dit al van nature, bijvoorbeeld dankzij een boom in de tuin van de buren of omdat je balkon op het noorden ligt. Heb je geen schaduw in je tuin? Koop dan een parasol. Zo heb je altijd een stukje schaduw tot je beschikking, en je kunt het nog verplaatsen ook.

Zet een zwembad neer

Een zwembad in de tuin is een luxe die niet veel mensen zich kunnen permitteren. Of toch wel? Ingebouwde zwembaden passen niet in elke tuin maar een opzetzwembad wel! Zo’n zwembad staat meestal op palen en is gemaakt van kunststof. Je hoeft het niet in te graven. Bereid je voor op een zomer vol waterpret. Als de herfst begint dan breek je het zwembad gewoon weer af en berg je het op. Voor wie een opzetzwembad te duur vindt of er de ruimte niet voor heeft is er nog een alternatief: een opblaasbaar zwembad. Deze kenmerkt zich door de opblaasbare zijwanden. Het opblaasbare zwembad is meestal goedkoper dan het opzetzwembad maar is ook iets minder stevig.

Een opzetzwembad is heerlijk om lekker af te koelen tijdens de warme zomerdagen!

Een opzetzwembad is heerlijk om lekker af te koelen tijdens de warme zomerdagen!

Begin op tijd met zaaien

Niets leuker dan een tuin vol planten in de zomer. Om die urban jungle waar te maken moet je wel op tijd beginnen je tuin of balkon zomerklaar te maken. Verwijder eerst alle takken, bladeren en onkruid. Schrob je tegels mooi schoon en zet bloempotten klaar. Vanaf april begin je met nieuwe planten en bloemen zaaien. Dan zit je er in de zomer gezellig bij.

Haal je tuinmeubels uit de berging

Als de eerste zonnestralen doorkomen, mogen de tuinstoelen weer naar buiten. Geef je loungeset, tuintafel of stoelen een flinke schoonmaakbeurt met een ruwe borstel. Voor je het weet zijn ze weer zo goed als nieuw.

Extra tip: leuke kussens maken je tuinset echt af. Als je geen geld hebt voor een nieuwe set maar wel iets anders wil deze zomer, koop dan nieuwe kussens.

Maak je barbecue klaar voor gebruik met mooi weer is er niet leuker dan buiten lekker kokerellen!

Maak je barbecue klaar voor gebruik met mooi weer is er niet leuker dan buiten lekker kokerellen!

Creëer een buitenkeuken in je tuin

Lekker hangen in je tuin is heerlijk, maar écht compleet is het niet zonder barbecue. Met mooi weer is er niets leuker dan lekker buiten kokerellen. Zorg dus dat je barbecue klaar is voor gebruik. Maak hem even goed schoon en geef hem een goede plek in je tuin zodat je de gezelligheid niet mist als je kookt. Wil je écht uitpakken deze zomer? Maak of koop dan een buitenkeuken. Dat is een tafelblad met ingebouwde barbecue of grill. Bij sommige buitenkeukens zit hier ook opbergruimte ingebouwd.

Met deze tips kun jij het hele seizoen wel in je tuin of op je balkon doorbrengen. Kom maar op met die zomer!

Bekijk ook

Duurzaam en stijlvol: een composiet vlonderplanken terras!

Het tuinseizoen staat weer voor de deur. Ga jij dit jaar de tuin aanpakken of …

Bekijk

Inspiratie voor een industriële keuken

Wat is er stoerder dan een industriële keuken in je woning? Je herkent ze aan …

Bekijk

Lekker slapen is een must

What a difference a day makes…helemaal waar. Maar vlak ook een goede nacht niet uit. …

Bekijk

Gezellige sfeer creëren met lampenkappen

Het kan soms lastig zijn om in een modern interieur een trendy sfeer te creëren. …

Bekijk