Een mancave inrichten: dit mag niet ontbreken

Een mancave inrichten: dit mag niet ontbreken

  • 16 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Samenwonen met je vrouw, vriend of vriendin is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wellicht heb je ook een eigen plekje nodig. Is dat geen eigen huisje die je naar eigen ‘smaak’ kunt inrichten? Dan heb je toch op z’n minst recht op een goede mancave om je in terug te trekken. Die mancave wil je natuurlijk van alle haalbare gemakken voorzien. Sta jij voor de belangrijke taak om je mancave in te richten? Lees hier een aantal tips voor zaken die echt niet mogen ontbreken.

Zorg voor het beste bankstel ooit, zodat jij en je vrienden heerlijk kunnen genieten van de mannenavond!

Het beste bankstel ooit

In jouw mancave wil jij comfortabel kunnen zijn. Je wilt onderuit zitten met de benen omhoog, dus een tafel voor je voeten hoort bij het verplichte meubilair. Dat hoeft niet zo’n mooie tafel te zijn als die in de woonkamer, je legt er immers je voeten op. Zolang hij maar de juiste hoogte heeft. Maar misschien nog veel belangrijker is het bankstel. Vergeet design, comfort is het woord. Al vind je partner het de lelijkste bank te wereld… Als jij je er volledig senang op voelt dan zul je er vanzelf van gaan houden. En je vrienden ook, want dat is natuurlijk ook wel een beetje belangrijk. Je vrouw, vriend of vriendin slaat de mancave maar gewoon over wanneer hij of zij vrienden of familie rondleidt door jullie nieuwe huis. Hoezo zolder, welke zolder?

Gamen met een haperende internetverbinding wordt niemand blij van, zorg er dus voor dat dit goed zit en kies het juiste abonnement voor jou.

De ideale TV en snelste internet

Voetbal of Ultimate Fighting Championship kijken met de mannen is de ultieme combinatie tussen spanning en ontspanning. Schreeuwen tegen de televisie terwijl je met je benen omhoog zit, wegduiken achter een kussen bij een bijna-tegendoelpunt… Het zijn de momenten waarop je voelt dat je leeft. In je zolderkamer of in de kelder, waar jouw mancave zich ook bevindt, wil je wel TV kunnen kijken. Een adequaat televisietoestel en een goed signaal zijn dan zeker nodig. Een TV-abonnement met alle zenders die jij wilt, het liefst ook in HD, is dus van groot belang.

Streamen zonder kabels trekken

Daarbij zal jouw televisie niet de ‘hoofdtelevisie’ van het huis zijn. Dat betekent niet dat je overal kabels naar toe moet trekken. Met een Chromecast of een Smart TV kun je met behulp van de app van je provider alsnog op je eigen toestel signaal ontvangen door te streamen. Dit gaat dan via je internetverbinding, dus dat moet een goede verbinding met voldoende downloadcapaciteit zijn. Even TV en internet vergelijken om tot het beste abonnement voor jou te komen.

Ben je niet van het gamen? Een pooltafel is een échte aanwinst voor jouw mancave!

Gamen op de console

Een andere reden waarom je die televisie zo hard nodig hebt, is dat je natuurlijk ook wilt kunnen gamen. Zowel alleen als met je vrienden. Speel je online spellen, dan heb je een snelle en goede internetverbinding nodig. Een gameconsole of hele dikke computer met de beste hardware hoort er eigenlijk wel bij in je mancave. Speel jij liever ander soort spellen? Wat te denken van een mooie pooltafel dan!

Een koelkast vol met flesjes drinken, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Een koelkast vol met flesjes drinken, daar wordt toch iedereen gelukkig van?

Koelkast voor koude drankjes

Of het nu een koud frisje gaat, of een verfijnd speciaalbiertje. Een fris drankje mag natuurlijk niet ontbreken in die goed ingerichte mancave. Wat is nou een mancave zonder een dedicated koelkast? Zo een die je opentrekt waaruit dan het genot je tegemoet straalt. Het maakt niet uit wat je gaat doen, voetbal kijken, gamen, muziek maken… gekoelde drankjes horen erbij. En een hele grote zak chips.

Bekijk ook

De verschillende soorten laminaat

Wanneer je nieuw laminaat gaat kopen dan zijn er ontelbare opties, zo lijkt het soms …

Bekijk

5 verhuistips op een rij

Ga je binnenkort verhuizen? Goed voorbereid verhuizen vormt de basis voor een geslaagde verhuisdag. En …

Bekijk

Heerlijk! Genieten in je tuin!

In de maand juni wordt het eindelijk mooi weer en kunnen we lekker naar buiten! …

Bekijk

De design luchtreiniger van Leitz reinigt de lucht op vier niveaus

Je staat er vast niet bij stil, maar ook binnen in huis hangt er veel …

Bekijk