Spot for the Weekend: MARCUS Koffie – Ouderwets gezellige koffiebar

  • 14 maart 2014

  • Door Donny Skopp

IJsselstein heeft er sinds kort een echte koffiebar bij: MARCUS Koffie. Eigenaar en barista is Marc van Nieuwkerk – die veel onderzoek heeft gedaan en een koffiecursus heeft gevolgd – om de oorsprong van een heerlijk ‘bakkie koffie’ te achterhalen. De koffie zelf blijft natuurlijk het allerbelangrijkste bestanddeel. Maar wanneer je bij MARCUS Koffie binnenstapt, ‘proef’ je ook de heerlijke sfeer van een authentieke koffiebar.

DSC_0625-1

Koffiebar Marcus authentiek en ouderwets

DSC_0621

Marcus koffiebar, authentiek ouderwets en sfeervol

Interieur met een authentieke sfeer

MARCUS Koffie is volledig in een vintage stijl ingericht. Robuuste houten kasten zijn gecombineerd met vintage stoelen die je nog van je opa en oma kent en industriële ijzeren krukjes. Als aankleding staan er in de sloophouten kasten, koffieblikken van vroeger en een oubollig, maar ó zo schattig, bloemetjesservies. Aan de muur steunt een ouderwetse sjoelbak en hangen oude houten kratten met flessen. Bovenop de bar schitteren potten die de tijd van vroeger nog meer benadrukken. Kortom, MARCUS Koffie weet een pure sfeer te creëren.

DSC_0638

Marcus koffiebar, authentiek ouderwets en sfeervol

DSC_0635

Marcus koffiebar, authentiek ouderwets en sfeervol

 

“MARCUS Koffie is al eens op de 9e plaats geëindigd van de ‘Esquire beste koffiebars Nederland’ en op plaats 12 van de ‘AD Koffietest’”

Meer dan alleen koffie

MARCUS Koffie is geen heel groot café, maar voorheen zat de bar zelfs in een nog kleiner pand. Om het concept van zijn bar uit te breiden, is Marc verhuisd naar een groter pand aan de overkant, waar voorheen nog een makelaar zat. In het nieuwe onderkomen biedt MARCUS Koffie meer dan koffie alleen. Net zoals dat vroeger in de echte koffiehuizen ook vaak kon, kun je bij MARCUS Koffie behalve voor een kopje koffie ook terecht om gezellig te borrelen. Je kunt dan kiezen uit charcuterie en kaasplanken met passende wijnen en bieren. Een nieuwe borrel hotspot is geboren!

DSC_0620

Marcus koffiebar, ouderwets, sfeervol borrelen en genieten

DSC_0623

Marcus koffiebar, ouderwets gezellig

 

Foodtruck ‘vintage style!’

Evenement, bedrijfsuitje of buurtfeest? MARCUS Koffie biedt zijn producten ook aan op locatie. Met zijn Renault oldtimer en mobiele espressobar neemt Marc de sfeer en stijl van zijn koffiebar helemaal mee. Dat is dus authentiek genieten op een unieke locatie, door jou zelf gekozen!

DSC_0645

Marcus koffiebar, ouderwets gezellig

DSC_0646

Marcus koffiebar, ouderwets gezellig

 

Bekijk hier de website van: MARCUS Koffie

Bekijk ook

5 tips voor gezonde frisse lucht in huis

Een gezonde frisse lucht in huis heeft enorm veel invloed op hoe goed jij je …

Bekijk

5 technologische keukentrends die het koken leuker maken

Wie op zoek is naar inspiratie voor een nieuwe keuken heeft het al snel door: …

Bekijk

Zeven manieren om je huis een betaalbare make-over te geven

Na een drukke dag is er niets fijner dan thuiskomen in een aangenaam huis. Soms …

Bekijk

Inspiratie voor een trendy babykamer

Een goede commode, een stijlvol bedje en een hoop schattige accessoires. Er zijn ontzettend veel …

Bekijk