Meer opbergruimte met de juiste kast

  • 08 augustus 2016

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je voor de eerste keer je huis gaat inrichten kies je soms sneller voor meubels met een mooi uiterlijk, dan om dat ze praktisch zijn. Een paar maanden verder kan je er achter komen dat het bankstel waarop je zo verliefd was, toch niet helemaal zit zoals je dacht. Of dat je minder opbergruimte in je kasten hebt als eigenlijk de bedoeling was. Om het laatste te voorkomen geven we je hier enkele tips die je in je achterhoofd kan houden bij de aanschaf van een opbergmeubel.

Tip 1. Kies de juiste kastruimte

Zeker als het je om opbergruimte te doen is, is het belangrijk dat je een model uitzoekt waar je het een en ander in kwijt kunt. Of je nu van klassieke, landelijke of oosterde meubelen houdt, dat maakt niet uit, het gaat om de ruimtelijke inhoud die het meubel biedt. Kijk dus goed naar hoeveel ruimte de kast bied!

woonhome-mini-kast-minikast-opbergruimte-gang-hal

Meer opbergruimte met deze mini kast in de hal

Tip 2. Bepaal wat je in je in de kast kwijt wilt

Het tweede waar je naar kijkt is wat je in de kast gaat opbergen. In bijvoorbeeld een keukenkastje, kan je vaak veel meer kwijt door gebruik te maken van hangmanden of een carrousel. Gaat het om kleine spulletjes, zijn natuurlijk laden een uitkomst. De kast hoeft dan niet perse een ladekast te zijn, je kan ook kiezen voor een combinatie van beiden. Denk aan binnenlade onderaan de leggers en met opbergvakken in de bovenruimte.

woonhome-oosterse-meubels-meubelen-kastruimte-kast-ruimte

Meer opbergruimte met deze prachtige Oosterse kast

Tip 3. Ga voor een hoge of lage kast

Gelet op het vloeroppervlak dat een kast in beslag neemt, bied een hoge kast je meer opbergruimte dan een dressoir of een ladekast. Zo waren oosterse meubelen als teakkasten van origine bedoeld om er veel spullen in op te bergen. Linnenkasten waren mooie hoge kasten met grote deuren en veel kubieke inhoud en dus perfect voor linnen. Buffetkasten van teak waren gemaakt voor buffet en bestonden uit veel schappen en extra ruimten voor servies en bestek.

woonhome-kastruimte-kast-ruimte-lade-bovenruimte-opbergen

Tip 4. Deel een kast anders in

Is de ruimte-indeling van de kast niet helemaal naar je zin? Aarzel dan niet om een plankje bij te maken of weg te halen. Vaak zitten er in de zij- en tussenwanden van teak kasten al voorgeboorde gaatjes. Hier druk je eenvoudig een plankdrager in en maak je er net zoveel legplanken bij als dat je nodig hebt. Heb je veel spulletjes in opbergdozen? Door er legplanken van tussen te halen kan je makkelijker stapelen waardoor je meer kastruimte benut.

Bekijk ook

Tip! Gave kasten voor in jouw huis tijdens de Summersale

Heb je het al gehoord of gezien? Made heeft een Summersale van 22 juni tot …

Bekijk

Office Tuesday – Kantoor voor de pioniers van de Drum & Bass

In 1998 ontstond door een samenwerking met James Cotterill en Diluk Dias AEI Media. Een …

Bekijk

Sfeervolle buitenlampen voor in de tuin

Een buitenlamp is erg functioneel. In de avond is buitenverlichting handig wanneer je even naar …

Bekijk

De perfecte bank kopen: 8 tips

Is jouw huidige bankstel echt toe aan vervanging? Of ga je verhuizen en wil je …

Bekijk