Meer spullen dan woonruimte? Bekijk de mogelijkheden van tijdelijke opslag

Meer spullen dan woonruimte? Bekijk de mogelijkheden van tijdelijke opslag

  • 17 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Heb je het gevoel dat je bijna uit je huis barst, zo veel spullen heb je om je heen verzameld? Heb je geen idee meer waar je alles moet laten, en kun je je kont niet meer keren in je eigen huis? Dan is het tijd om in actie te komen en te zoeken naar een tijdelijke opslag.

Kijk ook eens kritisch naar je spullen en kleren, en doe weg wat echt weg kan!

Kijk ook eens kritisch naar je spullen en kleren, en doe weg wat echt weg kan!

Opslag voor als het tijdelijk is

Het kan goed zijn dat je tijdelijk in een situatie terecht bent gekomen waarin je woonruimte kleiner is dan het aantal spullen dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld je oude huis al verkocht, maar is je nieuwe nog niet klaar? Dan is het gebruikelijk om in de tussentijd een huis te huren. Dit is over het algemeen niet volledig naar je wens, ook qua oppervlakte niet. Het gevolg is dat je deze overbruggingsperiode vaak minder ruimte hebt dan je gewend was, en nu struikelt over de spullen.

Tijdelijke opslagruimte

In dit soort gevallen kan het verstandig zijn om te kiezen voor tijdelijke opslagruimte. In plaats van maandenlang te struikelen over de dozen en spullen, huur je een opslagbox. Hier berg je de spullen en meubels in op waar je wel een tijdje zonder kan. Zorg ervoor dat je hier direct bij het inpakken in het oude huis al rekening mee houdt. Zet duidelijk op de verhuisdozen war er in zit, en maak zowel dozen met spullen die wél mee moeten naar de tijdelijke woonruimte, als dozen die een tijdje naar de opslagbox kunnen. Dit zorgt ervoor dat je een stuk comfortabeler in je tijdelijke huis kunt wonen, en de dozen uit de opslag rustig op kunt halen en uit kunt pakken als de definitieve verhuizing een feit is.

Als jij een wereldreis maakt en je woning verhuurt, wil je wel graag dat jouw mooie spullen goed opgeborgen zijn. 

Als jij een wereldreis maakt en je woning verhuurt, wil je wel graag dat jouw mooie spullen goed opgeborgen zijn.

Soms kom je in een situatie terecht dat je minder ruimte hebt dan spullen. Zorg dan voor een tijdelijke opslag!

Soms kom je in een situatie terecht dat je minder ruimte hebt dan spullen. Zorg dan voor een tijdelijke opslag!

Opslagruimte voor tijdens je wereldreis

Ook wanneer je tijdelijk geen woning hebt of deze onderverhuurt, kan het huren van opslag een goed idee zijn. Denk hierbij aan mensen die een wereldreis gaan maken of voor hun werk tijdelijk naar het buitenland verkassen. Het is slim om dan je huis wat je aanhoudt in Nederland, in die periode te verhuren. Wel zo handig om dan je eigen spullen veilig op te kunnen bergen.

Altijd te veel spullen?

Heb jij altijd te veel spullen om je heen, meer dan je in je huis kwijt kan? Dan kan het geen kwaad om eens kritisch te kijken naar alles dat je hebt verzameld. Heb je het echt allemaal nodig? En zo ja, ben je van plan binnen enige tijd groter te gaan wonen?

Is dit laatste het geval, kan tijdelijke opslag huren ook hier een goede oplossing zijn. Zijn er geen plannen om een groter huis te betrekken? Dan is het verstandig om eens heel kritisch naar al je spullen te kijken. Je kan ook iemand inschakelen die er met neutrale ogen naar kan kijken. Te veel spullen om je heen geeft je weinig ruimte om te leven. Wees kritisch en doe weg wat weg kan! Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in huis, maar ook in je hoofd.

Bekijk ook

4 Redenen om de trap te bekleden

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Of zou je graag eens voor een nieuwe …

Bekijk

Gevonden: vuilafstotende vloeren voor de keuken en badkamer

Zoek je een vloer voor in de keuken, badkamer of het toilet? Cosentino heeft nu …

Bekijk

Vijf tips bij het uitzoeken van je ideale bed

Wanneer je niet goed slaapt, dan denk je al snel dat het aan jezelf ligt. …

Bekijk

Vintage muziekapparaten uit de jaren 60 en 70

Hoewel het eigenlijk geen meubels zijn, zijn muziekspelers wel een belangrijk onderdeel van je interieur. …

Bekijk