De meerwaarde van een veranda

De meerwaarde van een prachtige veranda

  • 06 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

Wil je nog meer genieten van je prachtige tuin? Plaats een prachtige veranda. Na het plaatsen zul je de grote meerwaarde merken in jouw tuin. Lees hier welke voordelen jij krijgt als je inderdaad een veranda in je tuin laat plaatsen.

Geniet heerlijk beschut van het weer onder je prachtige veranda!

Geniet heerlijk beschut van het weer onder je veranda!

Met een veranda kun je van elk weer genieten

De meeste mensen zitten alleen in de tuin als het lekker weer is. Zonde, want het is zeker niet altijd mooi weer in ons koude en natte kikkerlandje. Laat je een veranda plaatsen, dan kun je van elk weer genieten. Als het warm genoeg is om lekker naar buiten te gaan, kun je hier heerlijk onder gaan zitten. Ook als het hard waait of regent, zit je hier heerlijk. Kortom, met een veranda geniet je het hele jaar door van je tuin en dus niet alleen in de lente en de zomer.

Met een veranda stijgt de waarde van je huis

Een mooie veranda kan de waarde van je woning flink laten stijgen. Veranda’s zijn namelijk erg gewild, zeker bij huizen met een ruime tuin. Omdat veel mensen een veranda in de tuin als groot pluspunt zien, zal de prijs van je huis stijgen als je deze gaat verkopen. Het is zelfs zo dat je de investering van je veranda er weer uit kunt halen als je je huis verkoopt, simpelweg omdat de verkoopprijs van je huis flink omhoog gaat.

Let op: een veranda moet wel goed aangelegd en onderhouden zijn. Een slecht aangelegde en/of slecht onderhouden veranda doet niet veel of zelfs helemaal niets met de waarde van je huis.

De serre en veranda komen erg overeen, maar het grote verschil ken je toch wel?

De serre en veranda komen erg overeen, maar het grote verschil ken je toch wel?

Wist je dat?

Wat velen niet weten, is dat een veranda ook een meerwaarde heeft voor de isolatie van je huis. Laat je een veranda tegen je huis aan plaatsen, dan creëer je in feite een extra isolatielaag. Door deze isolatielaag gaat je energierekening flink omlaag, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Je hoeft niet minder te stoken en je kunt je apparaten gewoon blijven gebruiken, maar je betaalt wel iedere maand lagere energiekosten. Ook op deze manier verdien je de investering in jouw veranda vanzelf terug.

 

Tip: Als je lekker onder je veranda zit wil je natuurlijk dat je tuin er mooi bij ligt. Lees hier meer over de tuintrends van 2018.

Bekijk ook

Resthout: weggooien of hergebruiken?

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met resthout. Wat doe je daarmee? In …

Bekijk

Loungen in de tuin doe je zo

Als je een tuin hebt, moet je hier optimaal gebruik van maken. Het is namelijk …

Bekijk

3 tips bij het kopen van een serre

Een serre is een geweldige toevoeging voor je huis én tuin. Een serre is te …

Bekijk

Keramische tuintegels voor een onderhoudsarme tuin!

Keramiek is een van de meest gekozen materialen voor terrastegels. Het aanbod is ontzettend groot …

Bekijk