Mix and match je interieur voor een compleet eigen stijl

  • 08 juni 2020

  • Door Brechtje van Dam

Iedereen heeft een eigen stijl. Dat geldt voor kleding, muziek maar natuurlijk ook voor inrichting van je huis. Daarom sluit een bestaande interieurtrend soms niet naadloos aan op jouw smaak. Wat je dan kunt doen? Mix and match je interieur! Combineer verschillende aspecten van woonstijlen tot de ideale stijl voor jouw huis. 

Laat je woonstijl organisch groeien

Hoe fijn het ook zou zijn: niemand heeft in een dag een compleet interieur bij elkaar verzonnen. En waarom zou je dat willen? Het is wellicht meer moeite maar ook veel leuker om je stijl organisch te laten groeien. Kijk eens online rond maar bezoek ook kringloopzaken of vintagewinkels en laat je inspireren. Ontdek wat jij mooi vindt en vooral wat je niet mooi vindt. Ga je een nieuwe ruimte inrichten? Begin bijvoorbeeld met een mooie eettafel en zoek daar gaandeweg mooie stoelen en accessoires bij. Neem de tijd!

woonhome-mixandmatchjeinterieur-eettafel-kunst

Een industriële eetkamer maak je zachter door kunst met vloeiende lijnen toe te voegen.

Mix and match je favoriete stijlen gerust in dezelfde kamer

Industrieel, bohemian of romantisch: er zijn zoveel woonstijlen om uit te kiezen en soms combineren ze totaal niet. Of toch wel? Het leukste aan inrichten is dat alles kan en mag. Ga volledig voor een bepaalde stijl of mix and match je favoriete items van alle stijlen door elkaar. Wie zegt dat een bohemian vloerkleed niet past bij een industriële kast? Door verschillende woonstijlen te combineren creëer je jouw eigen unieke stijl! Woonwinkel Happy Home op de woonboulevard Cruquius laat diverse woonstijlen zien die je inspireren om te combineren. Happy Home heeft het combineren van stijlen al jaren onder de knie hebben. Hun showroom laat zien dat je verrassend veel kan combineren.

Combineer verschillende stijlen; industrieel dressoir gecombineerd met houten bijzetttafeltjes

Combineer verschillende stijlen; industrieel dressoir gecombineerd met houten bijzettafeltjes

Combineer verschillende materialen in je interieur

Niet alleen woonstijlen maar ook materialen combineren is leuk om je eigen stijl te ontdekken. In plaats van een huis vol bruine tinten combineer je dat hout met metaal of glaswerk. Verschillende materialen samen uitproberen helpt je eigen stijl ontwikkelen. Niet alleen omdat je zo ontdekt wat je mooi vindt maar vooral ook om te zien wat je minder leuk vindt.

Houdt je interieur subtiel

Zit je nog in de fase van achterhalen wat je stijl is? Begin dan subtiel. Die gigantische landelijke keuken kun je beter even laten. Begin met kleine aspecten van je inrichting. Speel met accessoires of kleuren en begin klein. Door het subtiel te houden krijg je minder snel spijt van rigoureuze beslissingen in je interieur.

Bekijk ook

Classic Blue: rust in je interieur

Het is 2020 en dat betekent weer volop nieuwe kleur en woontrends. Koraal Oranje, Ultra …

Bekijk

4 tips bij het inrichten van je industriële slaapkamer

Ruwe materialen, neutrale kleuren en gave stalen lampen zijn kenmerken van een industrieel interieur. Een …

Bekijk

Trendy én praktisch - het kledingrek!

Kleding, we zijn er iedere dag mee bezig. Het is dan ook prettig als je …

Bekijk

Tips om je woonkamer schoon te houden

Het huishouden doen is vrijwel niemands hobby. Maar natuurlijk zal je wel moeten, als je …

Bekijk