Een moderne badkamer met een design hangend toilet

Een moderne badkamer met een design hangend toilet

  • 25 april 2018

  • Door Woonhome.nl

De badkamer is een veel gebruikte ruimte in huis. Niet alleen is het een functionele ruimte, maar het mag ook sfeervol zijn. Een design badkamer nodigt uit om langer te genieten van een heerlijk bad bijvoorbeeld. Het complete plaatje van een moderne badkamer creëer je door te kiezen voor design sanitair. Denk bijvoorbeeld eens aan een hangend toilet. De moderne uitstraling van een hangtoilet is te danken aan het zwevende effect. Maar ook het inbouwen van de spoelknop geeft een design look.

De verschillende soorten hangtoiletten

Wellicht is een hangtoilet niet het eerste waaraan je denkt bij een nieuwe badkamer. Toch bepaalt een toilet een groot deel van de uitstraling. Er zijn verschillende soorten hangtoiletten verkrijgbaar die geschikt zijn voor badkamers en toiletruimtes.

  • Verkort hangtoilet: veel badkamers of toiletruimtes in de Nederlandse huizen zijn niet zo groot. Hierdoor is het heel handig om gebruik te maken van een verkort hangtoilet. Het is een compacte versie van een hangtoilet met alle gemakken van dien.
  • Hangtoilet zonder spoelrand: een prachtig design toilet met als voordeel dat er geen kalk en vuil achter blijft. Daarnaast heeft een hangtoilet zonder spoelrand ook een tijdloos design.
  • Hangtoilet met softclose: tenslotte zijn er ook hangtoiletten met de softclose functie. Dit wil zeggen dat de closetzitting zacht naar beneden gaat en stil sluit.
Een hangend toilet past in elk badkamer of toilet interieur!

Een hangend toilet past in elk badkamer of toilet interieur!

De voordelen van een hangend toilet

Een traditioneel toilet dat op de vloer staat zien we nog vaak terug in badkamers. Maar een hangtoilet is steeds populairder. Waarom is een hangtoilet zo populair?  Wat zijn de voordelen van een hangtoilet en waarom is het kiezen voor een hangtoilet zo aantrekkelijk?

  • Een hangtoilet is gemakkelijk schoon te maken. De vloer onder het hangtoilet is namelijk heel gemakkelijk schoon te maken. Geen gedoe met randjes en dergelijke.
  • Een hangend toilet is verkrijgbaar in diverse formaten. Hierdoor is er altijd wel een geschikt model te vinden.
  • Het reservoir van een hangend toilet is meestal in de muur gebouwd. Hierdoor is deze inbouw WC ruimte besparend sanitair.
  • Een hangtoilet is verkrijgbaar in diverse kleuren die aansluiten op de rest van het sanitair.

Ben je ook enthousiast over een hangtoilet voor in jouw badkamer? Bij Soak vind je nieuwe collectie hangtoiletten voor een scherpe prijs! Bekijk deze snel!

Én naast een hangend toilet zorg je er voor dat het toilet een sfeervolle ruimte is. Doe hier meer inspiratie op voor toiletaccessoires.

Bekijk ook

Inspiratie: de vintage inrichting van een huis in L.A.

Deze zomer waren we in Californië en hebben we in een hotel, tent, bungalow en …

Bekijk

Kunststof verven: zo doe je dat 

Een muur schilderen doe je gewoon met muurverf en hout kan je lakken met houtlak. Maar je …

Bekijk

Een budget badkamer make-over? Check deze tip!

Is jouw badkamer wel toe aan een nieuwe sfeer? Is het wastafelmeubel niet meer wat …

Bekijk

Badtrend: hierom is een vrijstaand bad perfect voor compacte badkamers

Ook op het gebied van baden en ligbaden zijn er allerlei vernieuwingen en trends te …

Bekijk