Mooi én gezond wonen: 5 plekken in huis waar het meeste stof ligt

Mooi én gezond wonen: 5 plekken in huis waar het meeste stof ligt

  • 09 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Vaak zijn we in huis vooral bezig met hoe het interieur eruit ziet. Dat is alleszins logisch: wie wil er nu niet in een sfeervol huis wonen waar de warmte van af spat? Toch mogen we ook weleens stil staan bij de kwaliteit van de dingen die we met het blote oog níet kunnen zien. Sta je bijvoorbeeld wel eens stil bij de aanwezige stof binnenshuis?

Als er veel stof binnenkomt of aanwezig is, dan is met recht te spreken van ‘slechte binnenlucht’. Onderschat dit echter niet: er is een duidelijke link tussen overmatig stof en mogelijke gezondheidsproblemen. Het is dus geen overbodige zaak om het huis stofvrij te houden.

Toegegeven, dat is niet altijd even makkelijk. Stof komt op veel lastige plekjes die je snel over het hoofd ziet tijdens het schoonmaken. In dit artikel ontdek je de 5 plekken die je sowieso mee moet pakken tijdens het schoonmaken.

1. Stof onder de bank

De bank is doorgaans niet een plek waar je met de stofzuigerslang makkelijk onder komt. Niettemin is dit wel een plek waar stof zich graag ophoopt. Om dit te voorkomen is het daarom wijselijk om de bank zo nu en dan te verplaatsen tijdens het stofzuigen. Misschien niet het leukste klusje in huis, maar alleen zo kun je er namelijk echt goed onder komen. En ook wel zo fijn als je de luchtkwaliteit op peil wilt houden.

Onder de bank kan zich veel stof ophopen.

Onder de bank kan zich veel stof ophopen.

2. Achter het gordijn

Ook de hoekjes en kieren waar de gordijnen hangen zijn plekken die makkelijk worden vergeten tijdens het stofzuigen. Ook al kom je er niet eenvoudig bij, toch is het verstandig deze mee te pakken. Klop ook regelmatig je gordijnen af. Ook aan het gordijn zelf blijft soms veel stof kleven.

3. Tussen de radiator

Dit is misschien wel het lastigste plekje in de meeste huizen om goed bij te komen. De radiator schuif je namelijk niet zomaar even aan de kant om het eronder stofvrij te maken. Je kan natuurlijk wel een dunner opzetstukje gebruiken om er alsnog goed bij te komen. Sommige radiatorkappen haal je er wel makkelijk af. Neem dit dan mee tijdens je grote schoonmaak.

4. Onder het bed

De slaapkamer is bij uitstek een plek waar je het liefste geen stof hebt. Je slaapt toch het liefste stofvrij. Met alle bedlakens en kleding op je kamer komt er toch veel stof vrij op je slaapkamer. En dit verzamelt zich maar wat graag onder het bed. Hier kom je echter vaak lastig bij met de meeste stofzuigerslangen. Toch is dit zeker geen plek om over te slaan.

Je beste vriend om stof tegen te gaan: de stofzuiger.

Je beste vriend om stof tegen te gaan: de stofzuiger.

5. Achter de kast

In bijna ieder interieur staat wel een grote zware kast die je niet zomaar aan de kant schuift. Om die reden is dit vaak de plek waar veel, zo niet het meeste stof zich ophoopt . Tip: zet de kast niet te strak tegen de muur aan. Zo kan je er namelijk nog goed achter kan komen. Of gebruik viltjes onder de poten. Dan schuif je deze iets makkelijker aan de kant tijden het schoonmaken.

Een gegarandeerd 100% stofvrij huis is misschien niet altijd mogelijk of haalbaar. Met deze tips ’n tricks kom je hoe dan ook een heel eind! Nog meer tips? Lees dan hier hoe je je huis optimaal schoonmaakt met een steelstofzuiger.

Bekijk ook

Zo richt je je kleine badkamer functioneel én stijlvol in

Vaak is de badkamer niet bepaald de grootste kamer van het huis. Des te belangrijker …

Bekijk

Office Tuesday - De inspirerende werkruimte van het moderne IT-bedrijf 2ML

2ML is een modern IT-bedrijf uit Amsterdam met een gevarieerd klantenbestand van diverse kleine en …

Bekijk

Duurzaam douglas hout is de nieuwe trend als vervanger van steigerhout

Je kan er niet omheen: houten loungeset. Terrassen, balkons en tuinen staan er vol mee. …

Bekijk

Vier soorten gevelbekleding om uit te kiezen voor je huis

Wil jij de versleten gevel van je woning nieuw leven inblazen? Een budgetvriendelijke optie is …

Bekijk