De mooiste jaloezieën op maat voor jouw interieur

De mooiste jaloezieën op maat voor jouw interieur

  • 06 november 2017

  • Door Woonhome.nl

Er zijn diverse type raamdecoraties die toepasbaar zijn voor in het interieur. Eén daarvan zijn jaloezieën: een populaire keuze vanwege de vele opties. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, breedtes en kleuren. Er is dus voor iedere interieur stijl een type jaloezie te vinden. Het grote aanbod is vaak overweldigend en maakt het moeilijk de juiste jaloezieën te vinden. Om het keuze proces makkelijker te maken biedt Jaloezieënexpert een handig overzicht per categorie.

Diverse soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn onder te verdelen in twee categorieën materialen waarvan ze gemaakt zijn. Namelijk de houten jaloezieën en de aluminium jaloezieën. Diverse houtsoorten zoals lindenhout, bamboehout, distress hout en exotische houtsoorten lenen zich uitstekend voor dit product.

Naast de keuze voor materialen is er ook de mogelijkheid om de lamelbreedte te bepalen. Aluminium is een materiaal geschikt voor 16 mm tot en met 70 mm brede lamellen. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in 50 mm. De keuze voor de diverse breedte hangt af van het effect wat je graag wilt bereiken. Lamellen van 16 mm breed zien we vaak terug bij kleine of smalle ramen en zijn zeer licht en onopvallend van uitstraling. De lamellen van 25 mm zijn het meest populairst en zien we dan ook voor diverse soorten ramen hangen in een modern interieur. De 50 mm lamellen geven juist een wat luxere uitstraling en zijn de laatste jaren zeer gewild! De grootste variant, 70 mm, is een mooie toevoeging aan bijvoorbeeld een industrieel interieur vanwege de stoere look!

Populaire raamdecoratie kleuren

De kleur van raamdecoratie is bepalend voor de sfeer in het interieur. Elke kleur in raamdecoratie brengt een ander effect in de ruimte. Er is keuze uit maar liefst 300 kleuren bij Jaloezieenexpert. Hierdoor is er voor ieder interieur iets moois te vinden. Wanneer je de keuze voor de lamelbreedte hebt gemaakt komen de beschikbare kleuren voor dit type jaloezie naar voren.

De populaire jaloezieën kleuren van dit moment

  • Witte jaloezieën: de meest bestelde kleur vanwege de neutrale uitstraling en de tijdloze look. Er zijn veel verschillende tinten wit verkrijgbaar zodat het altijd past bij de kleur van jouw kozijnen. Een populaire keuze zijn bijvoorbeeld witte houten jaloezieën.
  • Zwarte jaloezieën: Zwart is ook een populaire kleur en zorgt voor meer contrast in het interieur. Zo zijn moderne en industriële interieurs perfect geschikt om zwarte jaloezieën te gebruiken.
  • Zilveren jaloezieën: ook wel aluminium jaloezieën te noemen. Er is keuze uit diverse metaalkleuren in het zilver. Een mooie keuze voor in industriële interieurs.

Naast deze drie populaire keuzes is er nog meer verkrijgbaar zoals grijze, crème, bruine, beige, blauwe, groene, bronzen en andere mooi gekleurde jaloezieën.

De bediening en opties van jaloezieën

Ook de bediening van jaloezieën is een keuze waar je uit diverse opties kiest. Zo is er een kantelbediening en een koordbediening voor jaloezieën. Dit type bediening hangt samen met de lamelbreedte. Bij 16 mm en 25 mm zijn jaloezieën voorzien van een tuimelstang om ze te kantelen. Bij 35, 50 en 70 mm zitten er twee koorden om de jaloezieën te kantelen. De keuze die je als klant hebt is te bepalen waar het koord en de stang komt te zitten.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een zijgeleiding toe te passen. Dit gebeurd door middel van een staaldraad of fixeerbeugel. Dankzij deze bedieningen hangen jaloezieën altijd recht. Ideaal voor kiepkantelramen of een raam met veel tocht.

Jaloezieenexpert biedt ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een ladderkoord en ladderband. Een ladderkoord zit standaard bij een jaloezie terwijl een ladderband een extra optie is. Het voordeel van een ladderband is dat het een prachtige luxe uitstraling geeft aan het interieur.

Afmetingen jaloezieën op maat

Ook voor grote, kleine of niet standaard afmetingen van ramen laat je jaloezieën op maat maken. Dit is tot wel 4 meter brood en 4 meter hoog mogelijk. Een jaloezie is hierdoor geschikt voor zowel grote als kleine ramen. De minimale en maximale afmetingen zijn afhankelijk van de lamelbreedte van een jaloezie. Jaloezieenexpert maakt dit kwaliteitsproduct op maat om zo mooie jaloezieën te leveren voor in het interieur.

Bekijk ook

Stijlvolle gietvloeren in de badkamer

Niet alleen in de woonkamer zijn gietvloeren ontzettend stijlvol. In een badkamer zijn deze vloeren …

Bekijk

De trends van 2020 voor een sfeervolle slaapkamer

Een slaapkamer waar jij je thuis voelt is erg belangrijk! Je brengt hier immers één …

Bekijk

Michiels Favorites: De favoriete vloeren van tv-presentator Michiel de Zeeuw

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Laat je dan …

Bekijk

Een Bohemian woonstijl voor een Ibiza sfeer

De lente en zomer vragen om een nieuwe look en feel in huis. De Ibiza …

Bekijk