De mooiste lichtinval creëren met raamdecoratie

  • 24 juli 2020

  • Door Woonhome.nl

De lichtinval in een woning zorgt ervoor dat je interieur leeft. Het natuurlijke licht geeft letterlijk kleur aan de muren. Het laat de vloer stralen en de meubels opleven. De raamdecoratie die je kiest voor de ramen in je woning is daarbij van groot belang. In dit artikel geven wij jou tips om de mooiste lichtinval te creëren met raamdecoratie. 

Dit is een goed voorbeeld van plissé's waarmee je kan spelen met de hoeveelheid lichtinval in huis.

Dit is een goed voorbeeld van plissé’s waarmee je kan spelen met de hoeveelheid lichtinval in huis.

Een frisse kijk in een moderne woning door het toepassen van de juiste raamdecoratie

Het interieur van de modernere woningen is fris en licht. Om deze stijl door te zetten zijn er heel veel prachtige oplossingen te koop op het gebied van raamdecoratie. Wij geven je in dit artikel enkele opties om letterlijk een frisse kijk in je woning te creëren. Hiermee kun jij het licht binnen laten zonder last te hebben van de zon en inkijk in de woning.

Kies uit één van de vele toepassingen zoals vouwgordijnen en rolgordijnen

Raamdecoratie is verkrijgbaar in vele soorten. Wat vind jij van rolgordijnen, plissés, duettes, multishades, shutters, vouwgordijnen, horizontale en verticale jaloezieën? Welke soort raambekleding past het beste bij jouw stijl? Al deze prachtige oplossingen zijn verkrijgbaar in bijna iedere gewenste kleur. Hierdoor is het mogelijk om je raamdecoratie perfect af te stellen op je interieur. De raamdecoratie vangt het natuurlijke licht op en verspreid het prettig door de gehele woning. Geen last van felle zon dus, maar wel genieten van de prachtige kleuren. Of je nu de inkijk in je woning wilt verminderen of sfeermakers wilt ophangen, het kan met al deze soorten raamdecoratie. Het is zelfs mogelijk om een geheel verduisterend rolgordijn te kopen. Ideaal om donkere nachten te creëren en van een goede nachtrust te genieten.

Gebruik je rolgordijnen op verschillende hoogtes om op die manier te spelen met het licht. 

Gebruik je rolgordijnen op verschillende hoogtes om op die manier te spelen met het licht.

Elk raamdecoratie is in verschillende maten te verkrijgen, dus heb je geen standaard raam? Dan is dat geen probleem.

Elk raamdecoratie is in verschillende maten te verkrijgen, dus heb je geen standaard raam? Dan is dat geen probleem.

Verspreid het licht op verschillende manieren door de rolgordijnen op diverse hoogtes in te stellen

Alle bovengenoemde raamdecoratie zijn simpel te bedienen. Je kunt ze eenvoudig op verschillende hoogtes instellen of op een bepaalde stand zetten. Hierdoor creëer je steeds weer een ander lichteffect in de woning. Licht dat past bij het dagdeel of het seizoen. Rolgordijnen en vouwgordijnen zijn voor iedere toepassing te verkrijgen. Of je nu de inkijk in je woning wilt verminderen of sfeermakers wilt ophangen, voor elk idee is de juiste raamdecoratie toepasbaar. Ook geheel verduisterende rolgordijnen voor op de slaapkamer is er in meerdere kleuren en modellen. Al dit soort raamdecoratie is simpel te bedienen en in verschillende hoogtes en standen te zetten. Ook is het mogelijk om de plissés, multishades en andere vormen van raambekleding elektrisch te bedienen. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Meten is weten, iedere maat raamdecoratie is verkrijgbaar

Over de maten van je ramen hoef je geen zorgen te hebben bij het kiezen van raamdecoratie. De meeste huizen hebben namelijk een standaardmaat ramen. Heb jij een uniek huis met unieke ramen? Ook dan is het mogelijk om sfeervolle raamdecoratie te bestellen. Rolgordijnen, vouwgordijnen en alle andere soorten raambekleding zijn namelijk ook op maat gemaakt. Het ophangen van de raamdecoratie is overigens geen hele moeilijke klus. Heb je hier zelf geen zin in, besteed het klusje dan gewoon uit aan een klusjesman. Ook biedt het bedrijf waar je de raamdecoratie koopt vaak een dergelijke service aan. Er staat je dus niets in de weg! Bestel jouw favoriete raamdecoratie en laat het licht de rest doen!

Bekijk ook

Maandspecial september: de werkkamer

“Back home, back to work or school!” De zomervakantie is voor de meeste mensen helaas …

Bekijk

Energie vergelijken: op zoek naar de goedkoopste energieleverancier

Hoe prettig is het als je kunt besparen op uitgaven? Bijvoorbeeld door te letten op …

Bekijk

Tips om je badkamer netjes af te werken

Je hebt in een nieuwe badkamer geïnvesteerd en de nieuwe badkamermeubels zijn inmiddels allemaal geïnstalleerd. …

Bekijk

Meubels van Phil Procter: intelligent en elegant

Een plank met een subtiele plooi in het midden, zodat foto’s en kaarten rechtop blijven …

Bekijk