Muggen verjagen uit de slaapkamer: 4 nuttige tips!

  • 10 september 2020

  • Door Woonhome.nl

Het gezoem van muggen kan de nachtrust flink verstoren. Hoewel we genieten van de zomermaanden, betekent dit ook dat deze kleine beestjes in grote getalen de woning kunnen betreden. Wil je niet elke avond muggen verjagen, maar ben je op zoek naar manieren om de muggen weg te houden van alle bedden in huis? Met de onderstaande 4 tips beschik je over alle tools die je nodig hebt om muggen voortaan wél uit de slaapkamer te houden.

Veel planten en bloemen in de slaapkamer is helemaal in. Een lavendelplant is niet alleen erg mooi en ruikt lekker maar helpt ook nog eens om muggen weg te houden.

Veel planten en bloemen in de slaapkamer is helemaal in. Een lavendelplant is niet alleen erg mooi en ruikt lekker maar helpt ook nog eens om muggen weg te houden.

1. Plaats lavendel in de slaapkamer

Meer groen in de slaapkamer is tegenwoordig helemaal hot. Bovendien geeft het ook nog eens de nodige sfeer. Maar wist je dat planten niet alleen sfeerverhogend kunnen zijn, maar ook nog eens kunnen helpen bij het bestrijden van muggen? Er zijn verschillende planten waar de mug niets van moet weten. Een lavendelplant is hiervoor in de slaapkamer misschien wel het meest geschikt. Muggen zullen de geur van lavendel mijden. Bovendien ruikt het ook nog eens heerlijk!

Het grootste voordeel van het gebruik van planten is dat hier geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Hierdoor is het gebruik ervan volkomen veilig en zal het ook niet schadelijk zijn voor de gezondheid van mens of dier.

Een klamboe is natuurlijk het ideale middel om muggen uit je bed te houden.

Een klamboe is natuurlijk het ideale middel om muggen uit je bed te houden.

2. Scherm je bed af met een klamboe

Je kunt de komst van muggen in de slaapkamer nooit geheel voorkomen. Gelukkig zijn er wel genoeg manieren om de mug op natuurlijke wijze slim van het bed vandaan te houden. Door het gebruik van horren geniet jij voortaan van een optimale nachtrust. In het verlengde daarvan kan je er ook nog eens voor kiezen om een klamboe om het bed te plaatsen. Zo blijft het bed afgeschermd. Mocht er onverwachts toch nog ongewenst bezoek binnen komen, kun jij je heerlijk omdraaien in je zachte bedje en hier verder niets van merken. Slaap zacht!

3. Zet de ventilator aan

De meeste muggen houden er niet van als de luchtstroom in beweging is. Daarom zullen ze minder snel prikken wanneer een ventilator of airco aan staat. Bovendien is een ventilator op een zwoele zomernacht ook nog eens de ideale oplossing voor wat extra verkoeling. Zo geniet je niet alleen van verkoeling, maar verjaag je ook nog eens de muggen op een eenvoudige manier. Win-win!

Als het ook nog eens een warme zomeravond is, dan kun je de ventilator goed gebruiken. Die heeft dan 2 functies; de muggen verjagen en jou koel houden.

Als het ook nog eens een warme zomeravond is, dan kun je de ventilator goed gebruiken. Die heeft dan 2 functies; de muggen verjagen en jou koel houden.

4. Gebruik een anti-muggenspray

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van muggenspray niet direct ongezond te noemen. Het kan geen kwaad om deze incidenteel te gebruiken. Zorg er wel voor dat je de muggenspray ruim voor het slapengaan gebruikt, zodat je nog kans hebt om de ruimte te luchten. Spray enkel in de hoeken van de slaapkamer en sluit de ruimte. Na een half uur kun je de boel even heerlijk laten luchten. Zo is de lucht verdreven zodra je naar bed gaat, ruikt het heerlijk fris én is er geen insect meer te bekennen. Geen gedoe met muggen verjagen, maar een ongestoorde nachtrust op een zwoele zomeravond. Meer kan je toch niet wensen?

Dit artikel is in samenwerking met GMU | Data Driven Google AdWords geschreven.

Bekijk ook

DESIGN >ICONS Amsterdam – Hét event voor iedere interieurliefhebber

Interieurliefhebbers en –professionals kunnen hun hart weer ophalen dit jaar. Want 2015 staat bomvol nieuwe …

Bekijk

5 tips voor een goede voorbereiding van je verhuisdag

Voor veel mensen gaat een verhuizing gepaard met de nodige stress en onvoorziene zaken en …

Bekijk

Trendy: het interieur helemaal vol met kamerplanten

Er is bijna geen interieur meer waar je ze niet ziet staan; kamerplanten. Ze zijn …

Bekijk

Waarom goed slapen zo belangrijk is

Goed slapen is belangrijk voor de mens. Zowel voor ons lijf, onze hersenen als onze …

Bekijk