Nieuw bankstel kopen? Let op deze kenmerken!

  • 09 september 2020

  • Door Woonhome.nl

Ben jij op zoek naar een nieuw bankstel? Een nieuw bankstel kopen is best een uitdaging. Wanneer je investeert in een nieuwe bank hoop je hier natuurlijk nog jarenlang plezier van te hebben. Iets dat aansluit op jouw wensen, eisen en budget is best lastig. In deze blog geven we je tips om een miskoop te voorkomen!

Het kopen van een nieuw bankstel doe je niet zomaar, je wilt een investering doen waar je nog jaren lang plezier van hebt. 

Het kopen van een nieuw bankstel doe je niet zomaar, je wilt een investering doen waar je nog jaren lang plezier van hebt.

Wat zijn kenmerken van goede kwaliteit?

Om te verzekeren dat je nog jarenlang plezier hebt van je nieuwe aanwinst is het van belang om goed te letten op de kwaliteit van het bankstel. De kwaliteit van een bankstel is bepaald door vier verschillende elementen:

  1. De stof (bijvoorbeeld wol of Alcantara)
  2. Het binnenwerk (bijvoorbeeld eiken of grenen)
  3. De veren
  4. De vulling (koudschuim, traagschuim of blokvulling)

Kies de juiste stof voor jouw bankstel

Tijdens je zoektocht naar een nieuw bankstel denk je wellicht eerst aan de kleur of vorm. De stofkeuze mag je hierbij ook niet vergeten. Dit zal een grote impact hebben op de omgeving. Kies daarom zorgvuldig uit welke stof het beste bij de situatie past. Heb je bijvoorbeeld een huisdier, neem dan een stof die makkelijk schoon te maken is. Wasbare hoezen zijn hierbij een goede investering.

Aspecten die je misschien niet altijd als belangrijk hebt beschouwd, zijn het juist zeker wel! Neem de tijd om te kijken naar het binnenwerk en de vering.

Aspecten die je misschien niet altijd als belangrijk hebt beschouwd, zijn het juist zeker wel! Neem de tijd om te kijken naar het binnenwerk en de vering.

Wat is het juiste binnenwerk voor een bank?

Erg belangrijk aan een bankstel? Het binnenwerk. Stop je geld vooral in een goed frame, want het frame zal de tand des tijds het langst doorstaan. Wees op je hoede voor een metalen constructie. Ga liever voor stevig hardhout.

Welke binnenvering past bij jou?

Qua binnenvering zien we veelal 2 opties. Namelijk bonellvering en pocketvering. Een bonellvering is een harde vering. Deze veren zijn allemaal aan elkaar gekoppeld. Pocketvering heeft als eigenschap dat deze zachter is. Het geeft meer ondersteuning dan alleen schuim, maar minder dan bonell. Dit type vering is voor iedereen geschikt. Toch kan een zwaarder persoon beter voor bonell kiezen.

De kussens van het bankstel

Wat er in het kussen zit, is net zo belangrijk als wat er omheen zit. Veren kussens zitten lekker, maar zul je wel veel vaker moeten opschudden. Ook schuim biedt comfort, maar dit zakt uit na verloop van tijd. Een combinatie van beide is het best: kussens van veren en een zitvlak van schuim. Kijk ook hier zorgvuldig naar!

Denk goed na over de kussens van jouw bankstel, sommige zakken sneller uit en anderen geven meer comfort.

Denk goed na over de kussens van jouw bankstel, sommige zakken sneller uit en anderen geven meer comfort.

Kwalitatief goed bankstel kopen

Bij de verkooppunten van UrbanSofa weet je zeker dat het op alle fronten goed zit. Een groot assortiment, veel kleuren, snelle levering en scherp geprijsd. Doordat de partij UrbanSofa gebruik maakt van een unieke meubelformule, waarbij ze de hoekbanken direct vanuit de fabriek naar jouw huis leveren, voorkom je extra kosten. Neem daarom snel een kijkje!

Bekijk ook

De onderwaterwereld op jouw muren met dit KEK Amsterdam behang

Het lifestylemerk KEK Amsterdam heeft een super gaaf behangcollectie ontwikkeld: Underwater Jungle. Jouw muren komen …

Bekijk

Wonen met meer gemak door techniek

- Advertorial -De inrichting van ons huis is door de jaren heen flink veranderd. Huizen …

Bekijk

Zo verduurzaam je jouw woning met je verbouwing

Duurzaam wonen is hip. En dat is nu net waar HomeQgo zich mee bezighoudt. Zeker …

Bekijk

Maandspecial december: Chique feestdagen!

Het is december: dé maand van de feestdagen! Vier dit jaar deze dagen wat exclusiever …

Bekijk