Toe aan een nieuw matras? Let hierop bij de aanschaf!

Toe aan een nieuw matras? Let hierop bij de aanschaf!

Door:
Woonhome.nl

18 april 2019

Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad dan begin je je dag het beste. Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras? Voor welk materiaal ga je bijvoorbeeld? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en ieder lichaam is anders. Dus ga je een matras kopen? Lees in dit artikel waarop je moet letten wanneer je een nieuw matras gaat kopen en bekijk de mooie collectie matrassen van matrasaanhuis.nl.

#1: Houd rekening met jouw lengte en gewicht

Aangezien een goed matras voor iedereen anders is begin je met het kijken naar je eigen gewicht en lengte. Een matras hoort namelijk minimaal 20 centimeter langer te zijn dan jouw lengte. Zo krijgt jouw lichaam de juiste ondersteuning. Het gewicht speelt ook een grote rol in de keuze voor een nieuw matras. Kies een matras met extra ondersteuning wanneer je een groter postuur hebt. Denk bijvoorbeeld aan een pocketvering matras.

Hou naast de afmetingen van je bed ook rekening met je het gewicht tijdens het kopen van een nieuw matras.

Hou naast de afmetingen van je bed ook rekening met je het gewicht tijdens het kopen van een nieuw matras.

#2: Voor elke slaaphouding het juiste matras

Ieder mens slaapt in een andere houding. Ben jij iemand die graag op de buik slaapt? Of juist op zijn zij? Deze slaaphoudingen spelen ook een grote rol bij de keuze van het juiste matras. Wanneer je een rugslaper bent dan kies je voor een traagschuim matras. Traagschuim zorgt er namelijk voor dat het zich naar je lichaam vormt. Dit materiaal is ook aan te raden wanneer je snel last hebt van je spieren. Daarnaast biedt traagschuim ook goede ondersteuning wanneer je op de zij slaapt.

#3: Samen een matras kopen: houd rekening met je partner

In de meeste gevallen kies je samen met je partner een nieuw matras. Maar vaak heeft jouw partner niet dezelfde lichaamsbouw en behoeftes. Het is dus van belang om rekening te houden met de wensen van jouw partner en deze mee te nemen in de keuze. Zijn beide wensen niet te verwerken in 1 matras? Kies dan voor twee losse matrassen voor de beste nachtrust.

#4: Lees je in voordat je op pad gaat voor een nieuw matras

Na het lezen van bovenstaande punten heb je al een goed beeld van welk matras bij jou past. Toch raden we je aan om deze punten nog te bespreken met een matrassenspecialist. Verzamel zoveel mogelijk informatie voor jezelf over de verschillende matrassen. Denk bijvoorbeeld eens erover na om een matrassen test te doen maar check dit ook altijd in werkelijkheid na. Het beste matras uit de test hoeft niet perse jouw beste matras te zijn.

Tip: Naast het perfecte matras is het belangrijk om het juiste dekbedovertrek te kiezen.

Bekijk ook

Radiator als eyecatcher? Het kan!

Radiatoren staan bekend als functioneel hulpmiddel om een ruimte te verwarmen. Standaard radiatoren zijn dan …

Bekijk

Verwarm jouw huis geheel in stijl met een staande designradiator

Twee decennia geleden had de radiator nog een erg functioneel ontwerp. De keuze in stijl …

Bekijk

Je tuin inrichten voor een tuinfeest

De zomer is een ideale tijd voor het geven van een tuinfeest. Of jij nu …

Bekijk

3 Simpele stappen om je keuken samen te stellen

De keuze tussen alle keukenstijlen en –soorten is gigantisch. Wil je een moderne of landelijke …

Bekijk