Toe aan een nieuw matras? Let hierop bij de aanschaf!

Toe aan een nieuw matras? Let hierop bij de aanschaf!

  • 18 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je een goede nachtrust hebt gehad dan begin je je dag het beste. Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een nieuw matras? Voor welk materiaal ga je bijvoorbeeld? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en ieder lichaam is anders. Dus ga je een matras kopen? Lees in dit artikel waarop je moet letten wanneer je een nieuw matras gaat kopen en bekijk de mooie collectie matrassen van matrasaanhuis.nl.

#1: Houd rekening met jouw lengte en gewicht

Aangezien een goed matras voor iedereen anders is begin je met het kijken naar je eigen gewicht en lengte. Een matras hoort namelijk minimaal 20 centimeter langer te zijn dan jouw lengte. Zo krijgt jouw lichaam de juiste ondersteuning. Het gewicht speelt ook een grote rol in de keuze voor een nieuw matras. Kies een matras met extra ondersteuning wanneer je een groter postuur hebt. Denk bijvoorbeeld aan een pocketvering matras.

Hou naast de afmetingen van je bed ook rekening met je het gewicht tijdens het kopen van een nieuw matras.

Hou naast de afmetingen van je bed ook rekening met je het gewicht tijdens het kopen van een nieuw matras.

#2: Voor elke slaaphouding het juiste matras

Ieder mens slaapt in een andere houding. Ben jij iemand die graag op de buik slaapt? Of juist op zijn zij? Deze slaaphoudingen spelen ook een grote rol bij de keuze van het juiste matras. Wanneer je een rugslaper bent dan kies je voor een traagschuim matras. Traagschuim zorgt er namelijk voor dat het zich naar je lichaam vormt. Dit materiaal is ook aan te raden wanneer je snel last hebt van je spieren. Daarnaast biedt traagschuim ook goede ondersteuning wanneer je op de zij slaapt.

#3: Samen een matras kopen: houd rekening met je partner

In de meeste gevallen kies je samen met je partner een nieuw matras. Maar vaak heeft jouw partner niet dezelfde lichaamsbouw en behoeftes. Het is dus van belang om rekening te houden met de wensen van jouw partner en deze mee te nemen in de keuze. Zijn beide wensen niet te verwerken in 1 matras? Kies dan voor twee losse matrassen voor de beste nachtrust.

#4: Lees je in voordat je op pad gaat voor een nieuw matras

Na het lezen van bovenstaande punten heb je al een goed beeld van welk matras bij jou past. Toch raden we je aan om deze punten nog te bespreken met een matrassenspecialist. Verzamel zoveel mogelijk informatie voor jezelf over de verschillende matrassen. Denk bijvoorbeeld eens erover na om een matrassen test te doen maar check dit ook altijd in werkelijkheid na. Het beste matras uit de test hoeft niet perse jouw beste matras te zijn.

Tip: Naast het perfecte matras is het belangrijk om het juiste dekbedovertrek te kiezen.

Bekijk ook

Waarom goed slapen zo belangrijk is

Goed slapen is belangrijk voor de mens. Zowel voor ons lijf, onze hersenen als onze …

Bekijk

5 tips voor een moderne tuin

Wil je graag een moderne tuin maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn …

Bekijk

4 manieren om jouw badkamer netjes te houden

Een badkamer is voornamelijk een functionele kamer. Dan is het wel prettig wanneer het daar …

Bekijk

Hoe belangrijk is de plaatsing van een veranda eigenlijk?

Steeds vaker plaatst men een veranda in de tuin door de ongelofelijke meerwaarde die het …

Bekijk