Nieuwe vloer? Een aantal mogelijkheden op een rijtje!

Nieuwe vloer? Een aantal mogelijkheden op een rijtje!

  • 06 februari 2020

  • Door Woonhome.nl

Een vloer heeft een lange levensduur, waardoor je er behoorlijk wat jaren van kunt genieten. Er kunnen echter een aantal factoren zijn waardoor je jouw vloer wilt vervangen. Zo is er mogelijk onherstelbare schade ontstaan. Denk in dit geval bijvoorbeeld aan krassen. Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je bent uitgekeken op jouw huidige vloer. Wil je een nieuwe vloer leggen? Dan heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Wij lichten hieronder drie populaire vloersoorten toe aan de hand van de voor- en nadelen.

Ongeacht welke vloer jij uiteindelijk kiest, zorg dat je er voor een lange tijd van kunt genieten!

De keuze voor een nieuwe vloer heeft verschillende consequenties. Leg je een tapijt op de vloer of kies je voor vloerverwarming?

De PVC-vloer

Heb jij een wat oudere woning? Dan is de kans aanwezig dat er momenteel nog plavuizen of laminaat in jouw woning ligt. We zien echter steeds vaker dat mensen kiezen voor PVC als vloer. De voornaamste reden hiervoor is dat een PVC vloer een hoop voordelen met zich meebrengt. Zo is PVC ontzettend sterk. Dit materiaal kan prima tegen een stootje en is daarnaast ook krasbestendig.

Mocht jij voor PVC kiezen, dan hoef jij je de komende jaren geen zorgen te maken om jouw vloer. Wanneer je kiest voor vloerverwarming, dan is de PVC vloer een veel gekozen optie. PVC is namelijk vrij dun, waardoor de warmte er prima doorheen kan trekken. Heb je onderburen? Dan is deze vloer ook een hele goed optie, want PVC dempt heel goed geluid. Zij zullen geen moment last hebben van jouw stappen op je nieuw vloer.

Een tapijt op de vloer

Vroeger zagen we in menig woonkamer tapijt op de vloer liggen. Vandaag de dag zien we dit echter een stuk minder vaak. Aan de ene kant is dit natuurlijk begrijpelijk. Tapijt kan namelijk wat sneller vies worden. Wanneer je iets laat vallen op het tapijt, zal er vaak een vlek in blijven. Het verwijderen van een vlek uit het tapijt is meestal een behoorlijke opgave.

Een tapijt brengt ook de nodige voordelen met zich mee. Allereerst is het natuurlijk lekker zacht en warm, dus je zal niet snel last van koude voeten krijgen. Daarnaast dempt tapijt ook erg goed geluid, want de vezels weerkaatsen het geluid niet maar nemen het juist op. Besparen op stookkosten is misschien nog wel het grootste voordeel van een tapijt. Warmte kan er namelijk maar lastig doorheen dringen. Heb je vloerverwarming? Dan is tapijt misschien niet de juiste vloer voor in jouw woning.

Ongeacht welke vloer jij uiteindelijk kiest, zorg dat je er voor een lange tijd van kunt genieten!

Ongeacht welke vloer jij uiteindelijk kiest, zorg dat je er voor een lange tijd van kunt genieten!

Laminaat vloer

Een houten vloer ziet er fraai uit, maar de prijs ervan kan behoorlijk hoog liggen. Laminaat is echter een prima alternatief. Deze vloersoort is gemaakt van kunststof. Dit zorgt er in eerste instantie voor dat de prijs een stuk lager ligt dan een echte houten vloer. Laminaat is tegenwoordig ook in allerlei varianten verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de kleur en het patroon van laminaat kiezen.

Laminaatvloeren zijn daarnaast ook onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en vlekken zijn makkelijk te verwijderen. Wil je jouw nieuwe vloer zelf leggen? Dan is laminaat de beste keuze van de drie. Om het allemaal nog wat makkelijker te maken, kun je ook nog voor kliklaminaat kiezen. Of laminaat ook nadelen heeft? Ja, er zijn ook een paar minpunten. Het is namelijk behoorlijk gehorig wanneer je over laminaat loopt, zeker met schoenen aan. Echter met een goede ondervloer kun je geluidsoverlast betrekkelijk eenvoudig voorkomen.

Bekijk ook

De slaapkamer inrichten met een klein budget

Het inrichten van de slaapkamer hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ook met een …

Bekijk

Spot for the Weekend: Bo Cinq - Frans meets Arabisch

Bo Cinq is vanaf 2009 een hippe hotspot in Amsterdam om gezellig te eten en …

Bekijk

Voordelen van een schuifpui

De populariteit van de schuifpui heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. En dan …

Bekijk

Een Rigid vloer: wat is het en wat zijn de voordelen?

Rigid vloeren zijn een opkomende trend in vloerenland. Hoewel het steeds populairder wordt, is de …

Bekijk