woonhome-winkelinrichting-interieur-inspiratie-3

Nieuwe winkelinrichting: waar moet je aan denken?

  • 11 januari 2021

  • Door Woonhome

Als je een winkel gaat inrichten, komt daar natuurlijk wel het een en ander bij kijken. Je wilt dat je zaak er netjes, overzichtelijk en sfeervol uitziet. Hier heb je de juiste winkelinrichting bij nodig. We zetten onze tips graag voor je op een rijtje: hier moet je allemaal aan denken.

Tentoonstellen van je producten

Het belangrijkste doel van je winkel? Het verkopen van je producten! Daarom is het zo belangrijk om je producten op de juiste manier tentoon te stellen. Met kwalitatieve winkelstellingen zorg je ervoor dat je alles goed kunt uitstallen. Mooie stellingen maken dat je winkel er logisch en overzichtelijk uitziet, zeker als je de producten met een doordacht plan in je stellingen plaatst. Ook de plek van de stellingen telt mee: waar moet de stelling bijvoorbeeld staan ten opzichte van de balie? Hoe kun je je assortiment het best verdelen? Denk verder na over de precieze uitstraling van de stelling zelf: ga voor de materiaalsoort die het best bij jouw winkel past. Zo zorgen houten stellingen voor een sfeervolle aankleding van de winkel. Metaal is ook een goede optie, tevens voor producten die zwaarder zijn in gewicht.

woonhome-winkelinrichting-interieur-inspiratie-1

Houten stellingen zorgen voor een sfeervolle aankleding van de winkel.

woonhome-winkelinrichting-interieur-inspiratie-2

Het soort hout, maar ook decoratie om de stelling zorgt voor de sfeer die jij wilt uitstralen.

De juiste aankleding bij de balie

Het centrale punt in je winkel is de balie. Een goede aankleding van de bali is dan ook relevant. Dat begint bij de balie zelf: zorg dat deze ruim genoeg is en een praktische indeling heeft. Denk na over het juiste kassasysteem. Ga daarbij ook mee met de tijd: steeds meer bedrijven kiezen voor de veiligheid van een pin only-systeem. Wie weet is dat ook iets voor jouw bedrijf. Verder heb je allerlei praktische spullen nodig bij je balie. Vergeet de draagtassen niet, die je klanten kunnen kopen om hun spullen mee te nemen. Daarnaast heb je onder andere een prijstang of labels nodig, stevige plakband, een schaar, voldoende pennen en geschenkfolie. Het gaat om een verzameling van verschillende kleine producten die je niet wilt overslaan.

woonhome-winkelinrichting-interieur-inspiratie-5

Combineer hout en metaal voor een industriele look.

woonhome-winkelinrichting-interieur-inspiratie-4

Denk na over de precieze uitstraling van de stelling zelf voor de juiste uitstraling.

Looproutes door je winkel

De looproutes door je winkel zijn ook erg belangrijk. Ruime en overzichtelijke paden zijn gewenst. Pas op dat je klanten nergens achter kunnen blijven haken als ze door je winkel lopen. Mogelijk wil je je zaak ook rolstoelvriendelijk maken, waar nog wat meer ruimte voor nodig is. Het is ook verstandig om een strategie uit te werken achter de looproutes. Dit kan bevorderlijk zijn voor de verkoop. Zorg dat je klanten meteen worden geprikkeld als ze binnenkomen: zet bijvoorbeeld je nieuwste assortiment vooraan. Of doe dit juist met producten die in de uitverkoop zijn. Het is zaak om klantgedrag te leren kennen en hierop in te spelen – zo vergroot je het succes van jouw winkel!

Bekijk ook

Nieuwe winkelinrichting: waar moet je aan denken?

Als je een winkel gaat inrichten, komt daar natuurlijk wel het een en ander bij …

Bekijk

Interessante producten

HAY Soft Slim Kledinghanger 4 St.

Stop met vouwen en hang je kleding voortaan op! Want zeg nou zelf: met deze prachtige Soft ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

Bora kledinghanger Pieper Concept

De Bora kledinghanger is onderdeel van een reeks kwalitatieve Pieper Concept producten. De ...

Carree kledinghanger Pieper Concept wit

De Carree kledinghanger is onderdeel van een reeks kwalitatieve Pieper Concept producten. ...

Spinder Design Kledinghangers Victorie set v 5 in RVS

Spinder Design Kledinghangers Victorie set v 5 in RVS is een schitterend kledinghanger van ...