Ontdek vintage bij Moineau voor jouw interieur

  • 19 juli 2017

  • Door Woonhome.nl

Odile, eigenaresse van vintageshop Moineau, weet wat ze doet. Ze bekeek bestaande online vintageshops en ontdekte dat die eigenlijk alleen meubels verkopen. Odile wil meer dan dat. Bij Moineau vind je sfeer; producten die niets met elkaar te maken hebben én toch een mooie eenheid zijn.

Eigenaresse met alles in huis voor haar vintageshop

Van een visueel ontwerper tot eigenaresse van een online vintageshop. Odile merkte dat ze vooral heel blij werd van het kopen van spullen voor in haar huis. Bij kringloopwinkels, op markten en in vintagewinkels. Daar voelde ze zich als een vis in het water; of als een mus in de lucht. Haar shop Moineau – ‘mus’ in het Frans – werd geboren. Verkoopt ze dan ook typisch Franse meubels? Zeker niet! Odile koos voor Frans, omdat haar voornaam Frans is en ze de taal mooi vindt. ‘Moineau’ klinkt sierlijk en aangezien Odile een echte huismus is, is dit plaatje zo compleet. De eigenaresse doet alles zelf. De showroom inrichten en producten uitzoeken. Ook het stofferen, het afwerken van meubels en het fotograferen. Je merkt het: Odile heeft zelf alles in huis.

Vintage schatten van over de hele wereld

Moineau verkoopt niet alleen meubels, zoals veel andere shops wel doen. Hier vind je ook vloerkleden, kleingoed, schilderijen en veel meer. Niet alleen online, want in Leidschendam is haar showroom gevestigd. Op afspraak kan je hier aan puur schatzoeken doen. Bij Moineau ontdek je vintage accessoires uit verschillende werelddelen én verschillende tijdperken. Van bijzondere schelpen tot Rotan sidetables en van Perzische tapijten tot Deens design. Toch past alles enorm goed bij elkaar en proef je overal het vleugje Franse vintage. 

Alsof je een Franse boetiek (boutique) uit de jaren ’60 binnenloopt.

Persoonlijke favoriet van Odile? De bank en bijbehorende fauteuils uit Denemarken . Deze banken zijn uniek en in perfecte staat. Odile koopt alleen maar meubels waarvan de originele stof te redden is. Dat maakt een meubel extra bijzonder, omdat het dan nog precies zo is als toen het 60 jaar geleden werd gemaakt.

Je eigen vintage jungle in huis

De eigenaresse is koningin in het combineren van planten met houten, vintage meubels. Daarom is Moineau de ideale basis voor je eigen vintage, urban jungle. Gebruik bijvoorbeeld een Rotan theewagen om mooie hangende planten of de populaire pannenkoekenplant op te zetten! Je huis is weer helemaal proof voor de laatste trend ‘Botanical Home’. Met een keramieken of zwarte, houten schaal en een Deense tijdschriftenhouder creëer je een geweldige hoek in bijvoorbeeld je woonkamer. Jouw kamer is klaar voor een photoshoot van een woonmagazine!

Interieur die je blij maakt!

De eigenaresse wil vooral elke dag dingen doen die haar blij maken. Dat ze andere mensen blij kan maken met wat haar blij maakt. Dat geldt ook voor je interieur. Een interieurtip van Odile: koop geen volledige sets voor in huis. Vind verschillende meubels bij elkaar, zodat alles net een beetje anders is. Zo heb je een sprankelend huis! Zet je huis ook niet te vol om het evenwicht te bewaren en decoratiestukken een podium te geven. Maar je mag het ook anders doen, want over smaak valt niet te twisten. Voor wat betreft de shop heeft Odile ook nog een tipje; van de sluier weliswaar. Er komt een grotere collectie vloerkleden en handgemaakte geurkaarsen. Misschien komt er zelfs wel een fysieke winkel in een mooie stad…

Kijk vooral op moineaushop.nl om al het moois te zien of maak een afspraak om langs te gaan in de showroom.

Bekijk ook

Muggen verjagen uit de slaapkamer: 4 nuttige tips!

Het gezoem van muggen kan de nachtrust flink verstoren. Hoewel we genieten van de zomermaanden, …

Bekijk

3 tips om je tuin écht goed in te richten!

De tuin inrichten is een spannende en uitdagende onderneming. Er liggen veel kansen en mogelijkheden …

Bekijk

Behanginspiratie: 4x bijzondere plekken in huis voor een behang!

De muren voorzien van een nieuwe kleur of print zorgt direct voor een geheel nieuwe …

Bekijk

Dé kleur van het jaar 2020 voor jouw interieur: Tranquil Dawn

Flexa weet alles van kleur. En dat komt goed uit voor jouw interieur. Elk jaar …

Bekijk