Opkomst van gashaarden in het interieur

Opkomst van gashaarden in het interieur

  • 20 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

Nu het najaar weer is begonnen willen we allemaal wat meer warmte in huis. Letterlijk en figuurlijk! Dit kun je doen door middel van een hoogpolig vloerkleed, een gebreid plaid op de bank of met een sfeervolle haard in het interieur. En over dat laatste gaan we het uitgebreid hebben in dit artikel. Vooral gashaarden zijn de laatste tijd echt in opkomst. Dit komt niet alleen door de gezellige uitstraling, maar ook door de vele voordelen. Je leest alle positieve punten hieronder.

Gezellig vuurtje met één druk op de knop

Een gashaard is heel eenvoudig te bedienen. Met een simpele druk op de knop (vaak met een afstandsbediening) kun je het vuur al aanzetten. Er zijn zelfs luxe varianten verkrijgbaar die je met een speciale app kunt bedienen via je mobiel. Hiermee kun je dus van een afstand het vuur laten branden. Heerlijk als je op een koude ochtend vanuit je bed de woonkamer kunt laten opwarmen voordat je naar beneden gaat! De haard gaat vrijwel direct aan en zorgt snel voor een aangename warmte.

Gashaarden in verschillende stijlen

Gashaarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Van een sfeervolle vrijstaande gashaard tot een hangende of moderne inbouw gashaard. Verdiep je zeker eens in alle mogelijkheden. Er is altijd wel een optie die perfect past bij jouw woonstijl! Daarnaast kunnen de gashaarden op twee manieren worden aangesloten: met een open systeem of een gesloten systeem. Dit is afhankelijk van het model.

Een inbouw gashaard past perfect in een modern interieur

Een inbouw gashaard past perfect in een modern interieur

Gebruiksvriendelijk en onderhoudsvriendelijk

Een gashaard is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook erg onderhoudsvriendelijk. Er komt geen fijnstof vrij en je hebt geen last van ronddwarrelend as. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk! Geef de haard ongeveer een keer per jaar een flinke poetsbeurt waarbij je de binnenkant helemaal stofvrij maakt. Daarnaast is het alleen nodig om de glasplaat schoon te houden.

Nooit meer slepen met brandhout

Bij een gashaard heb je nooit een tekort aan brandstof. Het zit namelijk aangesloten op een gasleiding. Waar je bij een normale houthaard moet slepen met brandhout, is dat bij een gashaard dus niet nodig. Toch ziet het er net zo gezellig uit als een echt vuurtje met stukken hout.

Moderne gashaarden hebben een hoog rendement

Een gashaard is dan wel iets duurder dan een houthaard of houtkachel, maar het is zeker een goede investering! Gashaarden kunnen behoorlijk wat warmte afgeven en een woonkamer flink opwarmen. Bovendien zijn de moderne modellen minder belastend voor het milieu. Tip: Let altijd op het energielabel om zo een goede keuze te maken.

Bekijk ook

Hebbes: je woonstijl doorgevoerd in jouw trap

De één houdt van verfrissend modern terwijl een ander een rustiek interieur juist kan waarderen. …

Bekijk

Hoe bereid je je voor op een perfecte winter bbq?

In Nederland gebruiken we de BBQ voornamelijk in de zomer. Maar waarom eigenlijk? Waarom zouden …

Bekijk

5x Tips voor het winterklaar maken van je tuin

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is om de tuin winterklaar …

Bekijk

Lex Pott - Spelen met kleur en materiaal

Eigenlijk doen we hem te kort als we zeggen dat Lex Pott kunstwerken maakt door …

Bekijk