Oplossingen voor veel voorkomende problemen met het sanitair

  • 23 februari 2016

  • Door Woonhome.nl

– Advertorial –

Problemen met het sanitair komen zelfs in de nieuwste huizen voor. Elke huiseigenaar zou daarom moeten weten hoe je de meest voorkomende problemen met het sanitair kunt oplossen. Om deze reden hebben we meerdere loodgieters in Nederland gevraagd naar de beste oplossing voor problemen die het vaakst voorkomen.

woonhome-waterpomptang

Waterpomptang, voor het oplossen van sanitaire problemen

De eerste tip die de loodgieters aan huiseigenaren willen meegeven is dat je veel problemen kunt voorkomen door goed onderhoud. De rest van de antwoorden en tips lees je in dit artikel met oplossingen voor de meest voorkomende problemen met het sanitair in huis.

“Met deze tips ben je in staat om de meeste problemen zelf op te lossen. Onthoud wel dat je het beste een professionele loodgieter kunt inschakelen, wanneer het zelf niet lukt.”

Het opsporen van waterlekkages

Voor het opsporen van lekkages is vrijwel altijd een professionele loodgieter nodig. Het is namelijk bijzonder moeilijk om de exacte locatie van een lekkage vast te stellen. In de meeste gevallen van lekkages spuit het water niet als een fontein uit de waterleiding. De meeste lekkages aan leidingen, sanitair of huishoudelijke apparaten druppen voor lange tijd voordat deze zijn ontdekt. Wanneer je uiteindelijk door hebt dat je een lekkage hebt, is er al een groot deel rondom de lekkages vochtig en is het hierdoor moeilijk vast te stellen waar het lekkende water vandaan komt. Mocht je een lekkages waarnemen in huis, neem dan direct contact op met een loodgieter. Die kan de lekkage snel opsporen en hiermee schade voorkomen.

“Wanneer een wasmachine, vaatwasser of ander huishoudelijk apparaat lekt, neem dan contact op met de winkel waar je het apparaat hebt gekocht of een professionele reparateur voor huishoudelijke apparaat.”

Verstopte afvoerpijp ontstoppen

Een verstopping kan ontstaan in de riolering of de afvoer van een gootsteen. Alle leidingen voor waterafvoer zijn vatbaar voor verstoppingen. Meestal is het afvoerwater namelijk vervuild en door deze viezigheid kan de afvoer makkelijk verstopt raken. In geval van een verstopping is het de moeite waard om eerst een aantal dingen zelf te proberen voordat je een loodgieter inschakelt. Zo bespaar je kosten voor professionele hulp.

Probeer je afvoer als eerste te ontstoppen met een wc-ontstopper. Deze rubberen zuignap op een houten stok ken je vast wel. De meeste mensen onderschatten echter de effectiviteit van een wc-ontstopper. Verstoppingen in zowel de wc als de gootsteen zijn echt met een ontstopper op te lossen.

Zijn de verstoppingen hardnekkig. Dan kun je je gootsteen ontstoppen met (heet) water en/of bepaalde chemicaliën. Als het niet lukt om de verstopping op te lossen neem dan contact op met een professional.

woonhome-centrale-verwarming-problemen

Oplossingen voor problemen met centrale verwarming

Oplossing voor problemen met de centrale verwarming

Voor de centrale verwarming in huis is onderhoud van de CV-ketel extreem belangrijk. Regelmatig onderhoud zorgt niet alleen voor het voorkomen van problemen en een langere levensduur voor de ketel, maar ook voor veiligheid. Vaak ondervinden mensen problemen met het water dat niet zo snel opwarmt als voorheen. Dit merk je onder de douche en bij het verwarmen van de woning met de centrale verwarming. In de meeste gevallen is de ketel niet goed bijgevuld. De druk van het water kan na verloop van tijd namelijk afnemen. Dit los je heel makkelijk zelf op door de CV-keter weer bij te vullen. Dit kan in de meeste gevallen door een slang op de ketel aan te sluiten en water toe te voegen tot het juiste niveau weer bereikt is. Zo zit je er weer snel warmpjes bij!

Bekijk ook

Loungeplek creëren in de tuin? Tips voor de kleinere tuinen!

Ook al is jouw buitenruimte klein, zoals een stadstuin of balkon, wil je toch gewoon …

Bekijk

Jouw huis klaarmaken voor de feestdagen!

Nog maar even voor iedereen weer mag aanschuiven bij kerstdiners, genieten van een mis in …

Bekijk

Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

Voordat je je interieur een make-over geeft, is het steeds fijn de nieuwste trends te …

Bekijk

Heerlijk! Genieten in je tuin!

In de maand juni wordt het eindelijk mooi weer en kunnen we lekker naar buiten! …

Bekijk