Optimale badkamerverwarming volgens de loodgieter in Delft

  • 04 november 2016

  • Door Woonhome.nl

De meeste mensen in Nederland verwarmen hun woonkamer met radiatoren of vloerverwarming, maar hoe is je badkamer eigenlijk het beste te verwarmen? Voor wat betreft het verwarmen van je badkamer kun je kiezen voor radiatoren, vloerverwarming, wandverwarming of elektrische verwarming. Ben jij op zoek naar de optimale badkamerverwarming volgens een loodgieter? Lees over diverse verwarmingsmethoden om in je badkamer te gebruiken, aanbevolen door een loodgieter.

Vloerverwarming in je badkamer

De vloerverwarmingsmethode vind je terug in het grootste deel van de badkamers in Nederland. Hierbij heb je twee varianten: elektrische vloerverwarming en vloerverwarming met buizen. Elektrische vloerverwarming is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk en vloerverwarming met buizen op het bestaande verwarmingscircuit in je huis.

attachment-1

Voordelen en nadelen van vloerverwarming in je badkamer

Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat het ruimtebesparend is voor je badkamer. Maar het voelt natuurlijk ook lekker warm aan voor je voeten en droogt het de vloer snel op. In tegenstelling tot radiatoren warmt de badkamer minder snel op met vloerverwarming. Omdat het systeem in de vloer ligt, moet je voor dit systeem een loodgieter inschakelen.

Radiatoren in je badkamer

Ook radiatoren kom je veel tegen in badkamers. Soms zelfs gecombineerd met vloerverwarming. Vandaag de dag zijn er vele soorten designradiatoren die goed aansluiten bij het interieur van je badkamer.

woonhome-badkamer-verwarming-design-radiator-designradiator

Badkamer verwarming een design radiator

Voordelen en nadelen van radiatoren in je badkamer

Groot voordeel van een radiator is dat ze relatief eenvoudig te plaatsen zijn. Bovendien heb je met verticale radiatoren, ook wel handdoekradiator, een goede plek om je handdoeken snel te drogen. In vergelijking met vloerverwarming warmt je badkamer met een radiator sneller op. Daar tegenover staat wel dat een radiator meer ruimte inneemt dan vloerverwarming.

Wandverwarming in je badkamer

Een verwarmingsmethode die minder voorkomt in Nederlandse badkamers is wandverwarming. Bij deze methode zijn de verwarmingsbuizen in de muur verwerkt. Voor het aanleggen van dit systeem moet je een loodgieter inschakelen.

Voordelen en nadelen van wandverwarming in je badkamer

In een bestaande badkamer is het lastig om wandverwarming aan te leggen, aangezien je dan vrijwel je hele muur moet openbreken. Wanneer deze methode geïnstalleerd is in combinatie met vloerverwarming, resulteert dit wel in een economische manier van verwarmen.

cutfloor

Elektrische verwarming

Verwarmt de vloer je badkamer niet voldoende en wil je geen radiator laten plaatsen? Dan kun je kiezen voor elektrische verwarming. Dit is een soort kleine radiator die je aansluit op het elektriciteitsnetwerk.

woonhome-verwarming-knop-badkamer

Verwarming knop in de badkamer

Voordelen en nadelen van elektrische verwarming in je badkamer

Een elektrische verwarming is in de meeste gevallen makkelijk te plaatsen, mits er een geaard stopcontact in de buurt zit. Nadeel van deze verwarmingsmethode is dat het vaak lang duurt voordat je badkamer goed warm is, maar in combinatie met vloerverwarming hoeft dat geen groot probleem te zijn.

Bekijk ook

Betaalbare & originele designmeubels bij LevaLeva

Je favoriete designmeubel kopen is niet altijd even makkelijk. Hoewel je tegenwoordig praktisch alles online …

Bekijk

3 tips voor het uitzoeken van de perfecte kledingkast

Is jouw kledingkast wel een keer aan vervanging toe? Of ben je bezig met de …

Bekijk

Het belang van goed onderhouden dakgoten (Tips van dakdekker in Den Haag)

Op Woonhome.nl lees je voornamelijk artikelen over de inrichting van de woning. Maar je moet …

Bekijk

Inbraak in je woning? Dit is wat je moet doen

Je wenst het niemand toe: woninginbraak. Toch is soms een inbraak in je huis niet …

Bekijk