De perfecte bank kopen: 8 tips

De perfecte bank kopen: 8 tips

  • 12 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Is jouw huidige bankstel echt toe aan vervanging? Of ga je verhuizen en wil je een frisse nieuwe bank kopen? Kijk dan eerst eens naar het ruime assortiment van Montèl om je te oriënteren. Zo kun je alvast zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw budget. De perfecte bank kopen doe je niet zomaar, ga daarom aan de slag met onze 8 onderstaande tips. Laat de zoektocht naar de perfecte bank maar beginnen!

Denk tijdens het aanschaffen van een nieuwe bank ook goed na over de plek waar hij komt te staan.

Denk tijdens het aanschaffen van een nieuwe bank ook goed na over de plek waar hij komt te staan.

Tip 1. Bepaal waar de bank komt te staan

De kans is groot dat je al een bank in huis hebt staan. Bepaal of het nieuwe meubelstuk op dezelfde plek moet komen of dat je misschien een andere indeling wilt proberen. Bij de plaatsing moet je rekening houden met de bewegingsruimte en looproute in de woonkamer. Het moet natuurlijk wel praktisch zijn. Let daarnaast ook op deuren, ramen en andere elementen die je niet zomaar kunt verplaatsen (zoals een gashaard of verwarming).

Tip 2. Meet de ruimte op

Meet vervolgens de ruimte op en noteer deze afmetingen. Neem niet alleen de maten op van de muur waar je het bankstel tegenaan gaat zetten. Als je de indeling toch gaat veranderen, is het handiger om de afmetingen van de hele woonkamer bij de hand te hebben.

Tip 3. Maak foto’s van je woonkamer

Het kan heel nuttig zijn om foto’s te maken van je woonkamer. Deze kun je erbij pakken tijdens het shoppen. Soms vergeet je welke kleuren er allemaal terugkomen in je interieur of hoe groot het raam ook al weer is. Samen met alle afmetingen kun je op deze manier een veel betere keuze maken.

Zorg dat je goed van te voren bedenkt hoeveel zitplaatsen je bank moet hebben!

Zorg dat je goed van te voren bedenkt hoeveel zitplaatsen je bank moet hebben!

Tip 4. Bedenk hoeveel zitplaatsen je nodig hebt

Bedenk van tevoren hoeveel zitplaatsen de bank moet hebben. Dit is natuurlijk afhankelijk van je thuissituatie. Als je alleen woont heb je een minder grote bank nodig dan een gezin met 4 kinderen. Met deze info kun je ook meteen kiezen welk soort bank het beste bij je wensen past. Wil je bijvoorbeeld een compacte 2-zitsbank, een grote hoekbank met loungehoek of een modulaire bank met losse elementen.

Tip 5. Ga proefzitten in een winkel of showroom

Iedereen heeft een andere voorkeur op het gebied van zitcomfort. Het is daarom verstandig om te gaan ‘proefzitten’ in een winkel of showroom. Het is tenslotte belangrijk dat je lekker kunt zitten en loungen op de nieuwe bank!

Tip 6. Bepaal de stijl van de bank

In de winkel kun je meteen zien welke verschillende stijlen er allemaal zijn. Misschien kom je er tijdens het proefzitten al achter dat een moderne bank het beste bij je past of dat je juist meer neigt naar de robuuste en landelijke bankstellen. Kijk daarnaast welke stijl het beste zou passen bij je interieur.

Ook erg belangrijk; welke stof kies jij voor jouw nieuwe bank?

Ook erg belangrijk; welke stof kies jij voor jouw nieuwe bank?

Tip 7. Kies voor een geschikt materiaal

De stofkeuze is niet alleen belangrijk voor de uitstraling, maar ook voor het onderhoud. Met kleine kinderen in huis is het bijvoorbeeld fijn om te kiezen voor een materiaal dat eenvoudig schoon te maken is. Vind je het niet erg om een stof extra aandacht te geven? Dan kun je kiezen voor suède of fluweel voor een chic resultaat.

Tip 8. Vraag om professioneel advies

Vind je het ondanks al deze tips toch nog lastig om een goede keuze te maken? Vraag dan vooral om professioneel advies! Bij Montèl kun je een vrijblijvende afspraak maken om jouw woonwensen te bespreken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een winkel binnenlopen voor persoonlijk advies.

Bekijk ook

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

Overweeg je voor een wollen vloerkleed te kiezen? In dit artikel hebben we de voor- …

Bekijk

Steigerhouten speelgoedkist van SandersWoodWorks

Is het steeds een rommeltje in de (slaap)kamer met rondslingerend speelgoed? Kies voor een stoere …

Bekijk

Wek je innerlijke kunstenaar

Bekenden we eerder al fan te zijn van museumshops, er is nog een plek waar …

Bekijk

10 Gave manieren om je fiets thuis op te bergen

Veel fietsliefhebbers zijn erg zuinig op hun tweewieler. Omdat het zonde is om je fiets …

Bekijk