De perfecte boxspring kopen: advies en handige tips

  • 27 november 2019

  • Door Woonhome.nl

Is het lang geleden dat je echt een goede nachtrust hebt gehad? Dan ben je misschien toe aan een nieuw bed. Een boxspring is een hele goede optie! Boxspring-combinaties zijn vaak hoger dan een normaal bed. Hierdoor kun je gemakkelijker rechtop gaan zitten en opstaan. Daarnaast zijn boxsprings verkrijgbaar in veel verschillende materialen, kleuren, stijlen en formaten. Ben je benieuwd hoe je met dit grote aanbod jouw perfecte boxspring kunt vinden? Wij geven een aantal handige tips.

Bepaal het formaat van de boxspring

Om te beginnen moet je bepalen hoe groot jouw nieuwe bed moet zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een compacte eenpersoons boxspring of wil je juist een extra groot bed voor twee personen? Handige tip: meet de ruimte waar het bed komt te staan even op en noteer de afmetingen. Het zou jammer zijn als het bed achteraf niet blijkt te passen.

Een basic of moderne boxspring? Bepaal je budget

Een boxspring is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. De prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van het merk, het formaat en de materialen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een elektrisch verstelbaar model – deze zijn natuurlijk weer iets prijziger. Het is verstandig om je van tevoren een beetje te oriënteren en zo jouw budget te bepalen. Daarna kun je veel gerichter op zoek gaan naar een geschikt bed.

Extra opbergruimte die slim is verwerkt in een boxspring

Extra opbergruimte die slim is verwerkt in een boxspring

Vraag familie of vrienden naar hun ervaring

Hebben familieleden of vrienden toevallig al een boxspring? Vraag dan zeker even naar hun ervaring en bevindingen. Het is ook slim om online te zoeken naar eerlijke reviews.

Test zelf verschillende boxsprings uit

Hoewel reviews en ervaringen van vrienden erg nuttig kunnen zijn, is het toch het beste om zelf een aantal boxsprings uit te testen. Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Breng daarom eerst een bezoekje aan een winkel of showroom, test verschillende modellen uit en maak daarna pas een keuze. Vraag eventueel om advies bij het personeel of de zogenoemde slaapadviseurs.

Kijk welke stijl je aanspreekt

Comfort is het belangrijkste onderdeel van een goed bed, maar het oog wil natuurlijk ook wat! Als je eenmaal weet welke boxspring jou het meeste aanspreekt qua ligcomfort, kun je gaan kijken naar de looks. Kies een bed dat perfect aansluit bij de stijl van je slaapkamer. Gaat jouw voorkeur uit naar romantisch met zachte kleuren of wil je juist een donker bed met een stoere uitstraling? Denk daarnaast ook na over de pootjes, het materiaal, de kleur, het hoofdbord en voetenbord.

Een donkere boxspring met een stoere uitstraling

Een donkere boxspring met een stoere uitstraling

Laat je informeren over de voorwaarden

Check tot slot altijd de voorwaarden en laat je hier goed over informeren. Let op de garantievoorwaarden, de bezorgopties, levertijden en montagemogelijkheden.

Bekijk ook

Geef je oude keuken een moderne opknapbeurt

Een oude of gedateerde keuken hoeft echt niet altijd gesloopt te worden. Er zijn genoeg …

Bekijk

Inspiratie: 10 gave behangsels

Ga je voor vrolijk, chique, opvallend, stijlvol, tijdloos of vernieuwend? Ook je muur kan erg …

Bekijk

Maak je huis kidsproof met deze multifunctionele traphekjes

Een ongeluk zit (helaas) in een klein hoekje. Vooral in en om het huis gebeuren …

Bekijk

Tips voor het opknappen van de buitenkant van je huis

Natuurlijk is het leuk om met het interieur van je huis bezig te zijn, en …

Bekijk