Met lekkere geurkaarsen zorg je voor een heerlijke sfeer en geur in huis!

De perfecte geur voor je interieur!

  • 12 juni 2018

  • Door Woonhome.nl

Thuis is niet alleen de plek waar je meubels staan, het is de plek waar je tot rust kunt komen en waar je je veilig voelt. Thuis is niet alleen gekoppeld aan de spullen die je hebt en de herinnering daaraan. Het gevoel van thuis creëer je door de mensen die er wonen en door de geur die daar continu hangt. Soms ruik je deze geur niet meer, maar deze geur is bepalend in de rol of jij je ergens thuis voelt.

Met lekkere geurkaarsen zorg je voor een heerlijke sfeer en geur in huis!

Met lekkere geurkaarsen zorg je voor een heerlijke sfeer en geur in huis!

De bestaande geur in huis

De geur die in huis hangt is afhankelijk van de producten in huis en ligt aan je eigen geur die je bij je draagt. Doordat deze geur zo gewoon voor je is, kan het voorkomen dat je deze geur niet meer ruikt. Hoe anderen deze geur ervaren in jouw huis kun je zelf bijna niet ruiken. Als je dagelijks thuis bent herken je deze geur helemaal niet meer. Als je op vakantie bent geweest en na twee weken weer thuiskomt in je eigen huis, dan herken je bijvoorbeeld wel die specifieke geur. De geur die je dan ruikt, is de geur van jouw huis.

Het effect van de geur in huis

Soms stap je een winkel binnen en ruik je het direct: deze geur is heerlijk! Bedrijven maken vaak gebruik van geurmachines (bijvoorbeeld van Topp.nl) of andere geurdispensers. Dit is om jou een bepaalde beleving te geven. Denk bijvoorbeeld aan een parfumerie met zoete geuren of een winkel die ruikt naar een spa. Ben je dan niet direct geneigd om dit thuis ook zo te ervaren? Een geur in bijvoorbeeld een badkamer die ruikt naar een sauna, geeft direct een gevoel van ontspanning. Of een woonkamer die ruikt naar verse bloemen straalt direct een gevoel van luxe uit. De geur in huis kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden en zo constant dit gevoel ervaren.

Verse bloemen in huis zorgen voor een specifieke geur in de woonkamer

Verse bloemen in huis zorgen voor een specifieke geur in de woonkamer

De geur in huis beïnvloeden

Je hebt dus zelf invloed op de geur in huis. Je kunt deze geur beïnvloeden door het gebruik van schoonmaakmiddelen, verse bloemen in huis, kaarsen, etherische oliën, geurdispensers of geurstokjes. Ook door het gebruikmaken van geurmachines kun je ervoor zorgen dat er een constante geur in huis is die bij je past. Maar hoe kies je de geur die bij je past? Je kiest een geur op basis van de geurbeleving die het met zicht mee brengt. Bijvoorbeeld:

  • De geur van citrus zorgt voor een frisse geur in huis. Citrus wordt vaak gebruikt in schoonmaakmiddelen. Daarom hebben mensen vaak de associatie met schoon en hygiëne bij de geuren van citroen of limoen. Ook lekker: sinaasappel. Zo heb je toch citrus in huis, maar wel met een iets andere geur dan de ‘standaard’ schoonmaakmiddelen.
  • Op zoek naar rust? Lavendel is een heerlijke rustgevende geur. Ook kamille en vanille zorgen voor een rustig gevoel in huis. Zorg ervoor dat een huis niet te sterk ruikt, je wilt jezelf en anderen niet onderdompelen in de geur.
  • Een gevoel van luxe ervaren in je eigen huis? Dan zijn bloemen een goed idee. Natuurlijk kun je zelf bloemen neerzetten. Maar een geurdispenser die de geur versterkt, is een extra manier om deze beleving door het hele huis door te zetten. Luxe in de badkamer, vind je weer door te kiezen voor geuren uit de sauna. Denk bijvoorbeeld aan pepermunt.

Hoe je de geur in je huis ruikt en voor welke geur je kiest, is afhankelijk van je wensen. Verdiep je in het soort dat bij je past en kies zo de perfecte geur voor in je interieur. Deze kleine verandering in je interieur, kan zorgen voor een compleet andere woonbeleving!

Lavendel heeft een geur waar je heerlijk van tot rust kan komen

Lavendel heeft een geur waar je heerlijk van tot rust kan komen

Bekijk ook

5 tips om je woonkamer gezellig in te richten

Vooral als de winter er weer aan komt, wil je een gezellige, warme en knusse …

Bekijk

Gehele voorjaar en zomer bloemen in de tuin? Neem deze bloembollen!

De eerste zonnestralen van het jaar vragen om een sfeervolle en kleurrijke tuin. Heerlijk genieten …

Bekijk

Wek je innerlijke kunstenaar

Bekenden we eerder al fan te zijn van museumshops, er is nog een plek waar …

Bekijk

De 5 leukste vrijmarkten met Koningsdag 2014

Zaterdag 26 april vieren we Koningsdag! En waar onze koning (Willem) dit jaar in de …

Bekijk