Jouw perfecte werkkamer inrichten in 5 simpele stappen!

Jouw perfecte werkkamer inrichten in 5 simpele stappen!

  • 23 november 2019

  • Door Woonhome.nl

Je werkkamer is de plek waar jij je professionele skills het beste naar boven kan laten komen. Hiervoor moet je wel op de juiste manier je werkkamer inrichten; met alle gemakken en functionaliteiten. Maar dit betekent niet dat je thuiskantoor er niet leuk uit mag zien. Hoe zorg je dat je werkkamer er leuk uitziet én dat je er tegelijk goed in kan presteren? Met deze vijf stappen breng je binnen een mum van tijd je creatieve brein op gang.

Stap 1: Bepaal de sfeer van je thuiskantoor

Je wilt beginnen met je werkkamer in te richten, maar hoe ga je te werk? Wil je je artistieke brein tot uiting laten of ligt jouw nadruk op productiviteit? Het voordeel is dat elke sfeer geschikt is, afhankelijk van hoe jij werkt. Het belangrijkste is dat de inrichting je niet afleidt. Plaats daarom rustige decoratieve producten, die mooi zijn maar je wel aan het werk houden.

Stap 2: Werkkamer inrichten: kies goede meubels

Heb je een sfeer bepaald? Mooi, dan kun je kijken naar meubels. Kantoormeubelen kies je niet alleen omdat ze mooi zijn, maar ook zodat je er goed door kunt werken. Het hebben van een juiste stoel en bureau zijn key voor thuiswerken. Kies een stoel waar je niet alleen lekker op zit. Maar ga ook voor een stoel die goede steun biedt aan je rug en nek. Dit zijn kritiekpunten als je bureauwerk doet. Daarnaast is het gebruik van een zit-sta bureau erg aan te raden. Zit-sta bureaus kun je met een druk op de knop van hoogte wijzigen en daardoor variëren in hoe je werkt. Dit zorgt voor meer energie, minder klachten en een betere werkhouding.

Rustig, gedecoreerde werkkamer.

Rustig, gedecoreerde werkkamer.

Stap 3: Goede opbergruimte in je werkkamer

Genoeg opbergruimte creëren is belangrijk om overzicht op je werkkamer te houden. Houd daarbij rekening met voldoende opbergruimte. Goede opbergruimte staat niet in de weg, maar creëert juist ruimte door slim gebruik te maken van de mogelijke ruimte. Zorg dat deze opbergmeubels bij de sfeer van je kamer passen. Je wilt geen onnodige afleiding, maar juist focus.

Stap 4: Studeerkamer opfleuren met decoratie

Het leukste deel van het inrichten van je werkkamer is het decoreren van je thuiskantoor. Ga voor de sfeer die je voor ogen hebt en kies voor kamerplanten en de eerdergenoemde kunst. Je kunt ook je muur aankleden met foto’s van je vrienden of familie. Hiermee creëer je een nog plezierige werkplek. Hierbij geldt weer: passend maar niet afleidend. 

Stap 5: Breng licht aan de horizon

De laatste stap is een zeer belangrijke stap. De verlichting in je werkkamer is misschien wel een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Een goed verlichte werkkamer verhoogt je werkvermogen en je werkt lekkerder door. Vooral in de wintermaanden is goede verlichting cruciaal. Let er wel op dat je niet te felle verlichting neemt, want dit kan weer afleiden of je minder graag laten werken. Welk vermogen je verlichting moet hebben hangt volledig van je eigen smaak en stijl af.

Bekijk ook

Het stappenplan voor het kopen van een huis

Je hebt jouw droomhuis gevonden. Hier zie je jezelf de komende jaren prettig wonen, het …

Bekijk

Prachtige illustraties: Strak maar met een vintage touch

Vandaag kwamen we illustraties tegen van Jack Hughes: een freelance illustrator die voor een aantal …

Bekijk

Voorkom lekkages in je woning (3 tips!)

Lekkages zijn een van de vervelendste problemen die je in een woning kunt hebben. Natuurlijk …

Bekijk

Zelf een wandkast op maat maken

Lars Fideen uit Londen heeft meubels ontwikkeld die je zelf in elkaar kunt zetten. En …

Bekijk