Praktisch, luxe en duurzaam: Vloertrends voor 2020

Praktisch, luxe en duurzaam: Vloertrends voor 2020

  • 26 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

Een vloer kan je interieur maken of breken. Het is dan ook de moeite waard om je goed te verdiepen in de verschillende soorten vloeren. Dit najaar zien we weer een aantal vloer trends voorbij komen die een mooie uitstraling kunnen geven aan je interieur. Bekijk hier de nieuwste vloertrends voor 2020.

Praktische PVC vloeren steeds populairder

Voorheen waren PVC vloeren nog geen populaire keuze. Dit is snel aan het veranderen en zet zich door in 2020. Steeds meer mensen kiezen voor een PVC vloer. Dit komt doordat PVC vloeren veel voordelen hebben en ook steeds meer variaties bieden. Met een PVC vloer krijg je precies de look die je ook krijgt met een echte houten of stenen vloer. Ook hebben PVC vloeren veel voordelen ten opzichte van de echte materialen zoals hout of steen. De vloeren hebben namelijk weinig onderhoud nodig en zijn erg duurzaam. Deze vloeren gaan we de komende tijd een stuk vaker zien.

PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk

PVC vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk

Luxe voor een mooie prijs: Visgraat laminaat

De tijd dat laminaat een goedkope variant is op een normale houten vloer is voorbij. De kwaliteit van laminaat is ook steeds beter. Dit is dan ook een van de redenen dat visgraat laminaat steeds populairder. De kwaliteit is namelijk erg goed en bijna niet van een echte visgraat vloer te onderscheiden. Daarnaast is laminaat erg makkelijk te onderhouden. Ook de prijs van een visgraat laminaat vloer ligt een stuk lager dan die van een echt visgraat vloer.

Duurzame vloer: Bamboe vloer verovert 2020

Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt is een bamboe vloer een goede optie. We zien de laatste jaren dat duurzaamheid ook bij de inrichting van ons huis steeds belangrijker is. En dat zie je dus ook terug in de vloertrends voor 2020 Dit is dan ook een van de redenen dat een bamboe vloer nog populairder gaat zijn. De vloeren zijn duurzaam omdat bamboe in 5 jaar tijd klaar is om te oogsten. Normale bomen doen hier een stuk langer over. Ook groeit bamboe gewoon verder nadat het geoogst is. Verder is een bamboe vloer erg handig in combinatie met vloerverwarming. Al met al is het een goede, mooie en duurzame optie.

Een bamboe vloer is duurzaam én handig in combinatie met vloerverwarming

Een bamboe vloer is duurzaam én handig in combinatie met vloerverwarming

Er zijn een aantal leuke trends te zien als we kijken naar de vloeren. Er komt steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Ook blijft de uitstraling en prijs erg hoog staan. Het is voor consumenten steeds toegankelijker om een mooie, praktische en betaalbare vloer te laten leggen die goed past bij de rest van het interieur.

Bekijk ook

Heel veel korting met de 100 grootste meubel aanbiedingen!

Super aanbiedingen, wow! Ideaal wanneer je op zoek bent naar nieuwe meubels voor in huis. …

Bekijk

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Heb je een nieuw bed aangeschaft? Dan wil je daar natuurlijk een mooi bijpassend dekbedovertrek …

Bekijk

Bepaal zelf je interieur met Meubel op Maat kopen

Ben je het zat om uren rond te lopen in woonwinkels zonder te vinden wat …

Bekijk

Maandspecial december: Chique feestdagen!

Het is december: dé maand van de feestdagen! Vier dit jaar deze dagen wat exclusiever …

Bekijk