PVC-vloeren: gemakkelijk én een enorme keuze!

  • 20 juli 2017

  • Door Woonhome.nl

PVC-vloeren zijn de meest veelzijdige vloersoorten van dit moment. Tegenwoordig is er veel keuze aan PVC-vloeren. Er zijn PVC-vloeren op rol, PVC-stroken en PVC-tegels. Iedere soort heeft zijn eigen uitstraling, voordelen en nadelen. Ben je van plan om een nieuwe vloer aan te schaffen? Dan is het zeker een goed idee je eens in de verschillende PVC-vloeren te verdiepen. Om je daarbij te helpen hebben staan er drie soorten PVC-vloeren uitgelicht.

PVC-vloeren op rol

PVC-vloeren, vaak ook vinylvloeren genoemd, zijn op rol verkrijgbaar. Dit is een veelgebruikte soort PVC-vloer en zijn ideaal. Wanneer je ruimte niet breder is dan 4 meter kun je deze aan één stuk legge. Wil je een vloer leggen in een relatief kleine kamer? Dan heb je met vinyl op rol een mooie én relatief voordelige optie. Bovendien heb je bij een PVC-vloeren op rol veel mogelijkheden en keuzes in prints en kleuren.

Als je geen ervaring hebt kan het lastig zijn om de PVC-vloer exact op maat te snijden of om de overgangen naar andere kamers netjes af te werken. Je kunt daarom het leggen van je PVC-vloer het beste door een vakman laten doen. Zeker bij het leggen van hele stukken op grote oppervlakken. Met het inschakelen van een professional zeker dat je vloer er netjes in komt te liggen.

PVC-stroken

PVC-stroken, ook bekend als vinylstroken, zijn de ideale kruising tussen laminaat en de klassieke PVC-vloer op rol. PVC-stroken hebben een aantal belangrijke voordelen. Ze zorgen voor een zeer flexibele vloer, gaan lang mee en zijn krasvrij. Ook trekt deze vloer niet krom bij vocht.

PVC-stroken ogen ook nog als echt laminaat. Je kan zelfs kiezen voor een strook met v-groef. Al deze sterke eigenschappen zorgen wel voor een iets hogere prijs. Maar je haalt er wel een duurzame vloer met een prachtige uitstraling mee in huis.

PVC-tegels

Last but not least: de PVC-tegels. Ben je op zoek naar de look van echte stenen tegels in huis? Maar vind je stenen veel te koud, en het prijskaartje iets te hoog? Dan zijn PVC-tegels een perfecte optie. Je haalt hiermee namelijk de voordelen van PVC-stroken in huis. En je geeft je interieur de look en uitstraling van een stoere stenen vloer.

PVC-tegels passen gaan in een industrieel interieur met robuuste, vintage meubels.

Bekijk ook

Op deze 4 zaken moet je letten bij de aanschaf van raamdecoratie

In een eerder artikel lees je tips bij aanschaf van tuinmeubelen. In dit artikel krijg je 4 …

Bekijk

Een nieuwe design lamp die je terugneemt in de tijd

Een vintage gevoel hoeft niet altijd te ontstaan doordat een meubel authentiek is. Soms is …

Bekijk

Special maart: Meubels op maat

Deze maand staan ‘meubels op maat’ centraal op Woonhome.nl. We belichten ondernemers, meubelmakers, webshops en …

Bekijk

Top 3 woonspullen op zondag

Wat is er nu leuker dan op zondag lekker op zoek te gaan naar mooie …

Bekijk