De radiator als eyecatcher in je badkamer

De radiator als eyecatcher in je badkamer

  • 19 april 2018

  • Door Woonhome.nl

De badkamer is vaak een fijne ruimte in huis. In deze kamer kom je tot rust en vind je een dagelijks moment voor jezelf. Belangrijk is het dus om deze kamer om te toveren tot een ruimte die voldoet aan al je eisen. Denk hierbij aan geschikte badkamermeubels, sanitair en een handdoekradiator.

Een handdoekradiator in de badkamer

Niets is zo fijn als een warme handdoek na het douchen. Dit kun je realiseren door een handdoekradiator in de badkamer op te hangen. De radiator is een stuk stijlvoller dan een ‘gewone’ radiator. Door te kiezen voor een opvallende handdoekradiator, wordt het een echte eyecatcher in de badkamer! Daarnaast blijft er minder stof hangen achter de spijlen van de handdoekradiator dan van een ‘gewone’ radiator. Fijn! Dan blijft je handdoek lekker fris. Er bestaan diverse soorten radiators voor verschillende prijzen. Oriënteer je online (bijvoorbeeld bij radiatoraanbiedingen.nl) of bij badkamerspeciaalzaken.

Het juiste sanitair kiezen

Wat voor type ben jij? Houd je van douchen, badderen of allebei? Wellicht hecht je waarde aan een losse douche en een los bad. Ook kan de badkamer zo ingericht worden dat je doucht in bad. Afhankelijk van de ruimte en je wensen richt je de badkamer in. Vergeet geen ruimte vrij te houden voor de wastafel en het toilet! Wees vooral creatief met de ruimte die je hebt. Richt de badkamer ook in met een blik op de toekomst: woon je alleen en blijf je alleen? Dan is één wastafel voldoende. Woon je samen en verwacht je binnen enkele jaren gezinsuitbreiding? Denk dan eens na over bijvoorbeeld twee wastafels.

De keuze voor vrijstaand bad of een normale douche is ook belangrijk in de badkamer! Of ga je zelfs voor het bad waarin je doucht?

De keuze voor vrijstaand bad of een normale douche is ook belangrijk in de badkamer! Of ga je zelfs voor het bad waarin je doucht?

Opbergruimte in de badkamer

Vergeet bij het inrichten van de badkamer niet om genoeg opbergruimte te creëren. Denk aan een mooi badkamermeubel voor onder de wasbakken of juist een mooie kast achter de spiegel. Andere plekken om opbergruimte te creëren zijn in een los wandmeubel of boven het toilet. Ook planken zijn stijlvol en bieden opbergruimte voor in de badkamer.

Tegels voor in de badkamer

Los van alle praktische zaken, wil het oog ook wat. Er zijn diverse keuzes die je kunt maken op gebied van tegels. Denk bijvoorbeeld aan grote tegels op de vloer en tegen de muur, mozaïektegels of andere accentegels in bijzondere vormen. Vormen die je volgens de laatste woontrends in badkamers tegenkomt zijn bijvoorbeeld metrotegels, zeshoektegels of een visgraatpatroon. Kies voor een tegel en badkamervloer die goed past bij je stijl, maar tevens voor een stijl die niet al te trendgevoelig is. Een badkamer gaat al gauw 10 jaar mee en zolang kijk je ook tegen de tegels aan.

Je hebt genoeg keuzes te maken in een badkamer! Wil je bijvoorbeeld moderne of vintage tegels?

Je hebt genoeg keuzes te maken in een badkamer! Wil je bijvoorbeeld moderne of vintage tegels?

Bekijk ook

5 tips om je woonkamer gezellig in te richten

Vooral als de winter er weer aan komt, wil je een gezellige, warme en knusse …

Bekijk

Retro is weer hip

Iedere generatie kijkt op een zeker moment terug naar het verleden. Was het vroeger allemaal …

Bekijk

Genieten doe je buiten, met volle teugen en extra ruimte!

Wat heerlijk zou het zijn als je altijd buiten kan genieten. Van je tuin, van …

Bekijk

Geef je interieur een zomerse update met Sierkussen.nl

De zomer is een vrolijke en zeer kleurrijke tijd van het jaar. De blauwe lucht, …

Bekijk