Resthout: weggooien of hergebruiken?

Resthout: weggooien of hergebruiken?

  • 26 september 2018

  • Door Woonhome.nl

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met resthout. Wat doe je daarmee? In dit artikel staan een paar leuke inspiratie tips voor DIY projecten die je kunt doen. Zo kun je toch nog genieten van dat hout waar je niet van weet wat je ermee aanmoet!

Wie wilt dit nou niet in de tuin?

Wie wilt dit nou niet in de tuin?

Maak een houten picknicktafel met zitjes

Een houten picknicktafel met wat bankjes staat altijd leuk in de tuin. Een tafel zelf gemaakt van steigerhout is vooral erg populair. Er staan eindeloos veel verschillende designs en voorgemaakte bouwtekeningen op het internet. Ieder wat wils! Voor het afkorten van de balken en planken met een rechte zaagsnede kun je een afkortzaag gebruiken. Ook leuk om te doen is de tafel te verven met een opvallend kleurtje.

Je hebt niet eens veel hout nodig, om het leuk te gebruiken!

Je hebt niet eens veel hout nodig, om het leuk te gebruiken!

Een plantenkistje zorgt voor een gaaf effect

Metresthout of zelfs al complete kistjes waar je niks mee doet kun je ook een mooi planten kistje maken, voor buiten of binnen. Schroef simpelweg planken of latten aan elkaar met behulp van voorbeelden zoals het rode kistje op de foto. Het in elkaar schroeven van de plantenbak kun je handig doen met een makita accuboormachine. Zo gepiept, en als je je extra creatief voelt kun je het hout ook eerst schilderen in een leuke kleur. Ophangen kan je ook gemakkelijk met een boormachine doen. Voeg wat leuke plantjes of bloemen toe en je brengt meteen wat sfeer in tuin of huis!

Bewaar die geweldige herinnering in een fotolijstje

Een fotolijstje kan je al maken met een klein beetje hout. Je kunt ze zelfs van andere materialen maken zoals purschuim. Je kunt ze schilderen en je kunt er ook een patroon of versiering in snijden. Een leuk idee is ook om ze te versieren met iets als bijvoorbeeld kiezelsteentjes die je uit een ander land hebt meegenomen. Als je dan een foto van de tijd dat je daar was in het lijstje stopt heb je een mooie herinnering aan een leuke tijd! Wil je een originele lijst maar heb je niet zo’n zin om de handen uit de mouwen te steken? Je kunt ook mooie lijsten laten maken zodat je toch iets unieks hebt met een mooie afwerking.

Na goed schuren en afwerken kan een groot stuk hout heel handig van pas komen.

Na goed schuren en afwerken kan een groot stuk hout heel handig van pas komen.

Altijd handig; een bijzet- schoottafeltje

Als je een wat groter grover stuk hout hebt, is het een leuk idee om een klein bijzet en/of schoottafeltje te maken. Dan kun je ‘s ochtends lekker je koffie in bed drinken of ‘s middags op de bank. De belangrijkste stap die je hierbij moet ondernemen is goed schuren, want je wil natuurlijk geen splinters, dus zorg voor een glad oppervlak of lak nog iets over het tafeltje heen.

Dit waren een paar voorbeelden, maar er zijn nog talloze andere opties die je kunt doen. Hopelijk heb je door dit artikel inspiratie gekregen voor een leuk idee wat je met resthout kunt doen!

Bekijk ook

5 nieuwe tuin trends van 2019!

Het is alweer tijd om na te denken over de tuin in 2019. Wat gaan …

Bekijk

De meerwaarde van een prachtige veranda

Wil je nog meer genieten van je prachtige tuin? Plaats een prachtige veranda. Na het plaatsen …

Bekijk

3 tips bij het kopen van een serre

Een serre is een geweldige toevoeging voor je huis én tuin. Een serre is te …

Bekijk

Breng textuur in huis met een wand van multiplex

Met multiplex breng je niet alleen meer sfeer, maar ook meer textuur in huis! Het …

Bekijk