Retro is weer hip

Retro is weer hip

  • 28 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Iedere generatie kijkt op een zeker moment terug naar het verleden. Was het vroeger allemaal beter? Niemand heeft het antwoord op die vraag. Toch is er iets in ons dat terugverlangt naar tijden die voorbij zijn. En dat is nu net waarom retro meubels zo geliefd zijn.

Hoe is retro trendy?

Dat vraag jij je misschien af. Het begint natuurlijk bij het begin. Retro meubels zijn een ode aan de 19e eeuw. Een tijd waarin een totale esthetische vrijheid heerste. Meubels waren prachtig vormgegeven, waarmee retro hét bewijs is dat niet alles om comfort draait. Natuurlijk zijn de items ooit met zorg ontworpen. En die zorg pikken ontwerpers van vandaag de dag er nu juist uit. De beste elementen uit de meubels van vroeger komen terug in nieuwe designs van nu.

Jual Furnishings meubels

Was het design van vervlogen jaren mooier? Als je kijkt naar het assortiment van Jual Furnishings dan zeg je vast ‘ja!’. Het Britse merk Jual Furnishings maakt namelijk unieke meubels. Een klassiek ontwerp steekt het label in een modern jasje. Hierbij is er een voorkeur voor hout en egale curven. Met bureaus, tafels en kasten van Jual Furnishings creëer je een klassieke retro sfeer in huis!

Maak je interieur af met retro meubels

Een vintage look geeft een hip accent aan je inrichting. De meubels van Jual Furnishings passen perfect bij een klassiek interieur. Maar dankzij de strakke afwerking combineer je ze ook prima met een moderne inrichting. Dat maakt de items van Jual Furnishing zo gewild. Of je nu op zoek bent naar iets leuks voor de woonkamer of juist passende meubels wilt voor jouw kantoor, dit merk zorgt altijd voor een sfeervol accent.

Trendy en tijdloos, kan dat wel?

De meubelontwerpen van Jual Furnishings laten zien dat trendy en tijdloos hand in hand gaan. Het label startte in 2006. Werknemers werden gescreend op hun ervaring in de productie van houten tv-kasten. Nu produceert het ook salontafels, bijzettafels, bureaus, boekenkasten, kapstokken en stoelen.  Het merk verwerkt natuurlijke materialen op een onovertroffen manier. Dat maakt Jual Furnishings populair in Groot-Brittannië en daarbuiten. De structuur van het hout geeft een rustieke uitstraling aan elk meubel. En dat is het geheim waarom de retro producten van Jual Furnishings nooit uit de mode raken!

Bekijk ook

Welk matras past bij jou? 6 soorten uitgelicht

We weten allemaal dat een goed matras noodzakelijk is voor een fijne nachtrust. Maar welk …

Bekijk

Wegens succes geprolongeerd: de betonlook-trend

De betonlook-trend is al een flink aantal jaren gaande. En lijkt in niets aan populariteit …

Bekijk

Binnenkijker – Prachtige verzameling van vintage en creatieve woonspullen

Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Marije, dat vol opvallende en unieke woonitems …

Bekijk

Bulbo lights: speciaal zonlicht voor jouw planten in huis

Groen, Groener, Groenst. Dé woontrend van dit moment is een interieur vól met planten, cactussen …

Bekijk