Rieten manden als oplossing voor meer opbergruimte

Rieten manden als oplossing voor meer opbergruimte

  • 01 augustus 2019

  • Door Woonhome.nl

Het is een bekend probleem in vele huishoudens: het gebrek aan genoeg opbergruimte. Rotan of rieten manden bieden dan uitkomst. Met deze fraaie manden creëer je voldoende opbergruimte én je voegt stijlvol accessoire aan je interieur.

Een fraaie natuurlijke uitstraling

Een rieten mand is een fantastische opberger. De natuurlijke uitstraling van riet of rotan geeft je een leuke sfeer in je woning. Hierdoor passen rieten manden uitstekend bij een botanische inrichting met veel planten en groen. Maak bijvoorbeeld ene mooi hoekje met planten en rieten manden waar je je spullen in opbergt.Of ga juist voor een Oosterse look met vrolijke kussens, een vintage tapijt of speelkleed én rieten manden.

Verschillende varianten rieten opbergmanden

Riet is een erg bewerkelijk materiaal, daarom zijn ontzettend er veel verschillende soorten rieten opbergmanden te vinden. Dit maakt het mogelijk om verschillende vormen manden in je interieur te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor vierkante manden in een Scandinavisch interieur. Of ga voor een mix met ronde manden en creëer je eigen stijl. Ook op het gebied van kleur is er heel veel te kiezen. Naast het aanbod van naturel kleurige rieten manden zijn er ook manden met een zwarte kleur en witte rieten mand. Deze manden staan ook erg mooi in een modern interieur.

Het aanbod van rieten manden is er divers, waardoor je alle kanten op kan!

Zwarte rieten manden zijn erg geschikt in een modern interieur

Zwarte rieten manden zijn erg geschikt in een modern interieur.

Rieten meubels en accessoires op een vintage tapijt.

Rieten meubels en accessoires op een vintage tapijt.

Geschikt voor iedere ruimte van je woning

De rieten opbergmand kun je nagenoeg in iedere ruimte van je woning plaatsen. Een grote, hoge rieten mand is bijvoorbeeld ideaal te gebruiken als speelgoedmand in de kinderkamer. In de woonkamer passen meerdere kleinere exemplaren weer erg goed. En voor je werkkamer is een vierkante mant weer handig als lectuurmand. Nog een erg handige functie van een rieten mand is die van wasmand in de badkamer of slaapkamer. Een rotan wasmand heb je in verschillende maten en met deksel. Ze bieden genoeg ruimte om al je kleding in op te bergen.

Rieten manden buiten gebruiken

Bewerkte rieten manden kun je ook heel goed buiten gebruiken. Dit staat perfect bij je rotan tuinset. Zo is de rieten mand erg geschikt om als plantenmand in te zetten. Er zijn grote en kleine en zelfs rieten hangmanden met een kunststof bekleding. Dit maakt ze geschikt als plantenmand. En heb je buiten ook meer opbergruimte nodig? Vul je tuin dan aan met nog meer rieten opbergmanden. Zorg wel dat de manden bewerkt zijn. De weersomstandigheden zijn wel invloed op de kwaliteit van de mand over een langere periode.

Rieten manden staan natuurlijk ook prachtig in de tuin!

Rieten manden staan natuurlijk ook prachtig in de tuin!

Rotan en rieten tuinmeubels met rieten mandjes.

Rotan en rieten tuinmeubels met rieten mandjes.

Bekijk ook

Tips voor een kindvriendelijke tuin

De tuin is een plek met veel functies. Voor de een is het een plek …

Bekijk

Binnenkort een verhuizing regelen? Lees deze tips!

Na het zetten van je handtekening bij de notaris of de woningbouwvereniging kun je vast …

Bekijk

Trendy én praktisch - het kledingrek!

Kleding, we zijn er iedere dag mee bezig. Het is dan ook prettig als je …

Bekijk

Gastblogger Archana op Woonhome

Super leuk! Naast Sheelagh hebben we deze maand nog een gastblogger op Woonhome.nl: Archana Haarnack. …

Bekijk