Een rigid vloer: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een Rigid vloer: wat is het en wat zijn de voordelen?

  • 28 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

Rigid vloeren zijn een opkomende trend in vloerenland. Hoewel het steeds populairder wordt, is de naam bij veel mensen nog onbekend. Daar willen we graag verandering in brengen! Wij leggen je uit wat een Rigid vloer precies is en wat de vele voordelen zijn.

Er zijn verschillende looks te kiezen, dus ideaal om in de woon-, bad- of slaapkamer te gebruiken!

Wat zijn Rigid vloeren?

Een Rigid vloer is te vergelijken met verschillende andere vloeren. Het heeft de robuuste eigenschap van een keramische tegel, de warmte van een parketvloer en net zo’n handig click-systeem als laminaat. Een Rigid vloer is verkrijgbaar als plank en tegel. Kijk eens op de website van Floorhouse voor meer inspiratie en een groot aanbod aan Rigid vloeren. Hier zit vast een geschikte look voor je tussen! Je kunt de vloer meteen in je winkelmandje gooien en thuis laten bezorgen.

Voordeel 1: Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen

Rigid vloeren zijn (net als keramische tegels en PVC vloeren) verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Je kunt niet alleen kiezen uit meerdere kleuren, maar ook uit allerlei texturen en prints. Kies voor een Rigid vloer met houtlook voor een warme uitstraling of ga voor een stoere betonlook voor in een industrieel interieur. Verdiep je zeker eens in alle opties!

Voordeel 2: Rigid vloeren zijn duurzaam

Een Rigid vloer is heel sterk en gaat lang mee. Je hoeft niet bang te zijn voor slijtage bij intensief gebruik. De vloer kan prima tegen een stootje en is erg krasbestendig. Wil je de vloer na een tijdje toch vervangen? Dan kun je het materiaal zelfs laten recyclen. Dit maakt het een duurzaam én milieuvriendelijk product.

Een Rigid vloer is niet gevoelig voor vocht en zal niet krimpen of uitzetten. 

Een Rigid vloer is niet gevoelig voor vocht en zal niet krimpen of uitzetten.

Voordeel 3: Een Rigid vloer is waterbestendig

De kern van een Rigid plank is 100% waterbestendig. Het materiaal is dus niet gevoelig voor vocht en zal niet krimpen of uitzetten. Je kunt het zelfs gebruiken in de badkamer!

Voordeel 4: Je kunt het eenvoudig zelf leggen

Een Rigid vloer met click-systeem is heel eenvoudig zelf te leggen. Je hoeft de tegels of planken bovendien niet te laten acclimatiseren. Dat scheelt weer een hoop tijd! Je legt de nieuwe vloer direct op de ondergrond. Een extra onderlaag is in veel gevallen helemaal niet nodig. Het materiaal is van zichzelf al warmtegeleidend en geluiddempend.

Voordeel 5: De vloer is heel onderhoudsvriendelijk

Bij Floorhouse omschrijven ze een Rigid vloer ook wel als ‘superieur vlekbestendig’. Je kunt het dus heel eenvoudig schoonmaken met een doekje of een dweil. Dit komt vooral goed van pas in de woonkamer en keuken.

Het is ook ideaal om helemaal zelf te leggen!

Het is ook ideaal om helemaal zelf te leggen!

Bekijk ook

Ben jij al overgestapt op glasvezel? 

De nieuwste games online spelen,  met z'n allen tegelijk series streamen én al jouw domotica's …

Bekijk

Geniet van de tuin in de herfst!

Het seizoen is in volle gang: de blaadjes vallen van de bomen en het regent …

Bekijk

Trend: mat zwart in de badkamer

Heb jij weleens gekeken naar mat zwart badkamermeubilair? Zwart sanitair is namelijk helemaal trendy en …

Bekijk

4x mooie plekken voor gave industriële kasten

Een zware stoere industriële kast, wie wil dat nou niet? Je ziet de kasten vaak …

Bekijk