Roarr! Maak je huis mannelijker met deze 6 interieurtips!

  • 30 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Als echte man wil je natuurlijk geen tientallen kussens op de bank en die zoetsappige schaal met kaarsen op de tafel. Je woont toch niet meer bij je ouders in huis. Mannen willen een stoer en functioneel interieur, maar hoe maak je van jouw woning de mancave waar al je vrienden jaloers op worden? Lees 6 tips waarmee je zelf aan de slag kan om jouw thuis meer mannelijkheid te geven.

woonhome-onafgewerkte-muren-brickwall-stenen-muur

Je huis mannelijker neem een brickwall muur

1. Onafgewerkte muren van bakstenen en buizen die in het zicht hangen

Heb je geen idee welke kleur je de stenen muur in huis moet geven? Hoeft ook niet, want laat het maar zoals het nu is. Buizen en leidingen die in het zicht hangen? Gewoon lekker laten hangen, hiermee creëer een ideale basis voor jouw mannelijke ‘warehouse’ stijl woning. De tijd voor afwerking van je huis kan je beter besteden aan andere dingen, zoals een biertje pakken met je vrienden in de kroeg.

woonhome-metaal-metalen-meubels-accessoires-locker-lockerkasten

Je huis mannelijker, metalen meubels en accessoires

2. Metaal, metaal en nóg meer metaal

Door metaal terug te laten komen in je interieur zorg je ervoor dat je direct stoere accenten laat terugkomen in jouw mancave. Denk aan accessoires van metaal (niet te veel), maar ook aan gehele metalen meubelen. Echte ijzervreters kunnen deze lockerkast ook als kledingkast gebruiken. Gaaf toch?

woonhome-Steigerbuizen-industriele-look

Je huis mannelijker, steigerbuizen industriële look

3. Steigerbuizen voor een industriële look

Metalen buizen voor een industriële sfeer. Heb je zelf thuis geen buizen hangen of is je woning netjes afgewerkt zodat je ze niet meer ziet? Plaats deze dan lekker zelf! Je kan van alles creëren met steigerbuizen. Er zijn veel gave steigerbuismeubelen te vinden op het internet. Zeker in combinatie met steigerhout kan je veel industriële meubelen helemaal zelf maken! Je zet heel gemakkelijk wandrekken in elkaar of hang bijvoorbeeld de onderstaande ‘boekenplank’ van buiskoppelingen en steigerbuizen eenvoudig aan je muur.

woonhome-mannelijke-inrichting-hout-houten-accessoires-meubels

Mannelijke inrichting Houten meubels en accessoires

4. Houten accenten in je woning

Houten tafels, houten balken, houten planken en houten trappen. You get the deal, maak gebruik van houten elementen om je huis nóg industriëler te maken. Houten accenten zorgen voor warmte en gemoedelijkheid, iets wat in jouw mancave ook zeker tot de orde moet komen. Daarnaast is de combinatie van hout en metaal perfect voor een stoere woning.

woonhome-leder-leer-lederen-leren-bankstel-bank-chesterfield

Mannelijker inrichting neem een lederen bankstel

5. Super stoer in huis: Leder

‘A touch of leather’, een echte man kan niet zonder een beetje leer in zijn woning. Denk bijvoorbeeld aan een echte leren Chersterfield bank in jouw mancave! Deze aandachtstrekker past perfect bij de houten en metalen accenten in je woonkamer. Daarnaast zal je je een echte ‘Godfather’ voelen op deze bank!

woonhome-wereldbol-drankkast-wereld-bol-drank-bar

Je huis mannelijk, een wereldbol als drankbar

6. The finishing touch voor jouw mancave: globe bar

Heb je je interieur helemaal mannelijk ingericht? Dan mag the finishing touch niet ontbreken; een echte globe bar! Een globe bar is de meest mannelijke manier om je drankvoorraad verborgen te houden voor je (schoon)ouders. Daarnaast kan je je vrienden geheel in stijl een borrel aanbieden.

“Zoek op Woonhome.nl voor (tweedehands) vintage meubelen en ga aan de slag om jouw woning meer mannelijkheid te geven! Deze meubelen passen perfect bij de industrieel stijl die je aan je woning kan geven door een stenen muur en metalen buizen juist sterk naar voren te laten komen. Daarnaast past de kleur van deze vintage meubelen erg goed bij de houten en metalen accenten in jouw woning.”

Bekijk ook

Met deze tips kies je in een handomdraai de beste raamdecoratie

Elke kamer is anders. Elk raam is anders. Elke soort raamdecoratie moet dus ook anders …

Bekijk

Lekker warm de winter in met kussens en wollen deken

De koude winterdagen komen er weer aan. De dagen zijn korter en donkerder waardoor we …

Bekijk

Badkamer inrichten? Kies de mooiste wastafel meubels

De badkamer is een ruimte in huis waar comfort ontzettend belangrijk is. Een badkamer moet …

Bekijk

Bijzondere muurbedekking: Laminaat

Misschien heb je het al eens ergens gezien. De nieuwe interieurtrend waarbij laminaat, bedoeld voor …

Bekijk