Rolgordijnen – alle opties op een rijtje

  • 04 september 2016

  • Door Woonhome.nl

Op zoek naar een andere look voor je woonkamer? Of wil je de slaapkamer eens een hele andere uitstraling geven? Denk dan eens na over de raambekleding. Door deze te vernieuwen en te kiezen voor een andere stof of kleur verandert direct de hele sfeer in de ruimte. Rolgordijnen vormen (vaak in combinatie met overgordijnen) een zowel functionele als decoratieve oplossing. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is en of een rolgordijn ook wat voor jou zou zijn? Lees hieronder dan welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Luxaflex

Luxaflex, rolgordijnen voor elk interieur

Rolgordijnen: ruime keuze in stoffen, kleuren en afmetingen

Welke woonstijl voert bij jou thuis de boventoon? Modern, industrieel, minimalistisch of Scandinavisch? Of is de stijl meer landelijk, romantisch of klassiek? Doordat rolgordijnen helemaal naar wens zijn samen te stellen en er een ruimte keuze is in materialen, designs en kleuren, kun je echt je eigen stijl creëren. Ook de afmetingen van een rolgordijn kun je zelf bepalen. Er zijn producten verkrijgbaar met standaardafmetingen, maar als je wilt dat ze perfect in het kozijn passen kun je beter rolgordijnen op maat bestellen.

woonhome-rolgordijn-rolgordijnen-luxaflex-woonkamer

Rolgordijnen luxaflex voor elk interieur

Transparantie van het doek van je rolgordijn

De transparantie van het doek bepaalt de hoeveelheid licht die binnenvalt, en hierin zijn veel gradaties. Wil je bijvoorbeeld wel dat er licht van buiten de ruimte binnenkomt maar ook wat meer privacy, dan is een fijn geweven, transparant rolgordijn een mooie oplossing.. In de slaapkamer kan er juist weer behoefte zijn aan totale duisternis. Dan zijn verduisterende rolgordijnen de beste optie.

woonhome-rolgordijn-op-maat-rolgordijnen-kleur

Luxaflex rolgordijnen in vele kleuren

Geschikt voor vele typen raam

Een rolgordijn is eigenlijk geschikt voor ieder vierkant of rechthoekig raam, hoe dit ook geplaatst is. Voor normale ramen zijn de rolgordijnen geschikt waarvan het doek verticaal recht naar beneden uitrolt. Er zijn ook rolgordijnen voor schuingeplaatste dakramen, of kiep- of kantelramen. Bij dit type rolgordijn rolt het doek vanuit een cassette uit via zijgeleiders.

Handmatige of elektrische rolgordijnen?

In de meeste gevallen is een handmatige aandrijving voldoende, waarbij je het rolgordijn opent of sluit met een koord of ketting. Wil je net iets meer comfort, of gaat het om onbereikbare ramen in een ruimte met een erg hoog plafond? Dan is een elektrisch aangedreven rolgordijn de beste optie. Je bedient het rolgordijn dan omhoog of omlaag door een batterij-, accu- of netstroommotor.

woonhome-op-maat-rolgordijnen-maatwerk-rolgordijn

Rolgordijnen op maat

Rolgordijnen kopen met deskundig advies

Bij INhuisplaza kun je direct online vele soorten raamdecoratie en zonwering bestellen. Voor deskundig advies, het bekijken van het uitgebreide assortiment en bespreken van de mogelijkheden bij je thuis kun je contact opnemen met de klantenservice of langs gaan in een van de winkels.

Bekijk ook

De voordelen van dakisolatie

Wist je dat je met een investering zo simpel als de juiste, professionele dakisolatie al …

Bekijk

Minimalistische badkamer met de Luca Roll-in shower

Een minimalistische badkamer richt je stijlvol en zonder al teveel details in met minimalistisch sanitair. …

Bekijk

Ontdek vintage bij Moineau voor jouw interieur

Odile, eigenaresse van vintageshop Moineau, weet wat ze doet. Ze bekeek bestaande online vintageshops en …

Bekijk

5 tips om je woonkamer gezellig in te richten

Vooral als de winter er weer aan komt, wil je een gezellige, warme en knusse …

Bekijk