Rootsmann | Meubels die je interieur mooier maken

  • 17 november 2015

  • Door Woonhome.nl

Als vintage meubels iets niét zijn, is het wel dertien-in-een-dozijn. Dat is ook precies de reden waarom Mirjam Dekker Rootsmann is gestart; een meubelbedrijf voor vintage en industriële meubels. Zoals prachtige dressoirs met koper en een authentieke look. Of een gave stellingkast met trap.

woonhome-kleurrijke-industriele-vintage-meubels

Kleurrijke industriële vintage meubels

Mirjam is fotograaf en wilde met de meubels van Rootsmann een andere creatieve weg inslaan. Met mooie spullen mooiere Nederlandse woonkamers maken… dat is haar motto! Zo gezegd, zo gedaan; Mirjam werkt nu dagelijks met kleurrijke meubels met een verhaal, om de huizen van haar klanten leuker in te richten.

woonhome-oude-industriele-locker-schoenfabriek-zwart

Oude meubels opnieuw ontworpen

De meubels van Rootsmann zijn stuk voor stuk nieuw, maar zijn gemaakt van oude materialen of ontwikkeld op basis van een oud ontwerp. Mirjam: “We verkopen bijvoorbeeld een locker waarvan het design is gebaseerd op een locker uit een oude schoenenfabriek uit Italië. We produceren de locker nu opnieuw, maar nog altijd op basis van dat ene, oude model.”

woonhome-meubelpareltje-oude-kwekerskast-industrieel-meubel

industriële, oude kwekerskast en ladekast met mintgroene kleur.

Een meubelpareltje uit Denemarken

Hét pareltje van Mirjam is een oude kwekerskast uit Denemarken. Mirjam: “Dit is eigenlijk een doodgewone kast uit Denemarken. De kast is absoluut niet ontworpen om ‘mooi’ te zijn en in een woonkamer te staan. We hebben ‘m herontworpen en een prachtige uitstraling gegeven. Ik vind het fantastisch dat dit ‘werkpaard’ tot ‘luxe paard’ is omgedoopt.”

Meubels met een touch; die moet je voelen!

Nieuwsgierig naar de producten van Rootsmann, zoals een vintage stellingkast met trap? Ga dan naar de webshop, bekijk de vintage spullen op Woonhome.nl of bezoek één van de drie fysieke winkels bij Loods5 (locaties: Zaandam, Sliedrecht en Amersfoort). Je bent ook altijd welkom in het magazijn van Rootsmann (niet zomaar een toonzaal, dus zeker een bezoekje waard!) om de meubels te ‘voelen’. Mirjam maakt graag tijd voor je vrij!

woonhome-industriele-stellingkast-stallagekast-boekenkast-met-trap

Industriële stellingkast met trap

“De stellingkast met bijpassende trap mag zeker niet ontbreken in je interieur! Een grote kast die niet groot oogt, omdat hij zo transparant is. Al je persoonlijke spullen passen er in!”

Bekijk ook

Lampen voor thuis? Een lichtplan maak je zo!

7 stappen voor het maken van een lichtplan Eén van de zaken die je snelst over …

Bekijk

Hier moet je op letten als je een hondenkussen wil kopen

Mag jij binnenkort een puppy of hond verwelkomen in je huis? Gefeliciteerd! Een hond is …

Bekijk

Maak een statement met tapijt

Exit schoenen of laarzen, enter sokken, pantoffels of zelfs blote voeten. Liep je namelijk eerst met …

Bekijk

Minimalistische badkamer met de Luca Roll-in shower

Een minimalistische badkamer richt je stijlvol en zonder al teveel details in met minimalistisch sanitair. …

Bekijk