Een ruimte inrichten en decoreren met een laag budget

Een ruimte inrichten en decoreren met een laag budget

  • 08 mei 2020

  • Door Woonhome.nl

Bijna iedereen moet wel eens een nieuwe ruimte volledig in richten. Dat is altijd leuk, maar wanneer je geen groot budget hebt, kan het een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld als je als 18-jarige student voor het eerst uit huis of op kamers gaat. Met deze tips gaat het zeker lukken om ruimtes in te richten en decoreren met een laag budget.

Moderne en trendy meubels bij de kringloop

Een goede eerste stap is om een rondje door de kringloop te lopen en te kijken wat ze daar allemaal hebben liggen. Vaak vind je er leuke kastjes, stoelen, krukjes of lijstjes. Het aanbod van een kringloopwinkel bestaat allang niet meer uit ‘oude’ voorwerpen. Bij de meeste winkels vind je ook moderne en trendy meubels voor een heel aantrekkelijk prijsje.

Ook voor een studeerkamer zijn er veel tweedehands meubels te vinden

Ook voor een studeerkamer zijn er veel tweedehands meubels te vinden

Zoek online naar tweedehands items voor je woning

Ook op bijvoorbeeld Facebook en Marktplaats zijn vaak gebruikte meubels en accessoires te vinden voor een lage prijs. Soms verkopen mensen zo goed als nieuwe meubels is, omdat deze niet meer in hun interieur passen. Dan kun je dus voor een laag prijsje een bijna nieuwe meubelstuk op de kop tikken. Ook doen mensen vaak gebruikte bureaus of ander gebruikt kantoormeubilair weg. Slim om dit in de gaten te houden dus. Vraag ook aan vrienden en familie of zij dingen overhebben en het aan jou willen geven of uitlenen.

Maak zelf meubels voor jouw kamer

Niet alles hoeft geld te kosten! Een bed kun je bijvoorbeeld zelf maken van oude pallets. Schuur en verf een stapeltje pallets, en maak ze aan elkaar vast. Zorg voor een beschermende laag voor het matras en voilà, je hebt een bed. Bovendien staat dit erg leuk. Decoratie kun je gewoon zelf maken. Maak gebruik van je schilderkunsten of vraag een artistieke vriend of vriendin of ze iets voor je willen maken. Persoonlijk én het staat ook nog eens mooi.

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van online marktplaatsen om de nieuwste tweedehands items te ontvangen

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van online marktplaatsen om de nieuwste tweedehands items te ontvangen

Ga even goed zoeken en je zult snel leuke goedkope items vinden voor jouw huis!

Wist jij al dat je op een makkelijk en leuke manier een bed weet te maken van pallets?

Lowbudget meubels shoppen

Soms ontkomt je er niet aan om toch meubels te moeten kopen bij de winkel. Gelukkig zijn er genoeg lowbudget winkels waar je voor een goede prijs meubels en woonaccessoires kunt vinden. In veel gevallen moet je de meubels wel in elkaar zetten. Maar met de juiste handleiding en hulp van je vriend of vriendin kan dit nog erg gezellig zijn. Voor een beetje extra gemak, kun je ook tijd en moeite besparen door deze woonspullen online te bestellen en te laten bezorgen. Handig!

Bekijk ook

Zonwering voor lichtstraten

Daglicht is aangenaam, gezond en zorgt voor leefcomfort in huis. Precies daarom wil je zoveel …

Bekijk

Greeploze keukens – prachtig bij een modern interieur

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken, moet je goed nadenken over jouw …

Bekijk

Haute cuisine? Haute barbecue!

Ook in het tijdperk van de moderne keuken met keramische kookplaat blijft de barbecue populair. …

Bekijk

Dé tuintrends van 2019

De meteorologische lente is weer begonnen! Buiten kan het soms nog best fris zijn, maar …

Bekijk