RVS balustrade voor een moderne feel

RVS balustrade voor een moderne feel

  • 17 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? Ga dan ook zeker aan de slag met jouw terras, trap, balkon óf zwembad. Voorzie deze plekken in de tuin van een RVS balustrade. Want het is wel zo fijn als de (klein)kids veilig op bezoek kunnen komen. Natuurlijk plaats je een balustrade uit veiligheidsoverwegingen, maar het is ook een schitterende eyecatcher. De mogelijkheden met een balustrade zijn eindeloos: denk aan een vierkante leuning of staanders voor een moderne en geometrische uitstraling. Ook zijn er verschillende ‘vullingen’ mogelijk. Benieuwd? In dit artikel lees je hier meer over.

1. Frans balkon van RVS

Heb je altijd al gedroomd van een huis met een frans balkon? Hoewel je vaak denkt aan een klassiek Frans balkon kan je met RVS en glas een gaaf modern Frans balkon maken. Dit staat natuurlijk erg mooi in een nieuwbouw huis, maar bij een ouder huis kan het contrast ook erg gaaf zijn. De glasplaat zorgt voor veel lichtinval en veel zicht naar buiten.

2. Moderne en strakke RVS balustrade

Als je op zoek bent naar een balustrade is het lastig kiezen, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Van glas tot metaal. Bedenk hierbij eerst welke look je wilt en wat het beste bij jouw type huis past.

  • Een vulling van glas zorgt voor een ruimtelijk, open en modern gevoel. Je kunt het beste voor glas kiezen als je het uitzicht niet wil belemmeren. Een glasvulling is dan ook ideaal voor een Frans balkon.
Uitzicht op en vanuit het zwembad: een doorzichtige balustrade

Uitzicht op en vanuit het zwembad: een doorzichtige balustrade

  • De stafvulling is een van de meest gebruikte vullingen. Deze vulling bestaat uit spijlen. Een van de laatste trends is om de spijlen horizontaal te monteren. Dit maakt je balkon extra ruimtelijk.
  • Je kunt er ook voor kiezen een RVS balustrade te vullen met een RVS kabel. Een kabel is dunner dan een stafvulling, waardoor je beter van het uitzicht kunt genieten. Deze soort vulling is ook erg onderhoudsvriendelijk.
Een onderhoudsvriendelijke vulling voor de balustrade: RVS kabel

Een onderhoudsvriendelijke vulling voor de balustrade: RVS kabel

  • En dan is er nog de stripvulling. Dit is een rechthoekige variant op de stafvulling. Deze vulling is mooi bij trappen en schuin oplopende leuningen. Ook zijn de strips te gebruiken ter decoratie tegen wanden, deuren of muren.

3. Bespaar op de kosten door zelf te monteren

Nog een voordeel is dat je de kosten kan beperken door de RVS balustrade zelf te monteren. Dit gaat een stuk makkelijker dan je misschien denkt en bespaart een hoop geld!

De losse onderdelen worden zo geleverd dat je alles alleen nog maar in elkaar hoeft te zetten. Daarnaast is het mogelijk je wensen, een schets met maten en een foto van de huidige situatie te sturen. Hierna voegt RVSland.nl dan alles samen in een vrijblijvende offerte.

4. Maak een plattegrond

Een handige tip: maak van te voren een plattegrond van je balkon of terras zodat je daarin precies kan uittekenen hoeveel staanders en andere RVS hekwerkonderdelen je nodig hebt. Aan de hand van de plattegrond is het vervolgens vrij eenvoudig om de RVS balustrade te plaatsen. En het mooie is: alles is geheel naar wens en op maat samen te stellen, passend bij jouw situatie.

Een RVS balustrade: perfect voor het balkon

Een RVS balustrade: perfect voor het balkon

Bekijk ook

DESIGN >ICONS Amsterdam – Hét event voor iedere interieurliefhebber

Interieurliefhebbers en –professionals kunnen hun hart weer ophalen dit jaar. Want 2015 staat bomvol nieuwe …

Bekijk

Dit zijn de tuinmeubeltrends van 2020

Blijf jij net als veel anderen thuis deze zomer? Dan is dit het ideale moment …

Bekijk

Maak ruimte vrij voor vrolijke Dutch Design Staklokken

Neem vooral even de tijd om ze te bekijken! Want de vrolijke Dutch Design staklokken van …

Bekijk

Thuiswerken na corona? Zorg voor een thuiskantoor!

Thuiswerken is al sinds een aantal jaren in trek. Met de coronamaatregelen is het zo …

Bekijk