In voor een Scandinavisch interieur? Ga voor deze trendy vloerkleden

In voor een Scandinavisch interieur? Ga voor deze trendy vloerkleden

  • 27 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

Een Scandinavisch of Nordic interieur herken je uit duizenden. Kenmerkend voor deze stijl zijn veel licht, hout en pure materialen. Maar ook een contrastrijke en luchtige sfeer en het gebruik van een fris, zacht kleurenpalet zijn typisch voor dit type inrichting. Niet voor niets is deze stijl nu erg populair. Wil je ook een vleugje Scandinavië je huis inhalen? Lees dan vooral verder over vloerkleden.

Zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: ‘it’s all in the details’. Richt je aandacht op de details en je komt al een stuk dichter in de buurt van je droominrichting. Vergis je bijvoorbeeld niet in de kracht van een goed tapijt. In een Scandinavisch interieur zie je zelden een tapijt over de gehele vloer. Eerder wordt deze afgewisseld met verschillende vloerkleden en dierenvachtjes.

Bekijk hier drie type vloerkleden die helemaal passen bij een typisch Scandinavisch of Nordic interieur, en laat je inspireren.

Ruitjestapijt: traditioneel én hip Scandinavisch

Een lekkere wandeling in de natuur, om daarna thuis heerlijk voor de open haard te kruipen. Ook dat is de Nordic lifestyle. De wollen tapijten van Tapeso zijn absolute toppers in dit genre. De kleden zijn puur natuur, gemaakt van de allerhoogste kwaliteit Nieuw-Zeelandse scheerwol. De materialen zijn zacht, en passen daarom perfect in een Scandinavisch interieur. Ook leuk en helemaal Nordic: een meer traditioneel tapijt in bijvoorbeeld een ruitjespatroon in zachte, subtiele pasteltinten. Of ga voor een vloerkleed met contrastrijk ruitjespatroon in zwart en wit. Scandinavischer krijg je het niet!

Strakke Scandinavische vloerkleed met ruitjespatroon van het merk Brink & Campman.

Strakke Scandinavische vloerkleed met ruitjespatroon van het merk Brink & Campman.

Ruitjeskleed in subtiele kleuren van Brink & Campman.

Ruitjeskleed in subtiele kleuren van Brink & Campman.

Geometrisch lijnenspel in je Nordic tapijt

Minder traditioneel, maar ook typisch Scandinavisch zijn tapijten met een geraffineerd geometrisch patroon. Ze blinken uit in al hun eenvoud en brengen instant leven in huis.En juist omdat de patronen zo subtiel zijn kun je gerust voor een wat groter en massiever vloerkleed gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi groot kleed met een volle, hoge pool? Veel vloerkleden binnen dit thema zijn vaak schaapjes-wit , crème wit of natuurtinten. Dit is niet zo verrassend. Wit maakt je interieur niet alleen lekker licht, het geeft je ruimte ook een heldere uitstraling.

Speels patroon op een crème wit vloerkleed.

Hanse-Home vloerkleed met een subtiel patroon.

Hanse-Home vloerkleed met een subtiel patroon.

Vloerkleden met vriendelijke kleuren voor jouw Scandinavian home

Wil je ‘all the way’ trendy gaan en toch ook een warme sfeer in je huis creëren? Vloerkleden met kleur doen het dan sowieso goed. Ook bij een Scandinavische inrichting. Kies dan niet per se primaire, bonte kleuren, maar eerder lichte, pastelkleuren als lichtgrijs of zachtroze. In combinatie met een vriendelijk patroon geeft dit je interieur die typisch Noordse feel.  Of als je een meer ‘puur natuur’-uitstraling verkiest, dan kun je ook gaan voor een (licht) bruin vloerkleed. Franjes aan het vloerkleed maken het geheel nog speelser. Het zit ‘m immers in de details!

Brink & Campman vloerkleed met rustige kleuren en franjes in een licht interieur.

Brink & Campman vloerkleed met rustige kleuren en franjes in een licht interieur.

Prachtige bruine knoppenkleed van handgeweven wol.

Bekijk ook

De design luchtreiniger van Leitz reinigt de lucht op vier niveaus

Je staat er vast niet bij stil, maar ook binnen in huis hangt er veel …

Bekijk

De mooiste raamdecoratie voor in huis!

Bij het inrichten van een interieur is het van belang te kiezen voor fraaie raamdecoratie. …

Bekijk

Relaxt in de tuin: 3x moderne tuinmeubelcollecties met trendy tuinbanken

Elk jaar zien we weer de mooiste tuinmeubels en tuinsets voorbij komen. Er wordt volop …

Bekijk

Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

Voordat je je interieur een make-over geeft, is het steeds fijn de nieuwste trends te …

Bekijk