retro draaidimmer voor led-verlichting in een opvallende kleur.

Schakel nu over op LED-dimmers van deze merken!

  • 18 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Sfeerverlichting in huis zorgt voor het ultieme gevoel van gezelligheid. Zeker met gedimd licht bepaal je zelf wanneer je welke lichtsterkte fijn vindt. Tegenwoordig stappen we allemaal massaal over op LED-verlichting in huis. Duurzame verlichting waarmee je het huis sfeervol én energiezuinig verlicht. Om LED verlichting te dimmen maak je gebruik van speciale dimmers zoals van de volgende LED-dimmers merken.

JUNG: Dimschakelaars van Duitse kwaliteit

Het Duitse merk JUNG maakt al sinds 1912 schakelaars voor allerlei toepassingen. Zo heeft Jung kwalitatieve oplossingen voor elektra, muziekinstallaties, jaloezieën, temperatuur én verlichting. Bij elk van deze toepassingen zijn 3 zaken van belang: vooruitgang, kwaliteit én natuurlijk design.

Stijlvolle LED-dimmer voor LED-verlichting van het merk JUNG.

Stijlvolle LED-dimmer voor LED-verlichting van het merk JUNG.

JUNG heeft standaard draaidimmers maar ook 3-draads en universele LED-draaidimmers. Op de draaidimmers passen diverse opbouwelementen van JUNG die verkrijgbaar zijn in diverse stijlen en kleuren. Zo is het schakelmateriaal van JUNG aan te passen op de uitstraling van jouw wand en interieur. Naast de draaidimmer zoals de 1730DD zijn er ook tastdimmers van dit merk zoals de 1224LEDUDE. Wil jij graag zo’n mooie dimmer? Ga dan een led dimmer kopen bij Elektrobode.

KlikAanKlikUit: Handig op elkaar aansluitend systeem met dimmers

Dit merk is nog een vrij nieuwe speler op de markt die zich concentreren op de algemene domoticamarkt. Zo vind je mogelijkheden zoals verlichting dimmen, zonwering en rolluiken bedienen, deurbellen en het in- en uitschakelen van apparaten bij KlikAanKlikUit. De producten zijn allemaal eenvoudig zelf te installeren en voor een goede prijs verkrijgbaar bij Elektrobode.

De ACM-100 bijvoorbeeld is een multi-inbouw dimmer die perfect is voor het creëren van de juist sfeer. De dimmer is te combineren met 6 verschillende wandzenders of afstandsbediening zenders van KlikAanKlikUit. Dit gebeurd door middel van een automatisch codesysteem zoals bijvoorbeeld bij de AYCT-202 afstandsbediening. Daarnaast bedien je ook heel gemakkelijk de verlichting met je smartphone of tablet. Ieder huis is natuurlijk anders en vergt een unieke aanpak. Met het uitgebreide assortiment van KlikAanKlikUit voeg je draadloos comfort eenvoudig toe aan je huis.

ABB Busch-Jaeger: uitgebreid assortiment LED-dimmers

Een ander kwalitatief Duits merk in schakelmateriaal is Busch-Jaeger. Een bedrijf met 130 jaar ervaring op het gebied van installatietechniek én marktleider van dit moment. Het assortiment bestaat uit 5.500 artikelen met o.a. complete installatieprogramma’s. Deze programma’s bevatten schakelaars, wandcontactdozen, serie-inbouwapparaten, dimmers en bewegingsmelders. Zelfs zijn er geavanceerde elektronische producten voor gebouwmanagement bij Busch-Jaeger verkrijgbaar.

Bij Busch-Jaeger vind je betrouwbare dimmers die jarenlang mee gaan. Zeker in combinatie met de juiste LED lampen gaat een dimmer zoals de 100VA LED 100W/VA INB ontzettend lang mee. Deze dimmer is bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor het dimmen van de Philips Retrofit LED lamp. Maar ook te gebruiken in combinatie met gloeilampen, halogeenlampen, laagvolthalogeenlampen met conventionele of elektronische (LC) transformatoren en dimbare halogeen-energiespaarlampen.

Gira: voor alle smart homes

Wanneer je op zoek bent naar een merk dat zich richt op Smart Homes dan kom je uit bij Gira. Gira heeft een divers assortiment op het gebied van huisinstallaties. Denk bijvoorbeeld aan schakelmateriaal, bedieningselementen, deurcommunicatiesystemen, hand- en wandzenders én bus systemen. Zo biedt Gira bijvoorbeeld modulaire systemen aan met méér dan 300 functies. Maar ook moderne en betaalbare schakelprogramma’s met strakke frames en opzetstukken zijn bij Gira te vinden. Een mooie dimmer voor in je huis is bijvoorbeeld de Gira LV-dim.-b.el. 20-500/VA druk-wis basis element.

Gira tastsensor voor het dimmen van LED-verlichting.

Gira tastsensor voor het dimmen van LED-verlichting.

Diverse andere merken dimschakelaars voor LED

Er zijn ook nog andere schakelprogramma’s met dimmers verkrijgbaar bij Elektrobode. Zoals het Franse merk Schneider Electric, Hager Berker, Klemko, Niko en Eato. Allemaal goede merken waarbij je altijd even oplet dat je de juiste aansluitende LED-lampen aanschaft.

Bekijk ook

Een patchwork vloerkleed: opvallend en sfeervol

Ben je al een tijd op zoek naar een mooi, opvallend vloerkleed met unieke uitstraling? …

Bekijk

5 tips voor een goede voorbereiding van je verhuisdag

Voor veel mensen gaat een verhuizing gepaard met de nodige stress en onvoorziene zaken en …

Bekijk

De leukste houten meubels

Stijlvolle houten meubels zijn in veel verschillende interieurstijlen te gebruiken. Dit is vooral te danken …

Bekijk

Start de dag met het perfecte ontbijt

Bijna geen maaltijd is zo belangrijk en persoonlijk als het ontbijt. Meer en meer laten …

Bekijk