Schutting plaatsen? Dit zijn de opties

Schutting plaatsen? Dit zijn de opties

  • 22 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Voor meer privacy en beschutting tegen de wind is een schutting essentieel in je tuin. In de bouwmarkt vind je een ruim aanbod aan schuttingen. Er zijn namelijk diverse soorten schuttingen, maar welke schutting past bij welke tuin? In dit artikel lichten we verschillende type schuttingen uit.

Wil je dit jaar een schutting gaan kopen? Bekijk dan het aanbod van Gamma voor diverse schuttingen.

Een schutting van gaaspanelen

Van gaaspanelen en palen maak je gemakkelijk zelf een tuinscherm. De panelen zorgen voor een open uitstraling in de tuin en bieden meteen een goede basis voor het plaatsen van planten. Laat bijvoorbeeld klimop door het gaas groeien. Binnen een mum van tijd heb je een groene schutting!

Houd er wel rekening mee dat je delen van het jaar een kale schutting kunt hebben, in de overige maanden is deze optie een groene zee van planten! De gaaspanelen zijn tevens geschikt om andere planten gemakkelijk aan op te hangen.

Een houten schutting

De houten schutting is het bekendste hek voor rondom de tuin. In dit type schuttingen vind je diverse varianten gemaakt van allerlei soorten hout. Hardhout, vurenhout of douglashout, van iedere soort hout valt een schutting te maken. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor verticale planken, horizontale planken en kun je met de planken diverse patronen leggen.

De palen kunnen gemaakt zijn van hout of beton. Hout zorgt voor een eenheid, beton geeft een meer stoere uitstraling. Een houten schutting is de perfecte manier om in alle privacy van de zon te kunnen genieten in je eigen tuin.

Kunststof schuttingen

De meest duurzame oplossing is een schutting van kunststof. Bij Bouwmarkt Gamma vind je zo’n unieke schutting. Een schutting van ‘Hout Kunststof Composiet’ bestaat uit de beste materialen en eigenschappen uit twee werelden (hout en kunststof). Zo zorgt hout voor een stevige schutting en kunststof voor een lange levensduur. De kunststof schutting is een duurzame, bewuste en veilige keuze voor jarenlang plezier!

Een laag hek

Wellicht heb je alleen behoefte aan het afzetten van je eigen tuin, maar vind je het belangrijk om je uitzicht te behouden. In dat geval is een laag hek de uitkomst. Lage hekken vind je in diverse materialen en in diverse uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een klassiek houten tuinhek of juist een hek van bamboe. Het hek is geschikt voor een voortuin of bijvoorbeeld een tuin met uitzicht.

Met een laag hek geniet je zelf van wat er zich achter het hek afspeelt, maar tegelijkertijd kunnen anderen ook zien hoe je de tuin inricht met verschillende planten of bloemen. Een houten hek past bij iedere tuin. Een hek van bamboe geeft een warme en sfeervolle uitstraling en past goed bij planten zoals de palm.

Een metalen hek om de tuin

Voor iedere wens is er in de bouwmarkt een hek te vinden. Een metalen hek is ook een optie, maar over het algemeen niet makkelijk verkrijgbaar in de bouwmarkt. Deze hekken bieden extra veiligheid en zouden afgeschermd kunnen worden met grote planten voor een mooier uitzicht. Het plaatsen van een houten hek is doorgaans gemakkelijker om zelf te doen, dan het plaatsen van een metalen hek.

Naar welk type schutting gaat jouw voorkeur uit?

Bekijk ook

Zo vind je de juiste verlichting voor elke kamer

Het juiste licht maakt een ruimte helemaal af. Of het nu gaat om de badkamer, …

Bekijk

Alle voordelen van prefab woningbouw

De bouwtechnieken zijn de laatste jaren flink verbeterd. Het gevolg hiervan is dat er steeds …

Bekijk

Office Tuesday: Creatief adviesbureau in Londen

“Op Woonhome.nl stellen we iedere dinsdag een bijzondere en opvallende kantoorinrichting centraal. Deze week kijken …

Bekijk

Sfeervol, warm feestje in jouw winterhuis

De winter begint langzaamaan zijn intrede te doen, tijd dus voor een warm winterhuis! In …

Bekijk