Sfeer aan je woning geven met woonaccessoires

Sfeer aan je woning geven met woonaccessoires

  • 20 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Een sfeervolle woning bestaat niet alleen uit meubels en een mooi schilderij aan de muur. Om een woning sfeervol in te richten kun je ook werken met woonaccessoires. Met woonaccessoires geef je karakter aan een ruimte. Je hebt de mogelijkheid om je eigen persoonlijkheid terug te laten komen in huis. Hiermee creëer je gemakkelijk een fijn thuis.

Kleuren kiezen voor de juiste accessoires in huis

Voor het toevoegen van de juiste accessoires begin je met het kiezen van kleur. Welke kleur is je bank? En de muur? Kies kleuren die passen bij je huidige interieur. Ga voor tegenovergestelde – complementaire – kleuren. Kies bijvoorbeeld bij een voornamelijk groen interieur paars als accentkleuren. Daarnaast past lichtroze of messing bij turquoise. En is een combinatie van okergeel met donkerblauw ook heel mooi. Heb je een witte muur, witte meubels en een bank in een neutrale kleur? Dan kun je zelfs alle kanten op! Doordat je woonkamer neutraal is van kleur, kan je zelf verschillende accenten toevoegen.

Kleurcombinaties voor jouw meubels

Door een mix van drie kleuren te kiezen maak je het jezelf niet te moeilijk. In interieurwinkels vind je vaak woonitems in tenminste één van de drie kleuren van je interieur.  De kleurencombinaties zijn toepasbaar in kussens op de bank, een vloerkleed onder je salontafel, wanddecoratie boven je kast en waxinelichthouders of plantenbakken op je vensterbank. Bij woonwinkels zoals Sweetlivingshop vind je talloze inspiratie voor prachtige woonaccessoires voor in huis.

Start met de basis aankleding van je huis

Probeer je huis aan te kleden met passende woondecoratie, maar begin bij de basis. Stem de gordijnen, het vloerkleed en eventuele wanddecoratie als eerste op elkaar af. Dit zijn items die je waarschijnlijk voor langere tijd ophangt en neerlegt, aangezien de aanschaf vaak een kostbare uitgave is. Vanuit deze basis kun je verder gaan met de kussens, kaarsen en andere decoratie. Woondecoratie die je per periode kunt afwisselen.

Sierkussens aan je interieur toevoegen

Gezellige kussens geven een bank een gezellige en warme uitstraling. Probeer de bank niet helemaal vol te leggen maar beperk het aantal tot ongeveer drie of vier. Een maximaal van twee sierkussens per hoek is een mooi aantal. Kies kussens die goed bij elkaar passen, bijvoorbeeld door kussens van hetzelfde merk te combineren. Denk bijvoorbeeld aan het merk Zusss. Dit trendy woonmerk heeft verschillende kussens in de collectie met dezelfde uitstraling maar met toch een andere print of stof.

Sfeer creëren in huis met kaarsen

Bij sfeer denk je wellicht meteen aan warmte. Zeker in de winter zorgt het aansteken van kaarsjes voor veel warmte en sfeer. Mix en match met verschillende kaarsen in diverse vormen, maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een plateau met een grote blokkaars, een waxinelichtje in een kleine houder en een kaars in een geometrische vorm.

Probeer bij kaarsen rekening te houden met één overeenkomende eigenschap. Denk bijvoorbeeld aan drie kaarsen in dezelfde kleur die afwijken van vorm. Of juist drie kaarsen die afwijken van kleur, maar dezelfde vorm hebben. Zo behoud je eenheid en maak je het tócht gezellig!

Woondecoratie voor een sfeervolle woning

Of je nu houdt van een lichte Scandinavische sfeer of juiste van een robuuste uitstraling: door te spelen met kleur, een mooi basis te creëren met een kleed en gordijnen maak je voor jezelf een sfeervolle woning.

Het leuke aan interieur is dat er geen goed of fout is, zolang jij je maar prettig voelt in de ruimte. Ga dus lekker aan de slag met woondecoratie!

Bekijk ook

Greeploze keukens – prachtig bij een modern interieur

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken, moet je goed nadenken over jouw …

Bekijk

Nieuw: duurzame gietvloeren met terrazzo look

EPI, een Nederlandse fabrikant van kunststof (giet)vloeren komt met twee nieuwe design gietvloeren. Onder de …

Bekijk

Breng de finishing touch aan je huis met deurbeslag in verschillende stijlen

Deurbeslag is de verzamelnaam voor alles dat in en rond een deur hangt. Daaronder vallen …

Bekijk

Uitzettuimelvenster raam: Panoramisch uitzicht vanuit je eigen huis

Wil je een thuiskantoor of slaapkamer op je zolderverdieping creëren? Een optimaal binnenklimaat met voldoende …

Bekijk