Sfeervolle buitenlampen voor in de tuin

  • 21 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Een buitenlamp is erg functioneel. In de avond is buitenverlichting handig wanneer je even naar de schuur moet lopen. Bovendien zorgt buitenverlichting voor extra veiligheid. Inbrekers staan liever niet in het volle licht. Maar buitenverlichting geeft ook een extra sfeer in je tuin: zowel ’s middags als ’s avonds. Buitenlampen zijn tegenwoordig in allerlei designs verkrijgbaar. Van klassiek tot landelijk en van strak tot nostalgisch. Ze voegen echt iets toe aan je tuin, maar ook aan je huis bij de voordeur bijvoorbeeld.

woonhome-buitenlam-muurlamp-klassiek-vintage

Nostalgisch of landelijk, voor iedereen de geschikte buitenlamp

Wanneer je voor buitenverlichting kies, kijk dan ook eens naar vintage buitenlampen. Oude scheepslampen of industriële stallampen behoren tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Nostalgische lampen laten oude tijden herleven en zorgen voor karakter in je tuin. Daarnaast bestel je deze lampen tegenwoordig ook nieuw (want nieuw is niet per se modern). Zo bestel je ouderwetse straatlantaarns (als lantarenpaal of als wandmodel) in een nieuw jasje. Je hebt zekerheid dat de verlichting het goed doet, en je tuin krijgt er een nostalgisch en landelijk uiterlijk mee.

woonhome-oude-vintage-lamp-stallamp

woonhome-buitenlampen-Klassiek-Nostalgisch-Landelijk-sfeer-tuin

“Met nieuwe, vintage buitenlampen heb je de sfeer van vroeger, en alle voordelen van nu. Zo sluit je deze lampen prima aan op de buitenverlichting kun je er energiezuinige LED-lampen in doen. Franse charme gecombineerd met een nieuwe techniek.”

woonhome-moderne-buitenlamp-stijl-sfeer-tuin

Klassieke of moderne tuinverlichting: kies de sfeer die bij je past

Ga je voor klassiek op hou je liever van de strakke belijning die je terugvindt in moderne tuinverlichting? Ronde, vierkante of speelse vormen in verschillende kleuren en materialen. Wanneer het op tuinverlichting aankomt is alles mogelijk. Belangrijk is om de verlichting goed aan te laten sluiten op de inrichting van het terras of de tuin. Zo ontstaat er een mooi geheel. De stallamp, boerenlamp of stationslamp heeft een industriële of nostalgische uitstraling. Dit is de trend van nu. Met scheepslampen weet je de aandacht te trekken. Veranda lampen zijn ideaal voor onder de overkapping. Mooie kettinglampen voor een industriële of trendy look. Deze zijn bovendien ook prima in de hal of in de woonkamer te gebruiken. Buitenlampen zijn veel meer dan alleen verlichting. Sfeer, design en een persoonlijk tintje, daar staat de tuinverlichting voor.

woonhome-zelf-buitenlamp-samenstellen-modern-klassiek

Stel zelf je buitenlamp samen

Kom je er niet uit? Tegenwoordig is het mogelijk om alles zelf samen te stellen. Palen en armaturen kun je los bestellen. Zo creëer jij je eigen stijl. Kies de juiste lamp voor in de fitting. De ouderwetse gloeilamp wordt niet meer verkocht, maar de spaarlamp is een uitstekende vervanging. Ook de classic led bol is mooi om te zien, bovendien is deze zeer energiezuinig.”

Bekijk ook

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk

Dé manier om je woonkamer de benodigde update te geven

Word jij ook enorm blij van Pinterest borden creëren, muurkleuren veranderen en accessoires stylen zodat …

Bekijk

Nieuwe collectie meubels van Sofacompany in 2016

Sofacompany heeft haar nieuwe collectie gelanceerd. Een spannend moment want het is de grootste collectie …

Bekijk

3 manieren om je router te plaatsen

Toen de computer op een vaste locatie stond was het nog niet nodig om door …

Bekijk