De slaapkamer op zolder

De slaapkamer op zolder

  • 10 september 2019

  • Door Woonhome.nl

De zolder kan best een onhandige ruimte zijn. Je hebt te maken met schuine wanden, balken aan het plafond of vreemde hoeken. Eigenlijk zou je deze elementen juist moeten zien als een leuke uitdaging! Het is namelijk echt mogelijk om van de zolder een mooie slaapkamer te maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van zo’n slaapkamer op zolder. Op ieder inspiratiebeeld zie je een andere stijl terugkomen.

Kleine zolderkamer in landelijke stijl

Hoewel deze zolderkamer vrij klein is, oogt het toch heel ruimtelijk. Dit komt door de hoogte van de kamer. Met zo’n zolder mag je dus heel blij zijn! Je kunt de slaapkamer een landelijke touch geven door gebruik te maken van een houten vloer (of vloer met houtlook) en sfeervolle wandpanelen. De kroonluchter en de subtiele barokprints bij het bed maken het geheel net iets chiquer.

Houten wandpanelen zorgen voor een landelijke stijl

Houten wandpanelen zorgen voor een landelijke stijl

Zolder met extra etage

Een zolder kan ook een hele andere indeling hebben. Kijk maar eens naar deze kamer met een extra etage. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Het ruimtelijke gevoel van een hoog plafond is een stuk minder, maar je creëert op deze manier wel veel meer opbergruimte. Soms is er zelfs ruimte voor een extra bed op de bovenste etage. Zorg ervoor dat je deze ‘kamer’ goed kunt bereiken door middel van een ladder. Houten schuifladders, opsteekladders of enkele vaste ladders zijn hier perfect voor. Het materiaal is namelijk erg mooi om te zien. Je kunt dit soort houten ladders van hoge kwaliteit online vinden op Houtenladders.nl.

Gebruik een ladder om de extra verdieping op zolder goed te kunnen bereiken

Gebruik een ladder om de extra verdieping op zolder goed te kunnen bereiken

Slaapkamer op zolder met veel daglicht

Heb je het budget voor een kleine verbouwing? Dan raden we zeker aan om een dakraam of extra groot zolderraam te laten plaatsen. Bij voorkeur aan twee kanten. Je ziet op deze afbeelding hoe mooi het effect is! Hoewel het plafond vrij laag is, lijkt de slaapkamer door al het licht meteen een stuk groter.

Eenvoudige zolder slaapkamer

Witte muren reflecteren het licht en zorgen voor een frisse uitstraling. Dit is een goede basis voor elke interieurstijl. Je kunt de zolderkamer daarnaast optisch langer laten lijken door de vloer in de lengte te leggen.

Een eenvoudige slaapkamer op zolder met een vloer in de lengte

Een eenvoudige slaapkamer op zolder met een vloer in de lengte

Sfeervolle zolderkamer met houten elementen

Dit inspiratiebeeld is waarschijnlijk niet heel realistisch, maar we vonden het veel te mooi om niet met je te delen. Zo willen we allemaal wel op een zolderkamer slapen, toch? Hoewel de ruimte in jouw huis misschien een stuk kleiner is, kun je vast wat interieur inspiratie uit dit beeld halen.

Houten elementen geven de zolder een unieke sfeer

Houten elementen geven de zolder een unieke sfeer

Zolderkamer in industriële stijl

Een slaapkamer op zolder kan ook een hele stoere look hebben. Bijvoorbeeld door te kiezen voor sobere kleuren, ruwe materialen en industriële accessoires. Gewaagd en super trendy!

Creëer een industriële zolderkamer door het gebruik van een betonlook muur

Creëer een industriële zolderkamer door het gebruik van een betonlook muur

Bekijk ook

Helemaal niet standaard: exclusieve lijn Fabriekmeubels.nl

Fabriekmeubels.nl heeft een exclusieve lijn meubels ontwikkeld die je interieur helemaal opvrolijken!Kies voor lekker opvallend! De …

Bekijk

Vijf tips bij het uitzoeken van je ideale bed

Wanneer je niet goed slaapt, dan denk je al snel dat het aan jezelf ligt. …

Bekijk

Tips bij het kopen van je dekbedovertrek

Het is één van de beste dingen in dit leven: ’s avonds in je net …

Bekijk

Huis verbouwen? Deze specialisten en vakmensen heb je nodig!

Heb je net een huis gekocht? Of overweeg je het huis te gaan verbouwen in …

Bekijk