Je sleutels kwijt raken is vanaf nu verleden tijd

Je sleutels kwijt raken is vanaf nu verleden tijd

  • 21 juli 2019

  • Door Woonhome

Ga je net de deur uit, zijn je sleutels spoorloos. In geen velden of wegen te bekennen. Waar je ook zoekt, ze lijken met de noorderzon vertrokken. Grote kans dat iedereen hier wel eens mee te maken heeft.

Vaak zijn je sleutels echter dichterbij dan je denkt. En gelukkig duiken ze meestal weer boven water na wat intensief speurwerk. Toch zit logischerwijs niemand hier op te wachten. In het kader ‘beter voorkomen, dan genezen’ hier wat slimme en vooral ook leuke tips. Zo raak je je sleutels gegarandeerd nooit meer kwijt.

1. Creëer een vaste plek voor je sleutelbos

Om maar gelijk met de belangrijkste tip in huis te vallen: kies een vaste sleutelplek. Op deze plek leg je voortaan altijd je sleutels zodra je thuis komt. Zorg wel dat deze plek dicht bij de voordeur zit. Zo heb je je sleutelbos binnen handbereik, zowel als je net thuis komt, als wanneer je juist je huis verlaat. En let erop dat de sleutels niet in het zicht liggen, en stop ze in een lade of bakje.

Tip: zorg altijd dat de buren of iemand anders in de buurt een reservesleutel heeft. Dit biedt ruimte om, tot je sleutels gevonden zijn, nog de deur uit te gaan.

2. Geef iedereen in huis zijn eigen sleutelkastje

Wat ook slim is: maak van je sleutelopbergplek een geinig, in het oog springend item. Denk aan vrolijke en kleurrijke opbergers, zoals een vogelhuisje. Zeker voor kinderen is het dan een feestje om de sleutels consequent op te bergen. Maar je hebt ook de meer chique koperen varianten van het sleutelrekje. Zo blijven ook de volwassenen in huis scherp.

Moderne houten deur met sleutel en een opvallende sleutelhanger.

Moderne houten deur met sleutel en een opvallende sleutelhanger.

3. Musthave voor gadgetfreaks: de sleuteltracker

Er zijn tegenwoordig ook vele handige sleuteltrackers op de markt. Deze hang je aan je bos en lijken als twee druppels water op een normale sleutelhanger. Maar schijn bedriegt. Deze sleutelhanger heeft namelijk een heel slim foefje. De sleuteltracker koppelt zogezegd je bos aan een app. Zo zijn je sleutels in een mum van tijd weer opgespoord.

4. Laat je sleutelhanger lekker opvallen

Misschien wel de makkelijkste tip is om je sleutelbos op te laten vallen. Zo zie je hem sneller liggen, ook als de bos niet op de vaste plek ligt. Doe dit vooral op de manier die bij jou (en je gezin) past. Kinderen zien graag vrolijke en gekleurde figuurtjes hangen aan hun sleutelbos. Zo wordt de sleutelspeurtocht een makkie!

5. Personaliseer je sleutelhanger

Wat voor jezelf helemaal leuk is: geef je sleutelhanger een hoogstpersoonlijke touch. Een bedrukte sleutelhanger met een foto is een mooie manier om dat te doen. Maar je kan bijvoorbeeld ook een persoonlijke tekst of een naam laten graveren. En wat dacht je ervan om een dierbare een gepersonaliseerde sleutelhanger cadeau te doen? Je geeft dan niet alleen een origineel, maar ook functioneel cadeau. Er zijn talloze originele, creatieve sleutelhangers die het perfect doen als (relatie-)geschenk. Kijk voor meer informatie eens op Van Helden Relatiegeschenken.

Heb je overigens net een nieuwe sleutel? Bekijk dan 4 tips om je verhuizing soepel te laten lopen.

Bekijk ook

Stop met zoeken: moderne vitrinekast voor al jouw pronkstukken

Als je aan een vitrinekast denkt, zie je waarschijnlijk de vitrinekast van je oma voor …

Bekijk

Bloemenbehang: met dit vintage behangpapier geef je je woning een romantische make-over

Het Engelse merk voor behangpapier MuralsWallpaper heeft een nieuwe collectie behangpapier: Vintage Florals. Voor dit …

Bekijk

Pastoe kasten in de Sale tijdens opening Pastoe Weeshuis

Een vrolijk gekleurd dressoir, een strakke witte wandkast of een warm houten tv meubel. Ondanks …

Bekijk

10x inspiratie voor toiletaccessoires

In de meeste huizen delft het kleinste kamertje in huis nog al eens het onderspit, …

Bekijk