Slimme trucs tegen inbraak in je tuinontwerp

Door:
verkocht

1 oktober 2015

De meeste mensen weten tegenwoordig wel welke trucs je kunt toepassen in je woning om inbraak tegen te gaan. Je plaatst extra sloten op de deur en gebruikt lichtschakelaars om niet te laten zien dat je van huis bent. Maar ook in je tuin kun je trucjes toepassen die inbrekers weren. Een aantal tips!

woonhome-tuininrichting-tuin-inrichting

Tuin inrichting

Tip 1: Leg je bestrating niet in een rechte lijn aan

Het is gebruikelijk om je terras in rechte vormen aan te leggen. Een recht pad naar de deur, of een rechthoekig terras. Het is beter om een speels kronkelpaadje aan te leggen. Deze paden passen binnen elke tuinstijl en laten je tuin er gezelliger uit zien. Bovendien zorgt een kronkelpad er voor dat je de tuin minder soepel doorloopt, en dat geldt dus ook voor inbrekers. Zeker wanneer je deze tip aanvult met tip nummer 2. Zo’n leuk kronkelpaadje hoeft niet veel te kosten, de prijzen van het bestraten van een tuin beginnen al bij €15,- per m²!

Tip 2: Plaats struiken in de tuin

Dat mooie paadje van tip 1 krijgt meer vorm wanneer je er struiken en grote tuinplanten naast plaatst. Zo heb je niet alleen meer groen in de tuin, maar ben je ook beter bestand tegen inbrekers. Inbrekers zoeken tuinen uit die ze makkelijk kunnen verlaten, vooral in het donker. Struiken steken hier letterlijk een stokje voor. Ze belemmeren de doorgang en dit brengt natuurlijk risico met zich mee. De kans is hierdoor groter dat inbrekers jouw huis overslaan.

woonhome-verlichting-tuinverlichting-sensoren-lichtsensoren

Tuinverlichting, lichtsensoren

Tip 3: Gebruik verlichting met een sensor

Deze tip is misschien wat voor de hand liggend, maar zeker niet minder waard. Plaats verlichting in de tuin die aan gaat wanneer er beweging is. Of je nu thuis bent of niet, op deze manier zijn ook de buren sneller op de hoogte van activiteit in je tuin en kunnen zij daarop inspelen. Vaak schrikt het een inbreker ook al af wanneer hij in de spotlight staat, en zal hij snel je tuin verlaten.

“Verlichting is overigens ook als accessoire een leuke aanvulling van je tuin!”

Tip 4: Plaats een lagere schutting

Het is natuurlijk erg fijn om veel privacy in je tuin te hebben, en je eigen plekje daarom zo goed mogelijk af te bakenen. Toch is het een tip van de politie om je tuin niet compleet af te sluiten met een hoge schutting. Plaats bijvoorbeeld voor de helft een lager stuk schutting, zodat buren en andere voorbijgangers sneller doorhebben wanneer er iemand aan je achterdeur staat te sleutelen. Dit is vooral een prettig idee wanneer je langer weg bent, op vakantie bijvoorbeeld.

Tip 5: Zet een goed slot op de poort

Hecht je toch meer waarde aan je privacy en ben je vastberaden die hoge schutting te laten staan? Zorg dan voor een goed slot op de poort. Sloten maken het betreden van je tuin altijd lastiger. Daarnaast klimmen inbrekers niet zo gauw over een schutting van twee meter met een tv in hun handen. Zo maak je het ze toch moeilijk.

De prijzen van inbraakbeveiliging liggen gemiddeld tussen € 1200 en € 1800, maar er is in en om je huis veel meer te doen tegen inbraak, voor een kleiner prijsje. Zorg er in ieder geval voor dat het niet makkelijk te zien is dat er niemand thuis is. Vraag bij langere afwezigheid of iemand een oogje in het zeil kan houden en laat nooit van te voren openbaar weten dat je weg bent. Ontwerp je tuin zó dat jij hem mooi vindt, er genoeg detail in zit om er niet makkelijk in en uit te rennen, en inbrekers altijd gezien kunnen worden.

Bronnen afbeeldingen:
http://www.homedit.com/
http://www.destinationliving.com.au/

Bekijk ook

5 tips om jouw droominterieur te financieren

Houd jij ook zo erg van designermeubels en mooie accessoires in huis? Echte eyecatchers maken …

Bekijk

De beste tijd om je gras te sproeien

Een mooi gazon is vol, groen én veerkrachtig. Het geeft je tuin een natuurlijke, frisse …

Bekijk

Specials 2014 - Van de verfrissende badkamer tot aan warmte in huis

2014 gaat hard! We zitten al bijna in de tweede helft van het jaar. We …

Bekijk

Rootsmann | Meubels die je interieur mooier maken

Als vintage meubels iets niét zijn, is het wel dertien-in-een-dozijn. Dat is ook precies de …

Bekijk