Smarthome-oplossingen van LG en Samsung

Door:
Woonhome.nl

7 augustus 2017

Verschillende (telefoon)fabrikanten hebben zich de afgelopen jaren toegelegd op smarthome oplossingen. Zo ontwikkelen LG en Samsung nu ook domotica-apparatuur. Dat zijn functionele apparaten, zoals koelkasten en wasmachines met ‘slimme’ toepassingen. Deze domatica-apparaten kunnen automatische processen starten en op afstand communiceren. Zo kun je op afstand bekijken hoeveel je nog van een bepaald product hebt liggen in je koelkast. En kun je de verwarming automatisch aan laten zetten als je bijna thuis bent. Of juist het licht uit laten gaan wanneer je het huis uitgaat.

Het netwerk van domotica-apparatuur vormt uiteindelijk een ‘smarthome. Dit beheer je via je smartphone.

Grootste spelers smarthome: LG en Samsung

Er bestaan wel verschillen tussen de diverse smarthome-oplossingen die fabrikanten aandragen. En omdat alles met elkaar verbonden is, speelt ook je smartphone een belangrijke rol in de smarthome-oplossingen. Wil je dus gebruik maken van de smarthome-oplossingen van LG en Samsung. Houd dan ook daarmee rekening wanneer je een nieuwe telefoon gaat uitkiezen. Het is bijvoorbeeld veel handiger om een LG Smartphone te selecteren bij LG domotica-apparatuur en een Samsung smartphone bij Samsung-apparatuur.

Bedien de koelkast met je stem

Zowel LG als Samsung smarthome-oplossingen hebben apparaten die je met elkaar kunt verbinden. Beiden fabrikanten hebben koelkasten, ovens, wasmachines en stofzuigers die geschikt zijn voor een dergelijk systeem. Maar er zijn wel verschillen. Bijvoorbeeld de manier waarop je communiceert met je smarthome-apparaat. Zo werken de slimme koelkasten van LG met Alexa. Dat is de persoonlijk assistent van webwinkelgigant Amazon. Samsung-koelkasten werken met Samsung Voice, en in de toekomst waarschijnlijk met Bixby. Bixby is dé persoonlijk assistent van Samsung en valt eveneens te bedienen met je stem.

Één App voor alle domotica-apparatuur

Naast de voice-bediening hebben beide fabrikanten ook een speciale App om alle domotica-apparaten op afstand mee te bedienen. De App installeer je eenvoudig op je LG of Samsung-telefoon en geeft je overzicht van je hele smarthome. Hierbij is het ook mogelijk om al je apparaten automatisch in te stellen. De SmarthomepApps draaien op alle recente versies van beide fabrikanten. Het is hierbij ook mogelijk om een App van LG op Samsung-telefoons te installeren en andersom. Bij het smartphones vergelijken dien je dus vooral te letten op de kwaliteit van de aangeboden smarthome toepassingen, en niet zozeer op de software waarmee je de apparaten aanstuurt.

Bekijk ook

200 jaar muurmode: Ramen in New York

Wie wel eens in New York is geweest, weet hoe gigantische gebouwen met talloze spiegelende …

Bekijk

5 handige tips om elektriciteit in je tuin aan te leggen

Zowel in de zomer als in de winter is het fijn om elektriciteit in je …

Bekijk

Woonagenda: agenda voor woonevenementen

Woonhome.nl heeft iets nieuws: de woonagenda. In deze agenda vind je alle evenementen, rommelmarkten, tentoonstellingen …

Bekijk

Inspiratie: Interieur uit 1001 nacht

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)Wat een hitte… Ik hou ervan! Tijd om lekker buiten te hangen met een …

Bekijk