Spoor 38: Unieke industriële woonspullen

  • 28 juli 2015

  • Door Woonhome.nl

Houd je van stoere, industriële en vintage meubels? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Spoor 38. In een loods in Amersfoort van maar liefst 1500m2 showroom vol met robuuste tafels, metalen kasten, lockers, oude stationsklokken en fabriekslampen en andere originele spullen. 

woonhome-Unieke-spullen-rommelmarkt

Unieke industriële rommelmarkt , woonspullen

Unieke spullen: van rommelmarkt naar oude zuivelfabriek

Eigenaar van Spoor 38 is Jeroen Speksnijder. Als klein jongetje struinde Jeroen de straten af opzoek naar bruikbare spullen. Deze verkocht hij vervolgens op de plaatselijke rommelmarkt, waar hij vaak al binnen een paar uur uitverkocht was.

“De passie voor oude, industriële spullen zat er dus al vroeg in”

De droom om ooit een eigen winkel te beginnen werd in 2008 dan eindelijk werkelijkheid. Jeroen wist een prachtig en industrieel pand in Soest te bemachtigen, wat vroeger een oude zuivelfabriek is geweest. De perfecte locatie voor het verkopen van zijn unieke vondsten!

woonhome-industrielen-stoelen-krukken-metaal-ijzer-hout

Industri éle stoelen, krukken van metaal ijzer en hout

Industriële woonspullen voor particulieren en bedrijven

Vanaf toen ging het snel: Spoor 38 werd ontdekt door woonmagazines en andere pers, waardoor de winkel snel landelijke bekendheid kreeg. Er zijn verschillende tv opnames geweest en in 2011 is de winkel uitgeroepen tot ‘woonwinkel van het jaar’.

woonhome-Spoor38-Unieke-industriele-woonspullen

Unieke industriële woonspullen Spoor-38

Jeroen verkoopt veel, maar dit betekent ook dat hij veel moet inkopen. Hiervoor struint hij veel markten af in zowel binnen- als buitenland.  In 2013 een belangrijk besluit: hij sluit de winkel en gaat zich meer focussen op de zakelijke klant. De spullen staan nu in een grote loods in Amersfoort en zijn allemaal online te bewonderen.  Ook voor particulieren is er nog steeds mogelijk om deze unieke spullen in huis te halen; in de loods en online

woonhome-industriele-meubels-uniek-bijzonder

Industriële woonspullen bijzonder en uniek

Bijzondere woonspullen

Wat maken de spullen van Spoor 38 zo uniek en bijzonder? Voorop staat dat niets hetzelfde is; elk exemplaar heeft zijn eigen verhaal en verleden. Woonspullen die je interieur een eigen ‘touch’ geven. Ook kom je er echt bijzondere spullen tegen die vaak heel moeilijk te vinden zijn. Zoals de Jieldé lampen, hele oude metalen strandstoelen en Franse schoolplaten.

“Van alles wat je ziet bij Spoor 38 kom je nooit een tweede exemplaar tegenkomen.”

woonhome-ijzersterke-krukkenlijn-USA-Lyon-bartools

Industriële ijzersterke woonspullen

Een ijzersterke krukkenlijn uit de USA

Jeroen heeft in samenwerking met Lyon bartools ook een te gekke krukkenlijn geïntroduceerd! Tijdens zijn trip in Amerika kwam hij er achter dat zijn favoriete industriële kruk nog steeds wordt geproduceerd. Dit gaf hem alle reden om contact op te nemen met de producent. Het resultaat: een exclusief dealerschap voor Europa en de UK. Nieuwsgierig? De krukken zijn helemaal naar jouw smaak in alle kleuren te bestellen. Bekijk hier de stoelen.

Dus hou jij van stoer, robuust en wil je iets in huis wat niemand anders heeft? Dan ben je bij Spoor 38 aan het juiste adres!

Bekijk ook

Trap renoveren voor extra stijl in huis

Bij het verbouwen van een woning denk je vaak het eerst aan de keuken, de …

Bekijk

Rieten manden en accessoires in je interieur

Grote kans dat jij in diverse interieurwinkels of op interieurblogs al items van riet hebt …

Bekijk

Warm de winter in met een warmer huis

De herfst is van start gegaan en dit merken we meteen aan de frisse temperaturen. …

Bekijk

Hebben: Van drank trolley tot een nieuw allround keukenhulpje

Het premiummerk van Schüller, next125, heeft de next125 trolley gecreëerd. Deze elegante trolley is als …

Bekijk