Stijlen combineren in de slaapkamer

Stijlen combineren in de slaapkamer: Klassiek met een Scandinavisch tintje!

  • 21 mei 2020

  • Door Woonhome.nl

De slaapkamer is naast een functionele ruimte ook een ruimte die we graag sfeervol inrichten. Functioneel is natuurlijk dat je een goed bed hebt met een comfortabel matras, kastruimte en goede verlichting. Maar het is ook een inspirerende plek waar we ons prettig voelen, tot rust komen en ons terug trekken. Stijlen combineren in de slaapkamer is een goede manier om tot een bijzondere inrichting te komen. Lees hier hoe je de Scandinavische stijl combineert met een klassieke touch in de slaapkamer. 

Toch wel het allerbelangrijkste in de slaapkamer; het ledikant.

Toch wel het allerbelangrijkste in de slaapkamer; het ledikant.

#1 De basis van de slaapkamer: het ledikant

Het grootste en belangrijkste onderdeel van de slaapkamer is natuurlijk het ledikant. Het bed bepaalt voor het grootste gedeelte de sfeer en de invulling van de ruimte. Naast het comfort wil het oog uiteraard ook wat. De klassieke en Scandinavische stijl kenmerken zich beide door het gebruik van hout in interieurs. In een Scandinavisch interieur zien we lichte kleuren hout. In een klassiek interieur juist vaak wat donkerder gekleurd hout. Combineer beide door voor een massief houten bed te gaan in een warme kleur mét bijvoorbeeld smalle pootjes. Een typisch minimalistisch Scandinavische uitstraling met de warmte van het klassieke.

#2 Een lichte vloer + klassiek vloerkleed

Nog zo’n toffe combinatie van Scandinavisch én klassiek is het spelen met materialen op de vloer. De lichte (houten) vloer combineer je met een luxueuze klassiek vloerkleed. De klassieke vloerkleden zijn vaak donker van kleur en voorzien van allerlei details. Zoals bijvoorbeeld een Perzisch tapijt, Rozenkelim of vintage vloerkleed. Deze klassieke vloerkleden zijn tegenwoordig ontzettend trendy en terug te vinden in diverse interieurstijlen.

Dit is een ideale wandkast met ook nog een grote spiegel om je outfit te checken!

Dit is een ideale wandkast met ook nog een grote spiegel om je outfit te checken!

#3 Genoeg kastruimte met een klassieke wandkast

De kledingkast was vroeger geen vrijstaande inloopkast maar een echte wandkast. Massief hout, opvallende massieve poten en dikke houten krakende deuren. Om dit gevoel terug te krijgen in jouw slaapkamer zijn er fantastische wandkasten te vinden. Wil je die combinatie met het Scandinavische versterken? Ga dan voor een klassiek model in een lichte tint óf natuurlijke houtkleur.

#4 Go green!

De verdere aankleding van de slaapkamer doen we met groen. Wist je dat planten de lucht zuiveren en zorgen voor verse lucht? Een must have op de slaapkamer dus! Ga voor groene planten zonder al teveel bloemen. Dit zijn planten die goed groeien, niet teveel licht nodig hebben en het lang volhouden. Ook voor diegene zonder groene vingers!

Zet groene planten in de slaapkamer die hebben niet teveel licht nodig en kunnen lang blijven staan! 

Zet groene planten in de slaapkamer die hebben niet teveel licht nodig en kunnen lang blijven staan!

Een donker vloerkleed in combinatie met een lichte vloer is typisch Scandinavische stijl!

Een donker vloerkleed in combinatie met een lichte vloer is typisch Scandinavische stijl!

#5 Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Tenslotte wil je niet dat de passpiegel ontbreekt op de slaapkamer. Even je outfit checken voordat je de deur uitgaat is geen slecht idee. De passpiegel is in diverse formaten en stijlen verkrijgbaar. Sluit helemaal aan op die klassieke Scandinavische stijl met een grote wandspiegel met klassieke lijst. Of ga voor een toffe vrijstaande spiegel met een klassiek frame.

#6 Een lekker warm bedje

In de winter slapen we graag lekker warm, in de zomer lekker koel. Een goed dekbed speelt een grote rol hierin. Maar ook het bed textiel is van belang. Ga je in de zomer voor koel? Dan is linnen heerlijk om onder te slapen! In de winter wil je misschien weer een geheel ander materiaal zoals katoen of flanel. Het dessin van een dekbedovertrek bepaalt uiteraard de uitstraling. Een leuke combi tussen de Scandinavische en klassieke stijl is een dekbedovertrek in lichte kleuren met minimale versieringen in het dessin. Denk aan een patroon met sierlijke vormen bijvoorbeeld.

Combineer jouw dekbedovertrek met de rest van je interieur in je slaapkamer. Zorgt voor een leuke uitstraling!

Combineer jouw dekbedovertrek met de rest van je interieur in je slaapkamer. Zorgt voor een leuke uitstraling!

Bekijk ook

Maandspecial januari: Vloerkleden & tapijten

2014 gaan we ‘grondig’ van start! In januari staan (liggen) vloerkleden en tapijten op Woonhome.nl …

Bekijk

Antieke lijsten maken voor je interieur

Lijsten aan de muur maken van je huis, een thuis. In lijsten kan je van …

Bekijk

Prachtige illustraties: Strak maar met een vintage touch

Vandaag kwamen we illustraties tegen van Jack Hughes: een freelance illustrator die voor een aantal …

Bekijk

Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

Een fris en nieuw interieur: dat willen we allemaal wel eens. Laat je portemonnee het …

Bekijk